Zimski sportovi

Zaustavljen niz Red Wingsa, poraz Canucksa

Vedran Babić • srijeda, 22.02.2012.
Zaustavljen niz Red Wingsa, poraz Canucksa

Niti jedna od tri prvoplasirane momčadi NHL-a nije pobijedila u utakmicama odigranima u utorak navečer. Sve tri su gostovale, pa su tako Detroit Red Wingsi izgubili u Chicagu, Vancouver Canucksi u Nashvilleu, a New York Rangersi u Pittsburghu...

Niz Detroit Red Wingsa od šest uzastopnih pobjeda prekinuli su Chicago Blackhawksi. I jedni i drugi igrali su bez svojih važnih karika, Blackhawksi bez Toewsa, a Red Wingsi bez Dacjuka. Gosti su prvu trećinu završili u prednosti zahvaljujući pogotku Filppule već u trećoj minuti. Domaćini su u ranim fazama preostalih dviju trećina zabili po jedan pogodak i preokrenuli rezultat. Strijelci su bili Hayes i Kruger. Vratar Chicaga, Crawford, sakupio je 31 obranu. Unatoč porazu, Detroit je i dalje vodeći i na Istoku i u ligi, a Chicago, kojemu je ovo četvrta uzastopna pobjeda, je i dalje šesti na Zapadu.

Prvi pratitelji Red Wingsa, Vancouver Canucksi, također su izgubili u Nashvilleu s 3:1. I Predatorsi su, baš poput Blackhawksa, imali raspoložena vratara. Rinne je obranio 32 udarca. Onaj jedan koji mu je promakao bio je udarac Weisea za smanjenje na 2:1 krajem druge trećine. Ipak, tri minute prije kraja susreta Legwand je potvrdio pobjedu Predatorsa i ostanak na petoj poziciji Zapada, kao i na petoj poziciji u ligi.

New York Rangersi mogli su u Pittsburghu eventualnom pobjedom "preskočiti" Vancouver na drugoj poziciji lige. Ovako, i dalje su treći, ali barem su uvjerljivo vodeći na Istoku. Bilo je 2:0 za Penguinse, koji su poveli pogotkom Malkina nakon pogreške Del Zotta. Sullivan je s igračem više povisio na 2:0 na asistenciju Malkina. Rusu je to bila 400. asistencija u karijeri. Oba pogotka postignuta su u prvih 12 minuta druge trećine. Domaći vratar Fleury upisao je 27 obrana.

New Jersey Devilsi su u produžetku s 4:3 pobijedili Toronto u gostima pogotkom Faynea i upisali četvrtu uzastopnu pobjedu, a isto nije pošlo za rukom Winnipeg Jetsima, koji su poraženi u Philadelphiji 5:4, također u produžetku. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Jagr. Flyersi su uputili čak 55 udaraca prema golu Winnipega, no vratar Pavelec držao je svoju momčad u igri s čak 50 obrana. Flyersi su petoplasirana momčad Istoka, a Jetsi su u istoj konferenciji deveti. No, imaju jednaki broj bodova kao osmoplasirani Toronto.

Columbus Blue Jacketsi ostvarili su svoju 19. pobjedu u 61. utakmici sezone. Na svom su ledu sa 6:3 nadigrali San Jose Sharkse, trećeplasiranu momčad Istoka i vodeću u diviziji Pacific. Trostruki strijelac bio je Carter, a trostruki asistent Prospal.

Edmonton Oilersi vlasnici su najuvjerljivije pobjede večeri. Na gostovanju kod Calgary Flamesa slavili su 6:1 na krilima Gagnera i Eberlea. Obojica su utakmicu završili s po jednim pogotkom i dvije asistencije. U jedinoj utakmici koja se rješavala u raspucavanju Phoenix je kod kuće s 5:4 pobijedio Los Angeles Kingse nakon što je poslije prve trećine gubio 3:0. Buffalo je na svom ledu pobijedio New York Islanderse 2:1, Tampa Anaheim 3:2, a Dallas je u Montrealu nadigrao Canadiense 3:0.

NHL, 21. veljače:
Buffalo Sabres - New York Islanders 2:1, Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 6:3, Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2:0, Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3:4 (OT), Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 4:5 (OT), Montreal Canadiens - Dallas Stars 0:3, Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 3:2, Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2:1, Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:1, Calgary Flames - Edmonton Oilers 1:6, Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 5:4 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!