Nogomet

Čech: "Trener radi, a igrači griješe"

Borna Rupnik • srijeda, 22.02.2012.
Čech: "Trener radi, a igrači griješe"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vratar Chelseaja Petr Čech prokomentirao je poraz svoje momčadi u Napulju. Vjeruje kako nije ispravno svu krivicu svaliti na portugalskog stručnjaka na klupi...

Portugalac na klupi engleskog Chelseaja, Andre Villas-Boas, našao se na novom udaru kritika nakon što je njegova momčad poražena u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Napoli je stekao prednost od 3:1 za uzvrat na Stamford Bridgeu.

Juan Mata: "Imali smo izvrsnih 1:0, ali nismo zadržali taj rezultat. Napoli je jaka momčad, pogotovo na svom stadionu. Znali smo da će biti otvorena utakmica jer imaju ofenzivni trojac Cavani - Lavezzi - Hamšik, no i mi smo imali dosta prilika za pogodak. U Londonu ćemo ih morati pretvarati u pogotke. Vjerujem u ovaj Chelsea, nismo još gotovi".

No, vratar Petr Čech smatra da se Villas-Boasu nema što zamjeriti: "Trener marljivo radi za sve nas. Svaku utakmicu priprema sa stopostotnom predanošću i mi igrači to cijenimo".

"No, ako on ima igrače koji griješe na terenu, tu ne može pomoći", dodao je.

Rasplet utakmice na kraju nije u potpunosti obeshrabrio češkog čuvara mreže te je obećao svojim navijačima borbu do samog kraja uzvratnog susreta: "Imali smo 1:0 i razdoblje kontrole nad igrom. Napoli je nakon vodstva mogao čekati prilike za protunapad, situacija je postala opasna kada smo krenuli po izjednačenje".

"Sve je, međutim, krenulo po krivu, pa tako i nesretno odbijena lopta prije trećeg gola Napolija. Naporno smo trenirali za utakmicu, ali nismo to pokazali na igralištu. Ipak, imamo kvalitetne igrače koji mogu preokrenuti uzvrat u našu korist. Nije idealno, ali još uvijek smo 'na životu' i borit ćemo se do zadnje minute", zaključio je Petr Čech.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!