Zimski sportovi

Jagr nije uspio srušiti bivšu momčad

Ivan Dominik • nedjelja, 19.02.2012.
Jagr nije uspio srušiti bivšu momčad

Subota je u najjačoj ligi svijeta donijela osam dvoboja, zbog kojih se na kraju izmijenilo stanje na tablici. Pittsburgh je ostvario vrijednu pobjedu na Philadelphijom, Calgary je dostigao doigravanje izbacivši Los Angeles iz te zone, a Islandersi su i četvrti put u četiri susreta pobijedili Carolinu. Pobijedili su u ostalim utakmicama favoriti, a u međuvremenu su potvrđeni i objavljeni novi tradeovi.

U prvoj utakmici večeri sastali su se u velikom derbiju Flyersi i Penguinsi, a usred Bowash megapolisa su igrači Pittsburgha ''preletjeli'' Philly. Jaromir Jagr nije uspio srušiti svoju bivšu momčad s kojom je osvojio Stanley Cup igrajući uz bok velikome Mariju Lemieuxu koji je danas vlasnik Pensa, premda je zabio dva gola u prvoj trećini. Velikog Čeha i društvo na putu do pobjede su spriječili Matt Cooke i Jordan Staal dvama golovima s igračem manje na ledu Penguinsa.

Šestorka večeri

Miikka Kiprusoff (CGY) – 28 obrana iz 28 udaraca, 100 posto
Duncan Keith (CHI) – 1 asistencija, 1 bod, +/-: 4
Barret Jackman (STL) – 1 gol, 1 bod, +/-: 2
Matt Cooke (PIT) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda
John Tavares (NYI) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda
Daniel Sedin (VAN) – 1 gol, 3 asistencije, 4 boda

Cooke je bio i igrač utakmice s dva gola i asistencijom, a u trećoj su trećini pobjedu gostiju potvrdili Jeffrey, Dupuis i Neal. Penguinsi su se ovom pobjedom u izravnom okršaju izjednačili sa 71 bodom na četvrtom mjestu Istoka s Flyersima, koji su u laganom padu forme, budući da su pobijedili u samo tri utakmice od posljednjih deset.

Carolina Hurricanesi došli su u goste NY Islandersima te su svladani u vrlo dinamičnoj i neizvjesnoj utakmici. Četvrta utakmica između ovih dvaju ekipa u mjesec i pol dana, po četvrti je put otišla na stranu Islesa. Nakon dvije izjednačene trećine Canesima je presudio John Tavares koji je utakmicu završio s tri boda od čega dva pogotka. Tavaresu je pobjednički gol bio treći u nizu protiv Caroline jer im je u posljednje dvije utakmice također presudio. Tampa je kod kuće uspjela pobijediti Washington, a pobjedu im je ponovno donio Steven Stamkos, svojim 40. pogotkom sezone.

Na Zapadu se Chicago polako vraća u formu nakon osam poraza u nizu, a sinoć su u gostima deklasirali Blue Jacketse. Najlošija momčad lige izgubila je na domaćem ledu sa 6:1, a u naletu je za Blackhawkse bio kapetan Jonathan Toews s golom i dvije asistencije. Uz njega se s istim učinkom istaknuo Patrick Sharp, dok je jedini gol Jacketsa djelo Dericka Brassarda. St Louis je sedmim shutoutom sezone Briana Eliotta nadigrao posrnulu Minnesotu s 4:0, a golove su postizali igrači kojima to rijetko polazi za palicom. Tako su se po prvi puta ove godine u strijelce upisali Ryan Reaves i Barret Jackman.

Najnoviji Tradeovi

Zahuktavaju se razmjene igrača u NHL-u, a posljednji su tradeovi vrlo zanimljivi, budući da se radi o poznatim igračima. Philadelphia je dovela dva nova braniča, prvi u redovima Flyersa je dosadašnji bek Dallasa koji je dobio dva picka, Šveđanin Nicklas Grossman, a drugi je Pavel Kubina koji je došao iz Tampe. Iz ekipe s Floride je otišao još jedan dobar igrač, a riječ je o centru Dominicu Mooreu koji je sada član San Josea. Za njega je Lightening dobio pick u drugoj rundi nadolazećeg drafta. Iskusni branič koji je u ligi nastupio više od 1.000 puta, dosadašnji član MontrealaHal Gill, zamijenio je dres Canadiensa, onim Nashville Predatorsa, a u Kanadu su poslani napadači Blake Geoffrion i Robert Slaney te drugi izbor narednog drafta.

Blizanci Sedin ponovno su vodili svoj Vancouver do pobjede, a ovog su puta uspjeli srušiti Toronto. Daniel je zabio gol i dodao tri asistencije, dok je Henrik asistirao četiri puta. Alexandre Burrows je zabio dva puta za treću pobjedu Canucksa zaredom. Za Toronto su utješne pogotke u porazu od 6:2 zabili Phaneuf i Kulemin.

Phoenix i Calgary nalaze se u zoni doigravanja iz koje je ispao Los Angeles. Phoenix se već učvrstio na sedmom mjestu, dok su Flamesi nakon dugo vremena došli na osmu poziciju Zapada. Dallas Starsi su pali u gostima kod Coyotesa nakon velike borbe i produžetka u kojem je oba boda domaćinima osigurao njihov trenutno najbolji strijelac, Radim Vrbata.

U izravnom dvoboju za doigravanje u Staples centru su Flamesi nadvisili Kingse s minimalnih 1:0, a shutout je ostvario Miikka Kiprusoff koji je najzaslužniji za pobjedu. Na krilima iskusnog finskog vratara, koji je obranio svih 28 udaraca domaćih, su slavili igrači momčadi iz Alberte, a jedini gol djelo je Mikea Cammallerija, početkom posljednje trećine.

NHL liga, subota 18.2.2012.:
Philadelphia – Pittsburgh 4:6
Columbus – Chicago 1:6
St Louis – Minnesota 4:0
NY Islanders – Carolina 4:3
Tampa Bay – Washington 2:1
Vancouver – Toronto 6:2
Phoenix – Dallas 2:1 (OT)
LA Kings – Calgary 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn19.02.2012. u 13:52
    golmani u PHI su na razini i ove sezone vidim...
    greenhorn