Nogomet

Freddie Ljungberg napustio Japan

Mišo Gulić • srijeda, 15.02.2012.
Freddie Ljungberg napustio Japan
Foto: Davor Sajko

Nakon šestomjesečne avanture u japanskoj J ligi, već pomalo zaboravljeni Šveđanin Freddie Ljungberg je odučio zaključiti tu priču, istaknuvši da je dolazak bio pogrešna odluka.

34-godišnji Šveđanin Freddie Ljungberg sporazumnim se raskidom ugovora razišao s klubom iz japanske J lige Shimizu S-Pulseom, a nova destinacija za sada nije poznata.

Ljungberg se prvo zahvalio Japancima na ukazanom povjerenju: "Bilo mi je prekrasno sve ovo vrijeme u Japanu. Zahvalan sam na činjenici da sam dio svog života proveo u Japanu, ali i na prilici da osjetim dio japanske kulture."

Ipak, priznaje, nije to bila dobra "poslovna" odluka: "Nakon podosta razmišljanja i razgovora sa svojom obitelji, odlučio sam otići. Jednostavno to nije bio pravi projekt za mene."

"Različite ambicije u kombinaciji s činjenicom da nisam imao priliku sudjelovati u ovogodišnjoj Ligi prvaka su bili glavni razlozi da potražim neke druge opcije" iskren je bio bivši Topnik.

Japanski prvoligaš se o svemu izjasnio putem glasnogovornika: "Došlo je ro razilaženja stavova i ambicija između Ljungberga i S-Pulsea, stoga je raskid ugovora bio jedino rješenje. S-Pulse želi tekuću sezonu završiti s igračima i osobljem koji dijele jednaku viziju i ciljeve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!