Zimski sportovi

Video: 23. pobjeda Wingsa u nizu

Ivan Dominik • ponedjeljak, 20.02.2012.
Video: 23. pobjeda Wingsa u nizu

Zanimljiva večer iza nas donijela je deset utakmica u najjačoj i najpopularnijoj hokejaškoj ligi svijeta. Detroit Red Wingsi nemaju namjeru stati s pobjedama pa su kod kuće slavili 23. put zaredom, a ovog je puta stradao jaki San Jose. Pittsburgh je propustio priliku zasjesti na četvrto mjesto Istoka, ali je nauštrb njih to učinio New Jersey, dok na Zapadu traje bitka za doigravanje uz stalne pobjede Vancouvera koji jedini još može parirati Detroitu.

Sinoć je u NHL-u posljednje plasirana momčad Columbusa gostovala u Madison Square Gardenu kod vodećeg kluba Istoka, NY Rangersa, kojima je dodatnih pet minuta bilo potrebno da bi svladali neugodne Jacketse. Rangersi su u utakmici u kojoj nisu briljirali imali vodstvo veći dio vremena provedenog na ledu, međutim, mrežu Henrika Lundqvista je minutu i pol prije kraja zatresao Rick Nash i odveo je u produžetak. Pri rezultatu 2:2 je Derek Stepan nakon 22 sekunde igre u produžetku zabio pobjednički gol i srušio goste.

Šestorka večeri

Nicklas Backstrom (MIN) – 48 obrana iz 48 udaraca, 100 posto
Duncan Keith (CHI) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Christian Ehrhoff (BUF) – 3 asistencije, 3 boda, +/-: 3
Daniel Sedin (VAN) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Derek Roy (BUF) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda, +/-: 4
Blake Wheeler (WPG) – 4 asistencije, 4 boda, +/-: 2

U vrlo zanimljivoj utakmici u Winnipegu su domaćini deklasirali gostujuće Avse s 5:1 uz veličanstvenu partiju Blakea Wheelera, koji je imao četiri asistencije. Utješni pogodak za Colorado je djelo rookieja, mladog Šveđanina Gabriela Landeskoga, dok su za Jetse redom zabijali Bryan Little (2), Evander Kane, Kyle Wellwood i Andrew Ladd. Tom pobjedom su se Kanađani probili na deveto mjesto Istoka pomaknuvši Capitalse još jedno mjesto niže, a sada prijete doigravanju i Torontu na osmom mjestu s kojim su bodovno izjednačeni (64).

Detroit i dalje nepobjediv, Pittsburghova propuštena prilika

Još jedna pobjeda i nova dva boda su spremljeni u povijest i arhivu Detroit Red Wingsa, koji su u Joe Louis Areni priuštili još jedno slavlje svojim obožavateljima. ''Žrtva'' je ovog puta bila momčad Todda McLellana, San Jose Sharksi koji su tijesno poraženi s 3:2 u regularnom dijelu utakmice. Stroj Mikea Babcocka je poveo s 2:0 golovima Henrika Zetterberga i Drewa Millera, ali je smanjiti uspio Logan Couture. No, početkom treće dionice je susret riješio Darren Helm, dok je poraz ublažio Patrick Marleau za konačnih 3:2.

Odličan je na vratima domaćih bio Joey MacDonald, koji je obranio 31 udarac Sharksa za koje je Antti Niemi skupio za pobjedu nedovoljnih 25 obrana. Sve u svemu, Wingsi su u 60. utakmici ostvarili 41. pobjedu, a od toga imaju sada već 23 u nizu kod kuće. Bila je to momcima iz Detroita šesta pobjeda zaredom, a osma u posljednjih deset utakmica. San Jose, za koje je 900. utakmicu u karijeri odigrao Čeh, Michal Handzus, je i dalje treća momčad Zapada i ići će sigurno u doigravanje.

Nakon što im je "pao kamen sa srca" jer Jordan Staal nije suspendiran, a James Neal je potpisao novi ugovor, Pittsburgh Penguinsi su došli u goste Buffalo Sabresima i Dereku Royju. Sabresi su očekivano slavili budući da na vratima nije bilo Fleuryja, nego je mrežu čuvao ove godine očajni Brent Johnson koji već neko vrijeme ne zna za pobjedu. Već spomenuti Roy i kapetan Pominville su uz braniča Christiana Ehrhoffa bili najzaslužniji Sabresi u pobjedi od 6:2.

Pogoci Jordana Staala i Deryka Engellanda nisu pomogli gostima, a za domaće su mrežu Penguinsa napunili napadači prve i druge linije Buffala. Roy, Pominville i Ehrhoff su imali svaki po tri boda za Buffalo koji ove godine igra razočaravajuće i teško da će vidjeti doigravanje, dok su Pensi propustili priliku za dolazak na četvrto mjesto konferencije čime bi prestigli Flyerse. Ovako su izgubili još jedno mjesto jer su ih preskočili NJ Devilsi.

