Zimski sportovi

Red Wingsi produljili čudesan domaći niz

Vedran Babić • srijeda, 15.02.2012.
Red Wingsi produljili čudesan domaći niz

Vodeće momčadi NHL-a nisu posrnule u utakmicama prethodne večeri. Detroit je kod kuće porazio Dallas Starse i oborio dva rekorda, a New York Rangersi su zahvaljujući sjajnom vrataru Lundqvistu porazili Boston. Columbus je iznenadio St. Louis...

Detroit Red Wingsi zadržali su vodeće mjesto u ligi nakon što su s 3:1 na svom ledu porazili Dallas Starse. Do rekordne 21. uzastopne domaće pobjede Red Wingsi su došli golovima Zetterberga i Stuarta u prvoj te Hudlera u trećoj trećini. Poraz gostiju ublažio je Burish u posljednjoj minuti utakmice.

"Oduševljeni smo što se ovo dogodilo našoj momčadi. Jako sam ponosan na dečke. Naporno su radili", rekao je Mike Babcock, trener Red Wingsa, koji sada drže rekord i po broju uzastopnih gostujućih pobjeda (12). S 80 bodova i dalje su na čelu ligaške kolone.

Bod manje imaju New York Rangersi, koji su s 3:0 u Bostonu pobijedili Bruinse u dvoboju vodećih momčadi divizije Atlantic odnosno Sjeveroistok. Domaćini su uputili 22 udarca više na gol (42-20), no vratar Rangersa Lundqvist "zaključao" je svoja vrata. S 42 obrane zaslužio je epitet junaka utakmice.

U prvoj trećini Rangersi su čak bili bolji i zahvaljujući tome poveli 2:0 (Callahan, McDonagh), no u preostale dvije trećine Bruinsi su ih ograničili na svega osam udaraca. Bruinsi su, pak, opalili 32 udarca. No, Lundqvist je bio nesavladiv. Početkom posljednje trećine Anisimov je postavio konačnih 3:0 za Rangerse, kojima je to bila četvrta uzastopna pobjeda.

Najugodnije iznenađenje večeri pobjeda je Columbus Blue Jacketsa protiv St. Louis Bluesa (2:1). Najlošija momčad lige u 19. minuti prve trećine našla se u zaostatku, no u posljednjoj sekundi tog perioda poravnali su rezultat. Odlučujući pogodak bilo je djelo Dorsetta u sedmoj minuti posljednje trećine.

"Mislim da je ovo bila jedna od naših najboljih izvedbi u sezoni. Sjajno smo se borili, svi su doprinijeli. Jako sam sretan zbog igrača i načina na koji su igrali", rekao je trener Jacketsa Todd Richards. Njegovoj momčadi to je bila tek 17. pobjeda u 57. utakmici ove sezone, a Bluesi su se zaustavili na četiri uzastopne pobjede. Unatoč tome, i dalje su četvrti u ligi i drugi u diviziji Central, iza Red Wingsa.

Pobjedom nad Chicago Blackhawksima Nashville Predatorsi preskočili su Bruinse na petoj poziciji lige. Chicago je bio opasniji, no Rinne je obranio 30 udaraca. Predatorsi su dvaput vodili, Chicago se dvaput vraćao, da bi šest minuta prije kraja Ellis postigao ključni pogodak za pobjedu.

U ostalim utakmicama New Jersey Devilsi su uz tri pogotka i jednu asistenciju Kovalčuka s 4:1 porazili Buffalo Sabrese, a identičan učinak ostvario je i Spezza u trijumfu njegove Ottawe u Tampi (4:0). Anaheim Ducksi su u Minnesoti upisali tek osmu gostujuću pobjedu sezone (2:1), New York Islandersi su uz 37 obrana Nabokova slavili u Winnipegu (3:1), a Calgary je bio najefikasnija momčad večeri. S 5:1 pobijedio je Toronto Maple Leafse uz 41 obranu Kiprusoffa.

NHL, 14. veljače:
Boston Bruins - New York Rangers 0:3, Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1:4, Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 2:1, Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 0:4, Detroit Red Wings - Dallas Stars 3:1, Minnesota Wild - Anaheim Ducks 1:2, Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3:2, Winnipeg Jets - New York Islanders 1:3, Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 17:59
    @irilov - možda trenutno,baš ono trenutno,al današnjice ne,bar po meni,naravno. btw, kako volim vidit ovog babcocka u prijenosima,lik UVIJEK izgleda kao da zna šta radi i da uvijek može rješit stvari
    Obrisan korisnik
  • irilov15.02.2012. u 16:35
    jel se može reć da je lundqvist najbolji vratar danas?
    irilov