Nogomet

Tomić: "Nagrada za sve nedaće"

Ivana Jurica • subota, 25.02.2012.
Tomić: "Nagrada za sve nedaće"
Foto: Martina Japundžić

Različitog su raspoloženja bili kako treneri tako i igrači Šibenika i Intera nakon prve proljetne utakmice. Smrknuto lice Ilije Lončarevića dalo je jasnu sliku o tome što misli o igri svoje momčadi. S druge strane, domaćini su primali čestitke zbog prikazane igre, borbenosti i želje, te, naravno, pobjede.

"Utakmica je za mene, nažalost, nastavak jeseni. Cijele pripreme smo se borili, ali teško je reći da se uspjelo dok ne počne prvenstvo, da se riješimo našeg kukavičluka, pogotovo na utakmicama u gostima i dekoncentracije. Nismo uspjeli, kao što se vidjelo. Šibeniku i kolegi zbilja čestitam na zasluženoj pobjedi, nema se što prigovoriti. Šibenik je u problemima koje ima napravio najviše što je mogao danas i zasluženo je pobijedio", iskren je, kao i uvijek, bio trener Intera Ilija Lončarević.

Hrvoje Spahija: "Da budem iskren, potiho smo se nadali. Nismo željeli podizati atmosferu, željeli smo da nas neki čak i podcijene. To smo i dobili. Pokazali smo svima da možemo igrati, da možemo izboriti opstanak iako smo nova ekipa, dosta je novih igrača, ali što je najvažnije svi se žele dokazati, svi gore jedan za drugoga. Stvarno smo klapa. Manje važno je tko je zabio gol, danas sam to bio ja, drugi put će biti netko drugi, važna je igra cijele momčadi i da smo klapa, da se borimo jedni za druge."

Nije prvi put da se Interu ponavljaju iste stvari, tvrdi njihov trener: "Mi smo otprilike ovakvu utakmicu igrali u Varaždinu u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva. Šibenik danas nije bio u stanju baš tako nadigrati u smislu stvaranja šansi i tako dalje, gdje nam je protivnik dolazio do gola kad se sjetio. Kako god krene u napad tako dođe do našeg gola. Nama je to problem definitivno i ja ga sigurno neću riješiti u ovom prvenstvu, rješavat ćemo ga sporadično, od utakmice do utakmice. Na nekoj utakmici mi budemo lavovi, na nekoj zečevi i to je nažalost tako. Ova momčad Šibenika je pokazala da nešto ima, da ima srca, da li će to biti dovoljno za ostali dio prvenstva da nešto napravi kolega s njima to će se vidjeti. Ja mu želim sreću u tome."

"Prvo moram naglasiti da mi je čast sjediti u društvu ovako velikog trenera kao što je gospodin Lončarević. Mogu još biti ponosan što smo uspjeli pobijediti njegovu ekipu. Pribojavali smo ih se. Ja jednostavno nisam znao u kakvom je stanju moja ekipa. Sve što sam tražio od njih je da ostave srce i dušu na terenu, a oni su to i napravili. Presretan sam i mogu reći da mi je ovo jedna od najdražih pobjeda, gledajući i trenersku i igračku karijeru, jer toliko smo je čekali", istaknuo je na pressici trener Šibenika Goran Tomić.

Daniel Georgievski: "Mislim da smo svi igrali dobro. Trener nas je odlično posložio, stvarno smo ekipa što se vidi i na terenu. Svaka čast ekipi i idemo dalje, da ostanemo u ligi. Sigurno da ova pobjeda puno znači. Trener je sve složio, svaka čast šefu, on ima znanje koje je stekao u Italiji i Austriji. Njegov sistem, formacija je super, vidi se na terenu, pokaže se da je to to."

Mladi stručnjak sa šibenske klupe naglasio je i još jedan važan faktor: "U ovakvim utakmicama trebate imati i malo sreće. Slavica je zabio fantastičan gol, drugi gol smo zabili iz prekida. Sreća je bila na našoj strani, a kaže se da sreća prati hrabre. Za sve nedaće koje smo imali u zadnje vrijeme nagradilo nas je s jednom ovakvom pobjedom. I stvarno sam presretan."

"Svaka utakmica će biti na život ili smrt. Daleko smo mi još od borbe za ostanak. Ako nastavimo ovako, s ovakvim pristupom možemo se priključiti gornjem dijelu i konkurirati. Prvenstvo je još dugo, ovo je tek prvi korak", istaknuo je trener Narančastih.

Zaprešićku mrežu prvi je načeo Miro Slavica kojemu je utakmica protiv Intera bila i premijerna u prvoligaškom društvu: "Debi iz snova. Sanjao sam taj gol, uspjelo mi je zabiti ga već u prvoj utakmici. Ostvarili smo pobjedu koju smo toliko željeli, da uđemo u sezonu na što bolji način. Ovo je stvarno veliki poticaj za nastavak. Atmosfera je stvarno bila odlična, a sad je još bolja, totalno smo u ovome i želimo također bodove i u Zadru."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2012. u 21:07
    i šaloviiiii... i zastaveeee.... i sve kape šibenskeeee.... :)))) ajmo u Zadar pokazat dišpet!!
    Obrisan korisnik