Zimski sportovi

Islandersi i Capitalsi bez šansi

Krešimir Ferlak • utorak, 21.02.2012.
Islandersi i Capitalsi bez šansi

Tek dvije utakmice odigrane su u ponedjeljak u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Ottawa Senatorsi su predvođeni sjajnim Erikom Karlssonom razbili New York Islanderse s 6:0, dok su u drugom susretu Carolina Hurricanesi ispratili Washington Capitalse s pet komada u mreži.

Nada u doigravanje kod New York Islandersa još itekako postoji, ali današnja predstava s jednom od ekipa koju žele uhvatiti u poretku, donijela im je grubo prizemljenje. Od prve minute Ottawa Senatorsi su dominirali ledom na Long Islandu, te odnijeli uvjerljivu i autoritativnu pobjedu od čak 6:0.

Po tko zna koji put ove sezone briljirao je mladi Švedski branič Erik Karlsson, koji je s dva pogotka i dvije asistencije bio prva zvijezda utakmice. 21-godišnjak iz Landsbroa u sezoni je već sakupio 57 bodova, što ga stavlja među petnaest vodećih igrača lige, ali što je još značajnije, u poretku obrambenih igraća je vodeći, a pratnji bježi za čak sedamnaest bodova!

Nakon samo 68 sekundi igre Karlsson je doveo Ottawu u vodstvo pogotkom iz mrtvog kuta, a samo 27 sekundi kasnije i Jason Spezza je savladao vrlo nesigurnog vratar Kevina Poulina, koji je odmah povučen s leda. Ali, nije puno bolje sreće bio ni Al Montoya, koji je ušao umjesto njega, te je do kraja utakmice primio još četiri pogotka.

Jednom su ga još svladali Karlsson i Spezza, a zabili su i Chris Philips, te Brian Lee. Iako mnogi Nhl stručnjaci smatraju da defenzivna igra Karlssona još nije dovoljno zrela da bi zaslužio Norris Trophy za najboljeg braniča lige, njegova statistika je toliko sjajna da se ne može ignorirati. Favoriti su za sada Shea Weber, Zdeno Chara i Mr. Norris Nicklas Lidstrom, ali ako Karlsson u ovom stilu završi sezonu biti će to neizvjesna utrka za prestižni trofej.

No, mladom Švedu, kao i cijeloj Ottawi je sada puno bitnije da izbore doigravanje, a Erikova igra im jako puno pomaže u tome.˝Trener je bio dobar prema nama, dao nam je dva cijela dana slobodno, a mi smo mu htjeli pokazati da ih želimo još više˝, sa smiješkom je izjavio Karlsson. Ottawa trenutno drži sedmo mjesto u poretku Istočne konferencije.

Gotovo identična utakmica odigrana je u Raleighu, s tom razlikom što su tamo slavili domaćini. Carolina je otpočetka dominirala, te su već u šestoj minuti imali dva pogotka prednosti. Mladi branič Justin Faulk zabio je za vodstvo u četvrtoj minuti s igračem više, a samo dvije minute kasnije Anthony Stewart povećava vodstvo domaćina. Bio je to kraj za Tomasa Vokouna, kojeg na vratima Capitalsa zamjenjuje Michael Neuvirth.

Nije to puno pomoglo,do kraja perioda već je bilo 3:0 nakon pogotka Andreasa Nodla, a posao za domaćine završio je kapetan Eric Staal s po jednim pogotkom u drugom i trećem periodu. Noćna mora Capitalsa se tako nastavlja, drže tek deseto mjesto na Istoku, ali ono što najviše brine je loša i nekonkretna igra. Na ovom susretu su uputili samo sedamnaest udaraca na vrata, a s takvom statistikom se ne može pobjeđivati.

NHL, rezultati, 20.2.2012.: NY Islanders – Ottawa 0:6, Carolina – Washington 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!