Nogomet

S dobre pozicije po ostanak u ligi

Maj Gašparac • ponedjeljak, 20.02.2012.
S dobre pozicije po ostanak u ligi
Foto: Kristijan Komarica

Momčad Lokomotive u drugi dio sezone kreće sa šeste pozicije na ljestvici. Lokosi su u prvom dijelu sezone pokazali da se mogu s pravom nadati ostanku ligi, no trebaju ih brinuti i potencijalne oscilacije u formi.

Momčad Lokomotive u nastavak sezone kreće s istim glavnim ciljem s kojim ju je i započela, a to je očuvanje prvoligaškog statusa. U prvom dijelu sezone Lokosi su pokazali dva lica, bilo je tu vrlo dobrih predstava i atraktivne igre, vrijedi posebno izdvojiti pobjedu nad Hajdukom, no izdvaja se i negativna serija od pet uzastopnih poraza.

Lokosi će u nastavak sezone krenuti sa šeste pozicije na ljestvici, a to je mjesto koje nudi optimizam i vjeru u ostvarenje zacrtanog cilja. No, nogometaši kluba s Kajzerice su u prvom dijelu sezone pokazali i kako nisu imuni na velike oscilacije u formi zbog kojih se mogu opasno približiti zoni ispadanja u drugu ligu. U nastavak sezone Lokomotiva kreće s novim trenerom i nekoliko vrlo kvalitetnih igračkih pojačanja iz Dinama, te će pokušati nastaviti dobru formu s kraja prvog dijela sezone.

Dobri rezultati na pripremama

Sudeći po rezultatima u prijateljskim utakmicama tijekom priprema, nogometaši Lokomotive mogu optimistično ući u nastavak sezone. Lokosi su pripreme za nastavak sezone započeli sudjelovanjem na turniru u Gabeli, gdje su osvojili treće mjesto. U polufinalu ih je izbacio Split, a u utakmici za treće mjesto bili su uspješniji od momčadi GOŠK-a.

Nakon Gabele nogometaši Lokomotive nastavili su pripreme u Zagrebu, gdje su ostvarili pobjede u dvije prijateljske utakmice, a protivnici su im bili momčadi Rudeša i Lučkog. Zatim je uslijedio remi protiv Slaven Belupa, a najuvjerljiviju pobjedu na pripremama Lokosi su ubilježili u utakmicu protiv mađarskog Balmazújvárosa. Bilo je 4:0, a dva pogotka u tom susretu postigao je Domagoj Antolić, igrač koji je zbog ozljede propustio završnicu prvog dijela sezone i na ovaj način najavio da namjerava igrati važnu ulogu u momčadi Lokomotive na proljeće.

Nogometaši Lokomotive pripreme su zaključili utakmicama protiv Zeline i Gorice. U susretu protiv Zeline s dva postignuta pogotka se istaknuo mladi Andrej Kramarić, koji je u klub s Kajzerice stigao iz Dinama, dok utakmicu protiv Gorice po dobrome neće pamtiti Ivan Peko. 22-godišnjak je tada zadobio rupturu mišića zadnje lože zbog koje će s terena izbivati oko 20 dana i propustiti prve dvije utakmice svojeg kluba u nastavku sezone.

Dolasci i odlasci

U zimskom prijelaznom roku Lokomotiva je bila aktivna u razmjeni igrača s Dinamom. Iz hrvatskog prvaka na posudbu do kraja sezone stigli su Andrej Kramarić, Arijan Ademi, Karlo Bručić i Mario Šitum, a minutažu među Lokosima tražit će i bivši vratar Istre i Karlovca Igor Lovrić. Također, seniorskoj ekipi su se pridružila i četiri dosadašnja juniora.

U suprotnom smjeru otišli su Romeo Mitrović, koji će u Dinamu biti na posudbi do kraja sezone, te Josip Pivarić. Klub su napustili i Ivor Horvat, koji je preselio u Istru 1961, Lovro Šćrbec, koji je otišao u Rijeku, Frano Mlinar, koji će karijeru nastaviti u zaprešićkom Interu, te Dino Škvorc.

Veliki hendikep za Lokomotivu u nastavku sezone bit će i odlazak kapetana Nine Bulea. Iskusni 35-godišnji napadač odlučio je prekinuti igračku karijeru i posvetiti se trenerskom poslu.

Trener

Raspored na proljeće

Lokomotivu u prvih pet kola u nastavku sezone očekuju tri gostovanja. Lokosi idu u Rijeku, Šibenik te kod Zagreba u Kranjčevićevu, dok će na Maksimiru odmjeriti snage sa Zadrom i Istrom.

Momčad Lokomotive će u nastavku sezone voditi Tomislav Ivković. Njemu je ta pozicija ponuđena nakon što je klub s Kajzerice napustio Ante Čačić, koji je preselio u Dinamo. 51-godišnji hrvatski stručnjak pokušat će nastaviti izvrsnu seriju rezultata koju je zabilježio Čačić u finišu polusezone i na taj način držati Lokose visoko iznad zone ispadanja. Podsjetimo, Lokomotiva je u posljednje četiri utakmice u prvom dijelu sezone osvojila deset od mogućih 12 bodova te se u klubu nadaju nastavku dobre serije i na proljeće.

Glavni cilj je ostanak u ligi

Lokomotiva je prvi dio sezone završila na šestom mjestu ljestvice. To je vrlo dobra pozicija za ekipu koja ima glavni cilj ostanak u ligi, a glavni zadatak za Ivkovića će biti pokušati svesti oscilacije u formi svojih igrača na minimum. Lokosi su u prvom dijelu sezone dokazali da su kvalitetna momčad, no koja je zbog svoje mladosti i neiskustva podložna velikim varijacijama u formi. U nastavak sezone će ući ojačani za neke vrlo talentirane pojedince iz Dinama s kojima će očuvanje prvoligaškog statusa biti mnogo lakše izvediv zadatak, a ukoliko Ivković uspije spriječiti nove rezultatske krize, s pravom se mogu nadati solidnom plasmanu na kraju sezone.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!