Zimski sportovi

Capitalsima velika pobjeda na Floridi

Ante Jukić • subota, 18.02.2012.
Capitalsima velika pobjeda na Floridi

Nekoliko vrlo važnih utakmica u borbi za doigravanje odigrano je noćas u NHL-u. U centru pozornosti bio je dvoboj u Sunriseu, u kojem su Florida Panthersi mogli zadati dodatne glavobolje ionako neuvjerljivim Washington Capitalsima. No, najzvučniji igrači Capitalsa proradili su kad je to bilo najvažnije.

Veliku pobjedu "iščupali" su Washington Capitalsi u Sunriseu. Momčad iz glavnog grada SAD-a je dvoboj s Panthersima dočekala na devetom mjestu Istočne konferencije, s tri boda manje od osmoplasiranog Toronta i četiri manje od svog noćašnjeg protivnika, lidera Divizije Southeast. Nakon 40 minuta utakmice stvari su za Capitalse izgledale još gore (Fleischmann za 1:0 Panthersa u završnici prve trećine), no onda su se probudile ruske zvijezde u gostujućim redovima. Alex Ovečkin je izjednačio na 1:1, njegov imenjak Semin je pogodio za 2:1, i dva vrijedna boda otputovala su put prijestolnice.

Dva boda noćas nasušno su trebala i zahuktalim Anaheim Ducksima, koji se još nisu odrekli borbe za doigravanje, iako su sredinom sezone bili praktički već prežaljeni. Ducksi su noćas u Newarku furioznom završnicom uspjeli dohvatiti izjednačenje, no na kraju su se ipak morali zadovoljiti tim jednim bodom, budući da su u raspucavanju Devilsi bili prisebniji. Nakon 65 minuta igre rezultat je bio 2:2, a strijelci su bili Henrique i Ponikarovsky za domaću momčad, te Perry i Brookbank za goste iz Kalifornije.

Vrlo važne pobjede u borbi za doigravanje ostvarili su Winnipeg i Colorado, kojima je u ovoj fazi sezone svaka utakmica važna. Jetsi su, predvođeni dvostrukim strijelcem Littleom, na domaćem ledu s 4:2 svladali Boston Bruinse, dok su Av'si upisali 3:1 slavlje na gostovanju u Edmontonu. Tri asistencije za goste iz Denvera upisao je O'Reilly.

Iako su Nashville Predatorsi opasno prijetili, Red Wingsi su još malo produljili svoj nevjerojatan niz domaćih slavlja. Do 22. uzastopne pobjede u Joe Louis Areni Wingse je "gurao" Pavel Dacjuk, koji je u prvoj trećini asistirao kod vodećeg pogotka Franzena, a onda samo šest sekundi prije isteka "regularnog" dijela utakmice i sam pogodio za 2:1, nakon što su Predatorsi u završnici druge trećine preko Spalinga vratili utakmicu u egal.

U posljednje dvije utakmice večeri, Carolina je pogotkom Jokinena za 3:2 slomila San Jose Sharkse, dok je Montreal nakon raspucavanja odnio pobjedu iz Buffala, gdje su se sastale momčadi koje će vrlo teško vidjeti doigravanje. Nakon 65 minuta igre u First Niagara Centru rezultat je bio 3:3, a pobjedu su Canadiensima u raspucavanju donijeli Pacioretty i Desharnais.

NHL, rezultati, 17.02.2012.: New Jersey - Anaheim 3:2 (SO), Carolina - San Jose 3:2, Buffalo - Montreal 3:4 (SO), Florida - Washington 1:2, Detroit - Nashville 2:1, Winnipeg - Boston 4:2, Edmonton - Colorado 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 14:20
    Dvije riječi su dovoljne za sinoćnje tekme: Pavel Datsyuk... Sve je reko komentator na telki poslije njegoovog gola: ''Oh, my God!''
    Obrisan korisnik
  • R. Marques18.02.2012. u 12:04
    22 uzastopne pobjede na domaćem ledu, kraljevi.
    R. Marques