Rukomet

Oproštaj Bjelovara pobjedom, Siscia poražena

Branko Barić • nedjelja, 19.02.2012.
Oproštaj Bjelovara pobjedom, Siscia poražena
Foto: Darko Vuković

Oba preostala hrvatska predstavnika u Challenge kupu završila su svoju europsku priču za ovu godinu nakon osmine finala ovog uglednog kontinentalnog natjecanja. Bjelovar je svoju okončao sa stilom pobijedivši u uzvratnom susretu Suceavu na svom parketu, dok je Siscia teško stradala u Luzernu..

Rukometaši Bjelovara nisu uspjeli napraviti čudo i preokrenuti 11 pogodaka zaostatka iz prvog susreta osmine finala Challenge kupa. Prvih 20-tak minuta susreta proteklo je u izjednačenoj igri gol za gol, sve do rezultata 9:9, a onda gosti prvi rade seriju i odvajaju se na 9:13. Do poluvremena Bjelovarčani stižu zabiti još jedan pogodak, pa se na veliki odmor odlazi s rezultatom 10:13.

Iako je bilo jasno kako su i one teoretske šanse za prolazak praktički iščeznule, bjelovarski rukometaši izašli su na parket s jasnom željom da svojim vjernim navijačima, koji ih niti jednog trenutka nisu prestajali bodriti, poklone barem pobjedu za kraj ovogodišnje europske avanture. Njihova borbenost na koncu se isplatila, jer u 50. minuti izjednačuju na 23:23, a do kraja susreta, nošeni odličnom atmosferom u dvorani, dolaze do konačnih 31:28.

Najefikasniji igrač susreta bio je Đurković s deset postignutih pogodaka.

Švicarski Kriens ostvario je najveći uspjeh u svojoj klupskoj povijesti svladavši Sisciju i plasiravši se u četvrtfinale Challenge kupa. Momčad iz Luzerna ne samo da je potvrdila pobjedu od dva pogotka razlike donesenu iz Siska prošlog tjedna, nego je potpuno uništila u svakom pogledu vodeću momčad hrvatske Premijer lige. Domaćini su već do poluvremena riješili sve dvojbe pobjegavši neprepoznatljivoj Sisciji na 16:9, a konačnih 34:19 najbolje oslikava odnos snaga u toj utakmici.

Kao i u prvom susretu švicarsku momčad predvodio je srbijanski dvojac Stanković (osam pogodaka) - Beljanski (šest pogodaka). Jedini donekle raspoložen u redovima gostiju bio je Tojčić s pet postignutih golova.

Challenge kup, osmina finala, uzvratni susreti:
Bjelovar - Suceava 31:28 (16:27)
Kriens-Luzern - Siscia 34:19 (30:28)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 18:10
    Svi su (če) ispali....sva četiii kluba
    Obrisan korisnik