Zimski sportovi

Marek Zidlicky u Devilsima

Ivan Dominik • subota, 25.02.2012.
Marek Zidlicky u Devilsima

Momčadi koje se bore za pozicije u doigravanju, a i one koje već jesu prilično sigurne za nadolazeći playoff, pojačavaju svoje redove, prvenstveno u obrambenom dijelu. Tako je iz Minnesote koja sve više tone na Zapadu u Newark "sletio" Marek Zidlicky, a u Sunrise je iz Predatorsa došao centar kalibra treće ili četvrte linije, Jerred Smithson.

Nova dva tradea okupirala su pažnju medija, javnosti, ali i svih ljubitelja hokeja, u večeri kada su Canucksi s vrha lige "skinuli" Red Wingse, a počeo je i All Star vikend u košarkaškoj NBA ligi. Iz Minnesota Wilda, koji je je unatoč odličnom prvom dijelu sezone potonuo na 12. poziciju zapadne konferencije, u New Jersey Devilse je došao odlični češki veteran i ofenzivni bek Marek Zidlicky.

Momčad iz Newarka je za jednog od najboljih čeških braniča koji je ikad klizao ledom NHL-a dala također braniče, Kurtisa Fostera, Nicka Palmierija te lijevo krilo koje se vraća u matični klub, Stephanea Veilleuxa. Uz ta tri igrača 35-godišnji Zidlicky je Devilse stajao i dva izbora druge i treće runde na iduća dva drafta.

Osim poznatog Čeha, sredinu je promijenio i dosadašnji igrač Nashville Predatorsa, Jerred Smithson, koji će dres kluba iz grada country glazbe zamijeniti onim Florida Panthersa. Ekipa iz Sunrisea vodi veliku borbu za treće mjesto Istoka s Winnipegom i Washingtonom te još nije osigurala doigravanje. Smithson će joj biti koristan za treću ili četvrtu napadačku liniju te za obrambene zadatke u narednim utakmicama.

"Jerred je vrijedan i odgovoran veteran koji dobro igra na obje strane leda. On je jako dobar u igri s igračem manje na ledu te je jedan od boljih igrača po postotku osvojenih bullyja", kazao je o 33-godišnjem desnom krilu GM Panthersa Dale Tallon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!