Nogomet

Platini: "Njemačka najbolja u Europi"

Ante Zovko • nedjelja, 26.02.2012.
Platini: "Njemačka najbolja u Europi"
Foto: UEFA

Uz Španjolsku, predsjednik UEFA-e Michel Platini kao favorita za osvajanje Eurpskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini izdvojio je Njemačku.

Njemačka će se u srijedu ogledati s Francuskom u prijateljskoj utakmici, a Platini je u razgovoru za njemački dnevnik Die Welt baš Elf označio kao momčad koja može do kraja ovog ljeta.

"Njemačka trenutačno ima najbolju momčad u Europi, jako su mladi i jako kreativni. Nisu izgubili nijednu kvalifikacijsku utakmicu. Ona je veliki favorit za osvajanje prvenstva uz Španjolsku", rekao je čelnik europske nogometne organizacije koji će u Kijevu dodijeliti trofej europskog prvaka kapetanu pobjedničke momčadi.

To vjerojatno neće biti Patrice Evra jer Platini "svoju" Francusku ne vidi daleko ove godine. Objašnjava to nedostatkom klase u reprezentaciji Laurenta Blanca.

"Imamo dva ili tri stvarno dobra igrača kao što su Karim Benzema i Franck Ribery, ali ostali su 'tako-tako'", rekao je Platini.

Kapetan Tricolora koji su 1984. u Francuskoj pokorili Europu ima neugodne uspomene kad je riječ o Njemačkoj.

"Imao sam noćne more zbog Njemačke. Izgubili smo od njih na jedanaesterce u polufinalima svjetskih prvenstava 1982. i 1986. Bile su to dramatične utakmice."

Momčad Joachima Löwa na Euru će nastupiti u skupini B s Portugalom, Nizozemskom i Danskom, dok je Francuska izvučena u skupini D zajedno s Ukrajinom, Švedskom i Engleskom.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 16:46
    a Francuzi,kak si njih zaboravio treba ih malo pogurati :D
    Obrisan korisnik