Tenis

Škugora zaustavio kvalifikant

Maja Giljanović • ponedjeljak, 20.02.2012.
Škugora zaustavio kvalifikant
Foto: Tanja Vučić

Nakon poraza Dina Marcana u kvalifikacijama ni Franko Škugor se nije dugo zadržao u pojedinačnom ždrijebu 30.000 € vrijednog ATP Challengera u Meknesu.

Zajednički nastup u paru bit će prilika za popravljanje dojma i za Dina Marcana i za Franka Škugora. Nakon što je Marcana, postavljenog za petog nositelja kvalifikacija, u drugom kolu izbacio Lamine Ouahab (2:6, 2:6) svoj nastup u glavnom ždrijebu 30.000 € vrijednog ATP Challengera u Meknesu završio je i Škugor.

Šibenčanin ima za čim žaliti. Protiv kvalifikanta Bastiana Knittela u prvom je setu vodio 4:1 i 5:2, ali ga je izgubio u tie-breaku (0:7). Drugi set Knittel je prelomio u četvrtom gemu, ubrzo se Škugor našao u zaostatku i od tri gema (1:4) i više ga nije uspio nadoknaditi. Do kraja više nije izborio nijednu break-loptu i Knittel je nakon sat i 50 minuta izborio osminu finala (6:3).

Knittel je osvojio ukupno 19 poena više, a najveću razliku napravio je loš dan Škugora na servisu. Ulazio mu je svaki drugi servis, a na drugom servisu osvojio je samo 44 % poena (na Knittelovom je, pak, drugom servisu osvojio samo tri poena).

Boljoj sreći i prolazu u četvrtfinale Marcan i Škugor zato se nadaju u prvom kolu parova protiv Slovenca Aljaža Bedenea i Portugalca Joaa Souse.

Meknes, 1. kolo:
ŠKUGOR (Hrvatska) - Knittel (Njemačka, q) 6:7(0), 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!