Košarka

Video: Maccabi drugi četvrtfinalist

Ante Zovko • četvrtak, 23.02.2012.
Video: Maccabi drugi četvrtfinalist
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U skupini H Eurolige Barcelona Regal je u petom kolu potvrdila nedodirljivost, a Maccabi Electra teškom je pobjedom protiv ranije otpisanog Žalgirisa osigurao mjesto u četvrtfinalu.

Maccabi Electra - Žalgiris

Maccabi Electra kao drugoplsirana momčad skupine H prolazi u četvrtfinale. Izraelski prvak zbog slabog početka namučio se s posljednjeplasiranom momčadi i uspio se izvući u posljednjoj četvrtini, u posljednjim minutama.

Litavci kao da u prvoj četvrtini nisu ozbiljno shvaćeni. Otvaraju susret s 8:0, a Maccabi prve poene postiže tek u četvrtoj minuti. No, nastavlja se u istom stilu, gosti ne posustaju i prvu četvrtinu dobivaju s 25:11. Sonny Weems s pet uzastopnih poena gura Maccabi u još veće probleme (30:13), da bi Theo Papaloukas počeo vaditi kestenje iz vatre tricom. Izraelci uzvraćaju s 12:0 (30:25).

Žalgiris opet bježi, ali ne zadugo. Marko Popović stavlja tricu za 35:25, no Maccabi se vraća na minus dva. Popović polaganjem zaključuje poluvrijeme s vodstvom Zelenih 37:33.

Maccabi opet tone u trećoj četvrtini. Žalgiris opet bježi na plus deset uz slab šut domaćih, ali ne uspijeva to značajnije kaptalizirati jer se u posljednjih deset minuta ulazi s 49:44.

Manje-više očekivano, u završnici Maccabi preokreće nakon što mu je proradio šut. S dvije vezane trice Maccabi vodi 61:54, Žalgiris se približava (63:62) tri minute i 50 sekundi prije kraja. Neizvjesnost je potrajala sve do posljednje minute. Popović minutu i četiri sekunde prija završetka promašuje tricu za vodstvo, Keith Langford pogađa, a Richard Hendrix 24 sekunde prije sirene s linije slobodnih bacanja postavlja konačni rezultat.

Precizni Langford održao je korak svojih s Litavcima i završio sa 17 poena, tri ukradene, četiri izgubljene lopte te dvije asistencije. Hendrix je upisao 11 poena (4/10 za dva) te devet skokova. Papaloukas je imao asistencija koliko i poena, sedam.

Popović je odigrao nešto više od 23 minute uz devet poena i polovičan postotak šuta. Dodao je dva skoka i asistenciju. Weems je za 34 minute ubacio 20 poena (trica 1/5) uz četiri skoka, Salenga 12 poena (četiri skoka, dvije asistencije), a Collins 11 (pet skokova).

Bennet Cantu - Barcelona Regal

Juan Carlos Navarro donio je petu pobjedu u skupini Barceloni Regal, a Bennet Cantu izbacio iz utrke za četvrtfinale i učinio mu posljednje kolo nevažnim. Španjolski šuter tražio je šut tijekom cijelog susreta, ali zato je bio gotovo savršen s linije slobodnih bacanja odakle je u posljednjoj minuti sve riješeno.

Barcelona u osmoj minuti ima 16:9, no Talijani se vraćaju na isteku prve četvrtine na 18:18. Slab šut s obje strane obilježava drugu četvrtinu. Otvorilo se u posljednje dvije minute na obje strane i Barcelona odlazi na odmor s prednošću 35:33.

Ni treća dionica ne donosi velike promjene. Momčadi se izmjenjuju u vodstvima, a na ulasku u posljednju četvrtinu ništa nije riješeno - 52:50 za goste.

Mazzarino i Perkins otvaraju posljednjih deset minuta s dvije trice, a Brunner dovršava seriju 8:0 zakucavanjem i Cantu odjednom, za dvije i pol minute vodi 58:52. Katalonci to preokreću unatoč Navarrovom mučenju s linije trice. Najbolji strijelac Eurolige zato se nije mučio s iznuđivanjem prekršaja. Osmi na njemu bio je ključan. 26 sekundi prije kraja Navarro ubacuje dva poena s linije slobodnih bacanja i preokreće za pobjedu. Basile promašuje šut za dva, Rabaseda hvata skok i Cantuu je potonula i posljednja lađa.

Shermardini je predvodio domaćine s 14 poena i osam skokova, 12 poena ubacio je Perkins (sedam skokova, pet asistencija). Junak Navarro završio je s 12 poena (šut za tri 1/5) i četiri asistencije, Ndong s poenom više (pet skokova), a Lorbek s deset poena i šest skokova.

Euroliga, Top 16, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maccabi Tel Aviv70:66Žalgiris
Red October Cantu62:63Barcelona
1Barcelona 60+46
2Maccabi Tel Aviv 33+2
3Red October Cantu 33-6
4Žalgiris 06-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, Top 16, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maccabi Tel Aviv70:66Žalgiris
Red October Cantu62:63Barcelona
1Barcelona 60+46
2Maccabi Tel Aviv 33+2
3Red October Cantu 33-6
4Žalgiris 06-42

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!