Brodeur zaustavio Canadiense, Hiller Pantherse

Montreal je ugostio prije ovog kola šesto plasirane Devilse, koji su najviše profitirali nakon završetka nedjeljnih utakmica. Neefikasnu i tvrdu utakmicu je odlučio čovjek o kojem ne treba pretjerano trošiti riječi. Najbolji vratar svih vremena te živuća legenda kanadskog hokeja, Martin Brodeur zaustavio je 21 udarac domaćina te odveo svoju momčad k pobjedi. Parise i Clarkson su otvorili utakmicu pogocima, smanjio je Max Pacioretty, a priču je završio Matt Taormina. Pobjeda Devilsa od 3:1 i proboj na četvrto mjesto konferencije zadovoljit će zasad šefove u Newarku.

Shutoutom jedinog i najboljeg švicarskog vratara u ligi su Anaheim Ducksi odnijeli bodove iz Sunrisea. Jonas Hiller je obranio sve pokušaje domaćih Pantherse, točnije, njih 31 te je tako omogućio Fincima Teemu Selanneu i Niklasu Hagmanu da riješe dvoboj, što su ovi i učinili svojim golovima. Selanne je pogotkom došao na 12. mjesto svih vremena u toj rubrici. Ducksi su sada pri dnu ljestvice Zapada, ali ih od doigravanja dijeli samo pet bodova, dok je Florida treća momčad Istoka sa samo dva boda prednosti nad Capitalsima i još nije sigurna za playoff.

Backstrom srušio Bruinse, Chicago iznenadio Bluese

Zanimljivu utakmicu su vidjeli hokejski fanovi u Xcel Energy centru gdje je domaća Minnesota na nuli ostavila aktualne prvake iz Bostona. Apsolutno najzaslužniji za pobjedu Wilda bio je Švedski vratar Nicklas Backstrom koji je s nevjerojatnih 48 obrana ujedno postao zvijezda večeri. Chad Rau i Matt Cullen su pogađali mrežu Tima Thomasa za pobjedu domaćih, koji se trenutno nalaze izvan zone doigravanja na lošem 12. mjestu. Bruinsi su bez obzira na drugi vezani poraz ostali na drugom mjestu Istoka s četiri boda prednosti nad Ottawom.

Chicago Blackhawksi su izašli iz krize što je potvrđeno preokretom i neočekivanom pobjedom nad četvrtom momčadi lige, St Louisom. Iako su Bluesi poveli golom Andyja McDonalda krajem prve trećine, uništio ih je branič Duncan Keith koji je prvo početkom treće trećine izjednačio rezultat, a potom asistirao Daveu Bollandu za potpuni preokret. Raspad sistema St Louisa potvrdio je Marian Hossa golom u prazna vrata Briana Eliotta krajem utakmice. St Louis je unatoč porazu zadržao četvrto mjesto Zapada, dok su momci iz ''Vjetrovitog grada'' ostali na šestoj poziciji.

Privatna zabava blizanaca Sedin, pobjeda Predatorsa

Kanadski je derbi odigran u Edmontonu, a domaći Oilersi u golovima bogatoj i više nego zanimljivoj utakmici, nisu imali šanse protiv Vancouvera. Henrik i Daniel Sedin su svaki s po dva boda, odnosno golom i asistencijom uništili nade Oilersa koji su na domaćem ledu potučeni do nogu s 5:2. Ponajbolji finski bek Sami Salo je zabivši gol ostvario 300. bod u karijeri u nešto više od 700 utakmica, a ostali su strijelci za Canuckse bili Bieksa i Higgins. Za domaćine koji su još uvijek izvan doigravanja su zabijali Magnus Paajarvi i Shawn Horcoff, no gosti su bili prejaki te su ostali druga momčad lige sa samo dva boda manje od vodećih Wingsa, ali i ogledom manje.

Gubitnički niz su prekinuli Nashville Predatorsi koji su pobijedili Starse u Dallasu. Momčad Starsa koja se bori za doigravanje povela je golom Rydera, no tri uzastopna zgoditka Predsa koje su donijeli Gabriel Bourque, Shea Weber i Colin Wilson, ostavili su domaće bez šansi. Posljednji gol za konačnih 3:2 i ublažavanje izgubljene utakmice, djelo je Alexa Goligoskog. Dallas je deseti i tri boda zaostaje za doigravanjem, a Nashville je miran na petom mjestu iste konferencije.

NHL liga, nedjelja 19.2.2012.:
Buffalo – Pittsburgh 6:2
Detroit – San Jose 3:2
Chicago – St Louis 3:1
Minnesota – Boston 2:0
Montreal – New Jersey 1:3
Florida – Anaheim 0:2
Dallas – Nashville 2:3
NY Rangers – Columbus 3:2 (OT)
Winnipeg – Colorado 5:1
Edmonton – Vancouver 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!