Tenis

Tipsarević previsoka prepreka za Ljubičića

Vedran Babić • petak, 24.02.2012.
Tipsarević previsoka prepreka za Ljubičića
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Ljubičić završio je svoj put na turniru u Marseilleu u četvrtfinalu. U borbi za polufinale hrvatski je tenisač izgubio od trećeg nositelja Janka Tipsarevića u dva seta...

Deveti tenisač svijeta Janko Tipsarević bio je previsoka prepreka za Ivana Ljubičića. U dvoboju trećeg i sedmog nositelja turnira u Marseilleu pobjedu je odnio 27-godišnji Srbin rezultatom 6:4, 6:4. Tipsarević je tijekom cijelog meča jednostavno bio bolji, čemu dovoljno svjedoči podatak da se nije suočio ni s jednom break loptom.

Iako je Ljubičić imao solidnih 60% prvog servisa i 15 asova, Tipsarević je dobro reternirao, poglavito na drugi servis na kojem je osvojio više od 50% poena. Izborio se za osam break lopti. Dvije koje je iskoristio bile su mu dovoljne za prolaz u njegovo drugo polufinale sezone (Chennai).

Već u prvom gemu meča Tipsarević je napravio break i zadržao ga do kraja seta. U drugom setu Ljubičić je svoj servis izgubio u petom gemu. Bio je to jako dug gem u kojem je Ivan spasio četiri break lopte i to uglavnom asovima, da bi na petoj odservirao dvostruku pogrešku.

Najbliže eventualnom povratku u meč 32-godišnjak je bio u posljednjem gemu meča. Na servisu Tipsarevića imao je 0-30, no Srbin je s četiri uzastopna poena lišio meč dodatne neizvjesnosti.

Unatoč porazu, Ljubičić može biti zadovoljan ostvarenim u Marseilleu. Prvi put ove sezone upisao je dvije uzastopne pobjede. Sljedeća postaja je Dubai idućeg tjedna.


Osim Tipsarevića, mjesto u polufinalu ranije tijekom petka izborili su prvi nositelj Jo-Wilfried Tsonga i četvrti nositelj Juan Martin Del Potro te nepostavljeni Michael Llodra.

Tsonga i Del Potro u svojim su mečevima došli do svojih 200. pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji i međusobno će odmjeriti snage za ulazak u finale. Llodra je, pak, izbacio najugodnije iznenađenje turnira, Albana Olivettija (388.).

20-godišnji francuski kvalifikant igrao je svoj prvi ATP turnir i odmah ostavio zapaženi trag. U osmini finala izbacio je drugog nositelja Mardyja Fisha i potom pružio odličan otpor sunarodnjaku Llodri. Na tom putu istaknuo se asovima pa je tako protiv Fisha zabio 23, a protiv Llodre 13.

ATP Marseille, četvrtfinale:
Tsonga (Francuska, 1) - Roger-Vasselin (Francuska) 6:4, 7:5
Del Potro (Argentina, 4) - Gasquet (Francuska, 5) 7:5, 7:6 (5)
Tipsarević (Srbija, 3) - Ljubičić (Hrvatska, 7) 6:4, 6:4
Llodra (Francuska) - Olivetti (Francuska, Q) 7:6 (5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 01:09
    slazem se uglavnom s vasim komentarima,al eto jednostavno se pretesko mirim s tim da ljubo ne moze svakom zapaprit. @redscro nacin razmisljanja ti je grobina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 15:33
    ljubičić neće otići u mirovinu sve dok ima dobar rankings.boli ga briga zarađije pare a samim time može igrati koji hoće turnir.protiv tipsarevića jučer nije mogao ali protiv malo slabijeg igrača od tipsarevića ljubo ima veliku šansu.
    Obrisan korisnik
  • redscro25.02.2012. u 08:25
    Izgubiti u četvrtfinalu od 9. igrača svijeta i nije neki razlog za umirovljenje. No siguran sam da ti i kolega iz prvog posta imate mnogo zapaženije rezultate u životu zbog čega ovo ne smatrate dovoljnim.
    redscro
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 06:36
    Ma o cemu vi pricate-kakva mirovina,kakve frustracije?! Pa Ljubi je ovo vjerovatno najbolji dio karijere-nema nikakvog pritiska a putuje svijetom i zarađuje pare! Zna koje su mu realne mogucnosti-uvijek moze proc par kola po turniru i iznenadit kojeg boljeg igraca ak ovaj ima losiji dan-i sve dok... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 03:02
    trebao se on umirovit prije par godina, a ne da mu je prosla trebala biti zadnja. nazalost ali istina
    Obrisan korisnik