Zimski sportovi

Canucksi prekinuli čudesni niz Red Wingsa

Vedran Babić • petak, 24.02.2012.
Canucksi prekinuli čudesni niz Red Wingsa

Derbi utakmica večeri u NHL-u između Detroit Red Wingsa i Vancouver Canucksa otišla je na stranu gostiju koji su poslije raspucavanja prekinuli pobjednički niz Detroita na domaćem terenu. Od preostalih osam utakmica četiri su odlučene također poslije raspucavanja...

Joe Louis Arena dugo je izgledala kao neosvojiva tvrđava. Točnije, 112 dana. Toliko je prošlo od posljednjeg poraza Detroita na njihovu ledu, 3. studenog prošle godine od Calgary Flamesa. U međuvremenu su pobijedili u 23 uzastopne utakmice, no 23. veljače na kraj su im stali Vancouver Canucksi. Bio je to dvoboj dvije najbolje momčadi lige, a Vancouver je pobjedom 4:3 u raspucavanju smanjio zaostatak s dva na jedan bod.

Red Wingsi su tri puta vodili, a Canucksi se tri puta vraćali. Za Red Wingse strijelci su bili Helm, Quincey i Abdelkader, a za Canuckse dvaput Daniel Sedin i jednom Hodgson. I jedni i drugi imali su dovoljno prilika za pobjedu i prije raspucavanja, no na vratima su imali raspoložene vratare. Howard je prikupio 40 obrana, a Luongo 33. Jedini pogodak u raspucavanju zabio je u trećoj seriji Burrows.

St. Louis Bluesi također su u gostima slavili poslije raspucavanja. U Nashvilleu protiv Predatorsa bile su potrebne samo dvije serije. Oshie i McDonald su pronašli put do mreže, a Wilson i Erat nisu. Bluesi su i dalje četvrta momčad lige i Zapada, a Predatorsi ostaju peti na obje ljestvice.

Chicago Blackhawksi izgubili su na svom ledu od Dallas Starsa 3:1 i tako propustili priliku primaknuti se vrhu. Chicago, koji je u utakmicu ušao s četiri uzastopne pobjede, je u drugoj trećini preko Hosse poveo 1:0, no u posljednjih 11 minuta utakmice Ott, Ryder i Eriksson donose preokret Starsima, koji se trenutno nalaze na osmoj poziciji Zapada.

Uz dva pogotka i asistenciju Ladda Winnipeg Jetsi pobijedili su Tampu 4:3, a poslije raspucavanja do pobjede su došli još Anaheim Ducksi, Minnesota Wild i Phoenix Coyotesi. Edmonton je uz 35 obrana Dubnyka s 2:0 pobijedio Philadelphiju, a San Jose Sharksi su uz dvostrukog strijelca Marleaua srušio Toronto Maple Leafse 2:1.

NHL, 23. veljače:
Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 2:3 (SO), Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 1:2, Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 3:4 (SO), Florida Panthers - Minnesota Wild 2:3 (SO), Nashville Predators - St. Louis Blues 2:3 (SO), Chicago Blackhawks - Dallas Stars 1:3, Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 4:3, Calgary Flames - Phoenix Coyotes 3:4 (SO), Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!