Zimski sportovi

Neizvjesna sudbina Ricka Nasha

Ivan Dominik • petak, 24.02.2012.
Neizvjesna sudbina Ricka Nasha

Najnovije razmjene igrača u najpopularnijoj hokejaškoj ligi svijeta pomalo su ostale u sjeni velikih dostignuća Detroit Red Wingsa, priča o povratku na led Sidneyja Crosbyja te utrci svih momčadi za doigravanje. Međutim, kada su Canucksi u četvrtak prekinuli niz Wingsa od 23 domaće pobjede u nizu, nekako su najnoviji tradeovi došli u središte pažnje ljubitelja hokeja. Premda je nekoliko velikih imena i zanimljivih igrača promijenilo sredinu, najveća priča prijelaznog roka je nerazriješena situacija oko Ricka Nasha.

U najjačoj su hokejaškoj ligi svijeta odvijaju razmjene igrača već neko vrijeme i to u sklopu zimskog prijelaznog roka koji završava 27. veljače, odnosno u ponedjeljak. Posljednji u nizu velikih imena koja su napustila dosadašnje klubove, zasigurno je kanadski centar Jeff Carter koji je još jedan u nizu igrača koji su ''pobjegli'' iz tonućeg Columbusa.

Carter je prešao u Los Angeles Kingse za braniča Jacka Johnsona i jedan prvi pick na draftu Kingsa. Tako će se ''The Cannon'' pridružiti sunarodnjaku Mikeu Richardsu u Staples centru, što je zanimljivo jer su nekoliko prošlih sezona ta dva igrača činila najubojitiji tandem Philadelphije Flyersa, dok ih nisu razdvojili.

Koga dati za Nasha?

Columbusu su prijeko potrebni braniči pa se nagađa da će za Nasha tražiti Ryana McDonagha ili Michaela Del Zotta, potom defenzivnog centra Brandona Dubinskog te najveću nadu Rangersa Chrisa Kreidera i jedan prvi pick. To je sigurno puno za jednog igrača pa se razmatraju i druge opcije, međutim, ukoliko Nash postane ''Rendžer'', sigurno će jedan od ovih igrača u Jacketse.

Drugi napadač koji je napustio Columbus je Antoine Vermette, također centar koji će karijeru nastaviti u Phoenix Coyotesima. ''Kojoti'' su za njega dali vratara Curtisa McElhinneyja te dva picka na sljedeća dva drafta. Chicago Blackhawksi su za nepoznatu odštetu pustili Brendona Segala u Tampu koja se i riješila nekoliko igrača.

U razmjeni tri kluba i tri igrača sudjelovali su osim već spomenute Tampe, Colorado Avalanche i Detroit. U središtu je pozornosti bio potentni branič Colorada Kyle Quincey, koji je zamijenjen u Tampu za vrlo dobro desno krilo, Stevea Downieja. Zatim je Quincey proslijeđen u Joe Louis Arenu za Sebastiena Pichea i prvi izbor ovogodišnjeg drafta. U prvom nastupu za uvjetno rečeno novi klub, jer ga je Detroit i draftirao, Quincey je u porazu od Canucksa zabio jedan gol, ukupno drugi u crvenom dresu.

Najveća zavrzlama događa se oko jedine preostale zvijezde u dresu Blue Jacketsa, Ricka Nasha. Prvi izbor drafta iz 2002. godine, osvajač olimpijskog i svjetskog zlata te česti kanadski reprezentativac i peterostruki All Star igrač vidno je nezadovoljan u ekipi koja je jednom vidjela doigravanje u posljednjih osam godina. Nash je kao klubove u kojima bi mogao završiti pokazao Toronto, San Jose, Boston, NY Rangers i Vancouver, dok se u nekim kombinacijama spominje i LA.

Najveći favorit za dovođenje ljevorukog desnog krila iz Jacketsa je po mnogima momčad NY Rangersa. Međutim postavlja se pitanje, treba li on uopće najboljoj ekipi Istoka u ovom trenu. Rangersi imaju kemiju, po postotku osvojenih bodova su najbolja momčad lige, a obrana im je druga najuspješnija u NHL-u. Štoviše, na toj poziciji imaju pregršt dobrih igrača poput Mariana Gaborika ili Ryana Callahana.

S druge strane, Rangersi su jedan od lošijih klubova što se tiče napadačkog dijela po svim statistikama. U tom bi im dijelu Nash sigurno dobro došao jer je u svojih devet ligaških sezona dva puta zabio više od 40 golova, a čak šest puta je išao preko 30 golova u sezoni. Zbog svega toga ga Jacketsi neće lako pustiti, osobito zbog toga što će u tom slučaju ostati na Vinnyju Prospalu i Dericku Brassardu u napadu, dok im je obrana izuzev Tjutina, Wisniewskog i Nikitina katastrofalna. Hoće li se saga produljiti do ljeta ili će Nash iz gubitničke u vodeću ekipu, ostaje za vidjeti tijekom vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 03:06
    Notorna je glupost uspoređivati Nasha i Kranjčara... Rick Nash je zasigurno sličniji Tottiju ili Batistuti ako cemo se nogometa držati, jedan od rijetkih zvijezda u sportu koji ne igra za novac i koji ne cvili kao neke zvijezde (Bryant, Howard) što je u lošoj momčadi nego šuti i igra, radi svoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 03:06
    Notorna je glupost uspoređivati Nasha i Kranjčara... Rick Nash je zasigurno sličniji Tottiju ili Batistuti ako cemo se nogometa držati, jedan od rijetkih zvijezda u sportu koji ne igra za novac i koji ne cvili kao neke zvijezde (Bryant, Howard) što je u lošoj momčadi nego šuti i igra, radi svoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 03:05
    Obrisan korisnik
  • Zdren24.02.2012. u 19:59
    haha, koja usporedba :D
    Zdren
  • Caracalla24.02.2012. u 19:55
    Rick Nash je hokejaski Niko Kranjcar. Ima jako dobru tehniku, zna s pakom, precijenjen je, i rijec odbrana mu je potpuna nepoznanica.
    Caracalla