Zimski sportovi

Video: Bljesnula munja Martin St Louis

Ivan Dominik • ponedjeljak, 27.02.2012.
Video: Bljesnula munja Martin St Louis

Nedjeljna je večer donijela sedam utakmica u najjačoj ligi hokeja na svijetu, u kojima je osim briljantnog Martina St Louisa i Teemu Selanne napisao još pokoju stranicu povijesti. Evgenij Malkin je ponovno predvodio svoje Penguinse do pobjede, Dallas se barem nakratko učvrstio na osmom mjestu Zapada vrijednom pobjedom nad jakim Vancouverom, dok je u pretposljednjem danu prijelaznog roka vidio i još jedan posrtaj San Josea.

Standardni Geno i sjajni Marty

Otvarajuća utakmica večeri bio je zanimljiv susret Devilsa i Tampe u Newarku, a u tom se dvoboju očekivala pobjeda domaćih s obzirom na nalet i formu u kojoj ta ekipa jest te na Martina Brodeura na golu. Međutim, u zanimljivoj je i teškoj utakmici pobjedu ipak odnijela gostujuća momčad, zahvaljujući fantastičnom Martinu St Louisu, koji je ostvario asistenciju i hattrick te tako anulirao prednost Devilsa koju je stvorio Ukrajinac Aleksej Ponikarovski sredinom prve trećine.

Lightening je slavio s 4:3 u gostima, munjevitog veterana St Louisa nitko nije mogao pratiti ni zaustaviti, a veliku je pomoć imao i u trostrukom asistentu Teddyju Purcellu. Devilsima nisu pomogli ni pogoci Petra Sykore i Zacha Parisea.

Pittsburgh Penguinsi su nakon demoliranja Tampe u subotu dočekali najgori klub lige u posljednjih nekoliko godina, Columbus Blue Jacketsa. Obistinila su se predviđanja o lakoj pobjedi momčadi Dana Bylsme koju je ponovno predvodio Evgenij Malkin poništivši gol Ricka Nasha s igračem manje na ledu. Malkin je izjednačio krajem druge trećine, dok su u posljednjih 20 minuta Penguinsi zabili tri gola, tako da je zgoditak Vinnyja Prospala bio samo počasni u porazu Jacketsa od 4:2. S nova dva boda je Pittsburgh došao na četvrto mjesto Istoka s dva, odnosno tri boda više od Flyersa i Devilsa, koji imaju i utakmicu manje.

Preokreti Senatorsa i Panthersa

U glavnom gradu Kanade su gostovali NY Islandersi koji su pogotkom Johna Tavaresa utišali dvoranu u kojoj se igrao ovogodišnji All Star susret. Međutim, predvođeni sjajnim švedskim braničem Erikom Karlssonom, koji je uspješno dodao dva puta, Sensi su uspjeli već u drugoj trećini okrenuti rezultat. Strijelci su bili oba puta u powerplayju Milan Michalek i Jason Spezza. U trećem periodu su domaći samo dovršili posao i potvrdili pobjedu od 5:2, bez obzira na ozlijeđenog prvog vratara Craiga Andersona.

Šestorka večeri

Robin Lehner (OTT) – 28 obrana, 30 udaraca, 93 posto
Sheldon Brookbank (ANA) – 1 gol, 1 bod, +/-: 1
Erik Karlsson (OTT) – 2 asistencije, 2 boda
Loui Eriksson (DAL) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Stephen Weiss (FLA) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda
Martin St Louis (TBL) – 3 gola, 1 asistencija, 4 boda

Florida je u svom Sunriseu dočekala kanadski Montreal koji ne igra dobro ove sezone te se nalazi izvan zone koja vodi u doigravanje. Premda su Canadiensi vodili s 2:0 već nakon nepunih sedam minuta igre, preokret Panthersa je napravljen ponajviše zahvaljujući kapetanu Stephenu Weissu. On je s dva gola i asistencijom uz veliku pomoć Seana Bergenheima odveo Floridu do važne pobjede. Florida se sada nalazi na trećem mjestu Istoka i za neko vrijeme će biti sigurna s par bodova prednosti nad Jetsima i Capitalsima.

Na Zapadu grčevita borba za svaki bod

Važan posao su u svojoj dvorani napravili Dallas Starsi pobijedivši najbolju ekipu lige, Vancouver Canuckse. Dogodilo se to u teškoj utakmici koja je vidjela i produžetak, nakon što je regularni dio završio izjednačenjem 2:2. Canucksi su golovima Ryana Keslera i Masona Raymonda imali veliku prednost, ali je Dallas u igru vratio Mike Ribeiro, koji je prvo asistirao Michaelu Ryderu za prvi gol Starsa u utakmici, a potom je i sam zabio za izjednačenje 53 sekunde prije kraja treće trećine. U četvrtoj minuti produžetka je teško izborenu pobjedu domaćima donio Loui Eriksson 21. golom sezone, kojim je svoju ekipu učvrstio na osmom mjestu konferencije.

Još jedan neugodan poraz, čak šesti u posljednjih deset utakmica, a drugi u nizu, doživjela je momčad iz San Josea. Veterani Sharksa nisu mogli parirati mladoj momčadi Minnesote koja se mora probuditi i dići iz ponora nakon poraza koji su došli u serijama. Pobjedu su Wildu osigurali centar Matt Cullen i desno krilo Jed Ortmeyer, nakon izjednačenja u trećoj trećini. Wild je još uvijek 12. momčad Zapada s pet bodova deficita do zone doigravanja, a San Jose je skliznuo na sedmo mjesto konferencije, a ni tamo nije siguran ako nastavi s ovako lošim igrama.

Jedna od najzanimljivijih utakmica večeri je zasigurno bila i ona između Ducksa i Blackhawksa u Anaheimu. Domaći traže prolaz u doigravanje pa im je svaki bod i svaka pobjeda od velikog značaja, dok Chicago još uvijek traži izgubljenu formu. Premda su Hawksi poveli preko Patricka Kanea, Anaheim se vratio u utakmicu zgoditkom Andrewa Cogliana, a prednost su u svoju korist igrači Anaheima postavili nakon gola braniča Sheldona Brookbanka sredinom druge trećine. Posao je s igračem više na ledu za Duckse završila Finska munja, Teemu Selanne koji je zabio za 3:1 i konačan trijumf svoje momčadi.

Bio je to Sellaneu 658. gol u karijeri pa se nastavila trka između njega i legendarnog Čeha Jaromira Jagra na ljestvici svih vremena po broju golova. Jagr je trenutno na 11. mjestu s četiri gola više od Finca koji je 12. Anaheimu treba još šest bodova kako bi se priključio ozbiljnim kandidatima za playoff, a Chicago je zasad siguran na šestoj poziciji zapadne konferencije.

NHL liga, 26.2.2012.:
New Jersey – Tampa Bay 3:4
Pittsburgh – Columbus 4:2
Dallas – Vancouver 3:2 (OT)
Ottawa – NY Islanders 5:2
Florida – Montreal 4:2
Minnesota – San Jose 4:3
Anaheim – Chicago 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!