Nogomet

Čačić: "I mene zanima kako ćemo izgledati"

Ante Zovko • petak, 17.02.2012.
Čačić: "I mene zanima kako ćemo izgledati"
Foto: Kristijan Komarica

Pripreme Dinama su gotove, a na redu je prva službena utakmica, prvi ogled četvrtfinala Kupa protiv Istre 1961. Trener Čačić nije skrivao sastav niti formaciju.

Branitelj naslova ulazi u prvi četvrtfinalni ogled bez ozlijeđenih Sammira i Tonela, a ni kapetan Igor Bišćan još nije potpuno spreman. "Polako ćemo ga uvoditi u igru", najavio je trener Ante Čačić koji će voditi prvu natjecateljsku utakmicu na klupi aktualnog hrvatskog prvaka.

U razgovoru za službene klupske stranice otkrio je i da sam ne zna što su iznjedrile pripreme u Međugorju, Portugalu i u Rovinju, tj. kako će Modri izgledati na startu drugog dijela sezone:

"Iskreno, to i mene zanima. Radili smo dobro i na pripremnim utakmicama pokazali kvalitetan nogomet, ali natjecateljske utakmice ipak su nešto drugo. Što se tiče stanja u ekipi, atmosfera je jako dobra i vjerujem u pozitivan ishod. Kako u ovoj, tako i u svakoj drugoj utakmici."

Čačić nije imao potrebe skrivati karte. Dapače, dan prije ogleda u Puli najavio je tko će igrati: "Bit će to sastav koji je uglavnom najviše igrao na pripremama, a koji formacijski izgleda ovako: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Calello, Badelj - Tomečak, Kovačić, Sylvestr - Krstanović. Radi se o formaciji 4-2-3-1 s Tomečakom i Sylvestrom na krilima, a iza njihovih leđa se ubacuju Vrsaljko odnosno Ibanez."

Istru vodi Igor Pamić, kojeg je Čačić svojedobno trenirao u osijeku: "Istra ima dobru i čvrstu momčad koju je Pamić odlično posložio, ali naši ciljevi su jasni: osvojiti oba trofeja. Time je jasno što očekujem od utakmica protiv Istre. Cilj nam je unaprijediti igru i atraktivnim nastupima vratiti što više navijača na stadion."

Dok Tonelu treba mirovanje za povratak na teren, situacija sa Sammirovom ozljedom je nešto složenija: "On vuče tu ozljedu tetive koja ga cijelo vrijeme muči i on ponekad može trenirati i igrati, a ponekad ne može", kaže Čačić. "Naravno da bi bilo bolje da napravi pauzu i potpuno se izliječi kako bi se onda mogao potpuno zdrav okrenuti nogometu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • deno083018.02.2012. u 03:31
    ako nezna čaćić neka pita trenera zdravka,istinski Dinamovac
    deno0830
  • deno083018.02.2012. u 03:22
    ako ti neznas kako ce izgledati ekipa pitaj gazdu.istinski dinamovac!!!!!!
    deno0830
  • samo_dinamo_1917.02.2012. u 17:29
    I ja mislim da je ovo trenutno najbolja postava. Za par tjedana očekujem i Bequirajev ulazak u formu te naravno njegov povratak u prvu ekipu. Bit će zanimljivo vidjet kako Čačić kani tu uklopit Leku, Tonela, Sammira (ipak su oni trenutno najbliži prvoj 11), dok za Bišćana iskreno mislim da pored... [više na forumu]
    samo_dinamo_19
  • Obrisan korisnik17.02.2012. u 16:49
    Trenutno najbolja moguća postava.
    Obrisan korisnik