Zimski sportovi

Neal produljio suradnju, Staal kažnjen

Ivan Dominik • nedjelja, 19.02.2012.
Neal produljio suradnju, Staal kažnjen

Dvije novosti nakon odigrane subote u NHL-u dolaze iz tabora Pittsburgh Penguinsa. Lijevo krilo prve linije Pensa, James Neal, produžio je svoj ugovor s klubom za sljedećih šest godina što je odlična vijest za navijače tog kluba jer 24-godišnji Kanađanin igra najbolji hokej u životu otkad surađuje s Evgenijem Malkinom. S druge strane je loša vijest da je zbog pretjerano grubog prekršaja kažnjen Jordan Staal.

Bivši igrač Dallas Starsa, kojeg je taj klub i draftirao prije nepunih sedam godina, James Neal, zadovoljio je čelnike Pittsburgh Penguinsa na čelu s Marijom Lemieuxom. Neal je iz Dallasa došao prošle godine, a nakon nepune sezone u dresu Pingvina oduševio je sve kojima je Consol Energy Center česta lokacija obitavanja.

Hvalospjevi Raya Sheroa

GM Pittsburgh Penguinsa, Ray Shero izrazio je svoje te zadovoljstvo uprave zbog novog ugovora Jamesa Neala: "Kako smo upoznavali Neala tijekom prošle godine, uvidjeli smo da se on stvarno uklapa u našu grupu. Vrlo je teško pronaći takvog igrača. Velik je, ima sablasno težak udarac, jako napada suparnički gol, kvalitetno kliže. Puno toga ima što nam se sviđa, bez obzira na 30 golova", nahvalio je Shero svog igrača.

Ugovor je potpisan do ljeta 2018. godine, a vrijednost mu je 30 milijuna dolara. James Neal je iskazao zadovoljstvo što na ljeto neće postati slobodan igrač, nego će ostati član jedne od najboljih ekipa posljednjih nekoliko godina: "Volim sve što se ovdje događa i sviđa mi se kako igramo. jednostavno se ne vidim nigdje drugdje", riječi su oduševljenog Jimmyja.

U posljednjoj utakmici Penguinsa Neal je zabio svoj 30. gol u sezoni što mu je najviše u karijeri, a bit će ih još. Pittsburgh je tada nadigrao Philadelphiju u gostima, a Kanađanin je ostvario 56. bod u 58. utakmici što mu je također učinak karijere. Na takvim igrama i rezultatima ponajviše može zahvaliti Evgeniju Malkinu koji igra fantastično već neko vrijeme, što je prijeko potrebno ekipi Dana Bylsme, budući da gotovo čitavu sezonu nema najboljeg hokejaša svijeta, Sidneyja Crosbyja u momčadi.

Osim potpisa ugovora jednog od najboljih igrača momčadi, jedna loša vijest za igrača Penguinsa, Jordana Staala, okupirala je ljude u klubu. Centar i jedan od također boljih i važnijih igrača momčadi te brat poznatijeg brata Erica Staala, maksimalno je novčano kažnjen s 2.500 dolara zbog pretjerano grubog prekršaja nad braničem Philadelphije Braydenom Coburnom. Staal je sredinom druge trećine faulirao Coburna te zaradio dvije minute, a kazne, a sreća je za momčad što kazna nije bila rigoroznija pa će 23-godišnjak moći nastupiti još večeras protiv Sabresa u Buffalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!