Zimski sportovi

Minnesota gubitnik večeri

Ante Jukić • subota, 25.02.2012.
Minnesota gubitnik večeri

Najjača hokejska liga svijeta ušla je u fazu kada je mnogim momčadima praktički svaka utakmica kvalifikacijska. Na ledu je i noćas bilo puno onih koji se grčevito bore za doigravanje, i svi su uglavnom napravili dobar posao. Razloga za zadovoljstvo nema tek Minnesota, koja je porazom od izravnog konkurenta Dallasa napravila veliki korak unazad.

Sjajan su posao napravili Vancouver Canucksi u samo 24 sata. Kanadska momčad u četvrtak je prekinula niz nepobjedivosti Detroita na domaćem ledu, nakon čega je produžila do Newarka i svladala zahuktale Devilse. Bila je to utakmica u kojoj su domaćini napadali, a gosti zabijali - Devilsi su, naime, imali čak dvostruko više udaraca na gol (31-16), no Cory Schneider na vratima Canucksa imao je veliku večer. Schneider je u mrežu propustio tek jedan udarac, onaj Zubrusa početkom posljednje trećine, što je bilo premalo za domaćine, budući da su Canucksi u prve dvije trećine dvaput matirali Brodeura. Učinili su to Rome i Raymond, čiji su pogoci, pokazalo se to na kraju utakmice, lansirali Vancouver na vrh poretka kompletne lige. Canucksi sada imaju jedan bod više (86-85) od Red Wingsa.

Nedaleko od Newarka odigran je još jedan zanimljiv dvoboj. Palice su ukrstili stari rivali, Islandersi i Rangersi, a utakmica je rezultatski bila puno važnija za Otočane, koji još nisu odustali od borbe za doigravanje. Iako su ispustili 2:0 i 3:1 u "regularnom" dijelu utakmice, Islandersi su ipak upisali dva vrijedna boda, zahvaljujući pogotku Moulsona u četvrtoj seriji raspucavanja. Nakon 65 minuta igre rezultat je bio 3:3, a dva pogotka za pobjedničku momčad postigao je Parenteau. Islandersi su ovom pobjedom došli na šest bodova zaostatka od Floride, koja drži osmo mjesto Istočne konferencije.

Dva vrlo važna dvoboja u borbi za doigravanje na Zapadu odigrana su noćas u Columbusu, gdje je gostovao Colorado, i Dallasu, kojeg je posjetila Minnesota. Uoči ovih susreta Starsi su držali osmo, posljednje mjesto iznad "crte", ali s jednakim brojem bodova (66) kao Calgary i Los Angeles na devetoj, odnosno desetoj poziciji. Jedanaestoplasirani Colorado petak je dočekao sa 64 boda, dok je Minnesota na 12. mjestu imala samo bod manje.

Starsi su maksimalno iskoristili domaći led - s 4:1 protiv Minnesote, uz dva gola Wandella, osigurali su sebi malo "zraka" na osmoj poziciji, riješivši se, uz to, jednog izravnog konkurenta barem na kraće vrijeme. Dobar posao napravio je i Colorado, koji je s 5:0 "isprašio" Blue Jacketse i upisao dva boda s kojima se izjednačio (66) s Calgaryjem i Los Angelesom. Dva pogotka za Av'se postigao je Jones.

U preostale dvije utakmice večeri, dvije pobjede domaćina. Capitalsi su s čistih 4:1 slavili protiv Montreala, u dvoboju u kojem si momčad iz prijestolnice nije smjela dozvoliti krivi korak. Ovom pobjedom Capitalsi su ponovno uhvatili priključak s Floridom, koja sa 66 bodova (Washington ima 65) trenutno drži osmo mjesto Istočne konferencije.

U utrci za doigravanjem ostali su i Buffalo Sabresi, zahvaljujući pobjedi protiv aktualnih prvaka, Boston Bruinsa. Sabresi su iskoristili sjajnu večer Ryana Millera (35 obrana), te su nakon 1:1 u "regularnom" dijelu utakmice stigli do trijumfa u raspucavanju. Buffalo na 11. mjestu Istoka ima 61 bod, pet manje od toliko spominjane Floride.

NHL, rezultati, 24.2.2012.: New Jersey - Vancouver 1:2, NY Islanders - NY Rangers 4:3 (SO), Washington - Montreal 4:1, Columbus - Colorado 0:5, Buffalo - Boston 2:1 (SO), Dallas - Minnesota 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 13:07
    Sad se Avsi moraju krvavo namučiti za bod u Detroitu. GO AVS GO!!!!
    Obrisan korisnik