Zimski sportovi

Chicago protiv Rangersa prekinuo niz

Vedran Babić • petak, 17.02.2012.
Chicago protiv Rangersa prekinuo niz

Najveće iznenađenje protekle noći u NHL-u priredili su hokejaši Chicago Blackhawksa, koji su u Madison Square Gardenu pobijedili New York Rangerse i tako im uskratili mogućnost da zasjednu na vrh ligaške ljestvice. St. Louis je nastavio s odličnim igrama kod kuće, Philadelphia je nadigrala Buffalo, a u Tampi je odigrana najefikasnija utakmica s 11 pogodaka...

Gostovanje u Madison Square Gardenu kod drugoplasirane momčadi lige nije bilo najjednostavnije i najugodnije prizorište za pokušaj prekida niza od devet utakmica bez pobjeda. No, Chicago Blackhawksi su uspjeli. Furiozna prva trećina bila im je dovoljna za slavlje i vraćanje dobrog raspoloženja.

Već u prve četiri minute Chicago je vodio s 3:0, a poslije desete i 4:0. Toews, Leddy, Sharp i Hossa utišali su domaće navijače. Od tog početnog šoka Rangersi se nikako nisu uspjeli u potpunosti oporaviti. Početkom druge trećine Staal je smanjio na 4:1, a pet minuta prije kraja utakmice Hagelin na 4:2, no više od toga nisu mogli.

Na taj način propustili su preskočiti Detroit Red Wingse na vodećoj poziciji ljestvice, a Chicago se vratio u dobru situaciju za plasman u doigravanje. Nalazi se na šestoj poziciji Istoka s četiri boda više od devetoplasiranog Calgaryja, koji je izgubio u Dallasu 3:2 poslije produžetka.

Pobjedom nad New York Islandersima 5:1 St. Louis je postao momčad s najviše domaćih pobjeda trenutno. 25. slavlje u Scottrade Centeru došlo je poslije preokreta. Islandersi su poveli već u 59. sekundi pogotkom Nielsena, no već do kraja prve trećine Bluesi su prešli u vodstvo golovima Arnotta i Shattenkirka. Pitanje pobjednika riješeno je u drugoj trećini kada su McDonald, Perron i Oshie pronašli put do mreže gostiju. Bluesi su tako uspješno zaboravili poraz od Columbusa u utorak i još uvijek su četvrta momčad lige.

Najuvjerljivija pobjeda večeri pripala je hokejašima Philadelphije koji su sa 7:2 na svom ledu porazili Buffalo Sabrese. Sabresi su odlično startali i poslije prvih deset minuta igre vodili 2:0, no četvrta momčad Istoka do kraja utakmice je nemilosrdno "nagazila" na gas i pobijedila sa 7:2. Simmonds i Talbot postigli su po dva gola, a Gustafsson, Voraček i Hartnell po jedan. Giroux je upisao čak pet asistencija, što mu je osobni rekord u jednoj utakmici.

Mjesto u doigravanju još uvijek je teoretski u dometu Tampe, no nadoknaditi zaostatak od osam bodova za osmoplasiranim na Istoku, Torontom, mogao bi biti pretežak zadatak. Njihov dvoboj sa San Jose Sharksima bio je najefikasniji protekle večeri. Poslije deset golova u regularnom dijelu pobjednika nije bilo, no Tampa je do slavlja ipak stigla u produžetku pogotkom Martina St. Louisa. Sharksi su imali dvostruko više udaraca na gol (50-25), no Tampin vratar Roloson upisao je čak 45 obrana.

Winnipeg je poslije raspucavanja nanio Minnesoti peti uzastopni poraz (4:3), a Phoenix je s minimalnih 1:0 slavio u Los Angelesu.

NHL, 16. veljače:
New York Rangers - Chicago Blackhawks 2:4, Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 7:2, Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 6:5 (OT), Minnesota Wild - Winnipeg Jets 3:4 (SO), St. Louis Blues - New York Islanders 5:1, Dallas Stars - Calgary Flames 3:2 (OT), Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2012. u 13:02
    Definitivno najluđa tekma između Sharksa i Boltsa... Stamkos nije normalan, a St Louis je meni BOG!¨Znam da ga vecina ne voli, pogotovo u Kanadi, ali je carčina xD
    Obrisan korisnik