Zimski sportovi

Nova pobjeda Canucksa, Pavelski srušio Capitalse

Krešimir Ferlak • utorak, 14.02.2012.
Nova pobjeda Canucksa, Pavelski srušio Capitalse

Tri zanimljive utakmice odigrane su u ponedjeljak navečer u NHL-u. Nove probleme Washingtonu donio je San Jose, Carolina je trijumfalno prošla kroz Montreal, dok su utakmicu Vancouvera i Phoenixa odučili tek penali.

Opet su San Jose Sharksi pokazali da su predobra momčad da bi im se porazi događali u većim serijama. Nakon što u St.Louisu nisu uspjeli niti zabiti pogodak, pobjedama i golovima vratili su se u Verizon Centru u Washingtonu. Zablistao je Joe Pavelski, koji je s dva zgoditka i dvije asistencije predvodio svoju ekipu u glavnom gradu SAD-a.

Prvi period je već dao navijestiti veliku večer Sharksa i Pavelskog, koji su njegovim pogotkom imali minimalnu prednost. Do kraja druge trećine već su otišli na dva razlike. Pavelski i Patrick Marleau su zabili za goste, dok je domaćinima nadu vratio mladi branič Dmitrij Orlov.

No, povratka nije bilo ni blizu, na otvaranju treće trećine za goste su zabili Brent Burns i još jednom Marleau, dok su domaćini do kraja golovima Hamrlika i Schultza tek uspjeli ublažiti poraz. Zanimljivo da su na obje strane branili praktički treći vratari momčadi, Thomas Greiss i Braden Holtby, a 26-godišnji Nijemac je upisao svoju osmu pobjedu sezone.

U Montreal se po prvi puta u ulozi glavnog trenera Caroline vratio Kirk Muller, bivši pomoćnik, također sada već bivšeg trenera Canadiensa Jacquesa Martina. Muller i njegovi igrači svladali su Montreal s 5:3, te prekinuli niz od četiri pobjede koje je momčad Randya Cunneywortha ostvarila u proteklih tjedan dana.

Gosti su imali 2:0, domaćini preokrenuli rezultat, a u zadnjih dvadeset minuta gosti se dižu i stižu do pobjede. Tu se istaknuo kapetan i vođa Caroline Eric Staal, koji je postigao dva pogotka, dok je onaj pobjednički na njegovu asistenciju postigao Jamie McBain. Ovom pobjedom Hurricanesi su stigli samo na dva boda zaostatka iza Montreala.

Neizvjesno je bilo u Vancouveru gdje su gostovali Phoenix Coyotesi, a susret je riješen tek nakon šeste runde izvođenja penala. Regularni dio je završio 1:1, poveli su Canucksi golom Davida Bootha, dok je produžetak gostima dvije minute prije kraja osigurao Keith Yandle. Otišlo se do penala gdje smo vidjeli čak sedam pogodaka. Nakon šest serija obje momčadi su postigle po tri gola, a tada pobjedu Vancouveru i nova dva boda donosi Ryan Kesler.

NHL, rezultati, 13.2.2012.: Washington – San Jose 3:5, Montreal – Carolina 3:5, Vancouver – Phoenix 2:1 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!