Zimski sportovi

Video: Selanne srušio Penguinse

Ivan Dominik • četvrtak, 16.02.2012.
Video: Selanne srušio Penguinse

U najjačoj hokejaškoj ligi svijeta utakmice se igraju prema rasporedu, premda veću pažnju privlače transferi igrača. Budući da je kraj prijelaznog roka određen za 27. veljače, mnogo se momčadi bori za usluge pojedinih igrača, ali i nekih zvijezda. Međutim, pojedine ekipe ne staju s dobrim igrama pa su tako u sinoćnjih pet utakmica čak četiri pobjede zabilježile gostujuće momčadi, dok je kod kuće slavio jedino Vancouver.

Transferi

Budući da će 27. veljače nastupiti kraj prijelaznog roka, očekuju se u narednim danima transferi mnogih igrača. Najveće zvijezde koje se spominju u kontekstu promjene sredine su Rick Nash za kojeg su zainteresirane mnoge ekipe, potom Tuomo Ruutu iz Caroline te također iz Blue Jacketsa Jeff Carter. Zasad su jedina dva zvučnija transfera bila između NY Rangersa koji su dali Erika Christensena Minnesoti za Caseya Wellmana i jedan pick na draftu iduće godine, dok je Anaheim pustio Maximea Macenauera u Winnipeg za Rileyja Hopzapfela.

Nakon dvije vezane pobjede, Pittsburgh Penguinsi su u Consol Energy centru ugostili Anaheim Duckse. Momčad iz zapadne konferencije je doputovala kao svojevrsni autsajder, s obzirom na formu igrača domaćina u posljednje vrijeme. Međutim, nije sve išlo po predviđanjima.

Utakmica u kojoj je Anaheim nastojao spriječiti dobru igru Evgenija Malkina, počela je čvrsto i bez mnogo prilika s obje strane. Jedini gol u prvoj trećini zabio je Jordan Staal u sedmoj minuti na asistenciju Pascala Dupuisa. No, to je bilo sve od Pittsburgha za tu večer. Krajem druge trećine je za Duckse izjednačio Corey Perry, a u osmoj je minuti posljednjeg perioda Teemu Selanne zabio za pobjedu gostiju.

Obrana Anaheima na čelu s Jonasom Hillerom zaustavila je najveću prijetnju Penguinsa, Evgenija Malkina, kojem je prekinut niz od osam domaćih utakmica u kojima je ostvario barem bod. Osim toga, Malkin nije uspio postići pogodak, a u posljednjih je 17 utakmica zabio isto toliko zgoditaka. S druge strane, Selanne je postao 12. igrač u povijesti s najviše golova u regularnom dijelu lige. Pogodak u mrežu Marca-Andrea Fleuryja bio je Finskoj munji 656. u karijeri čime se izjednačio s velikim Brendanom Shanahanom.

Šestorka večeri

Craig Anderson (OTT) – 42 obrane iz 44 udarca, 95,5 posto
Cody Franson (TOR) – 2 asistencije, 2 boda
Andrew Ference (BOS) – 1 gol, 1 bod
Kaspars Daugavins (OTT) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Joffrey Lupul (TOR) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Teemu Selanne (ANA) – 1 gol, 1 bod

Osim Anaheima gostujuće su pobjede zabilježili Boston, Ottawa i Toronto. Aktualni prvaci su u derbiju Northeast divizije pobijedili Canadiense u Montrealu nakon izvođenja penala. Kod Habsa je najbolji bio Erik Cole s dva boda, a pobjedu je Bruinsima osigurao Tyler Seguin, koji je svoj pokušaj u raspucavanju pretvorio u pogodak, dok je Tim Thomas obranio udarce Bourquea, Paciorettyja te Ellera.

Ottawa je deveti put zaredom slavila protiv Floride, a ovog puta je pobijedila s velikih 6:2 u Sunriseu. Craig Anderson je zaustavio 42 pokušaja domaćih, a Latvijac Kaspars Daugavins je bio prevaga u momčadi Senatorsa s golom i asistencijom. Standardno su dobro odigrali Alfredsson, Spezza i Michalek. U kanadskom su derbiju igrali Edmonton i Toronto, a gosti su pobijedili s 4:3 u produžetku, pogotkom Tima Connolyja. Kod Maple Leafsa je najbolji bio Joffrey Lupul, a kod Oilersa Taylor Hall.

Jedinu domaću pobjedu večeri zabilježili su Vancouver Canucksi svladavši Colorado. Roberto Luongo je obranio 29 pokušaja igrača Avalanchea, a Canuckse su do pobjede golovima odveli Booth, Hansen i Burrows. Vancouver je pobjedom postao treća momčad lige, a Colorado se bori za doigravanje.

NHL liga, 15.2.2012.:
Pittsburgh – Anaheim 1:2, Montreal – Boston 3:4 (SO), Florida – Ottawa 2:6, Edmonton – Toronto 3:4 (OT), Vancouver – Colorado 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!