Zimski sportovi

Bluzeri dostigli Red Wingse

Krešimir Ferlak • utorak, 28.02.2012.
Bluzeri dostigli Red Wingse

S obzirom da je do kraja sezone ostalo mjesec i pol dana, te da osim Columbusa i Edmontona, sve ostale ekipe imaju doigravanje u planu, svaka utakmica je vrlo značajna. St.Louis je nastavio sa sjajnim igrama pobjedom u Calgaryu, dok je važnu pobjedu ostvario Colorado nadigravši Anaheim. Na Istoku su Rangersi dobili Devilse, a Winnipeg nije uspio vratiti vodstvo u diviziji.

Momčad St.Louisa nastavlja svoju renesansu od dolaska Kena Hitchcocka na klupu. Pobijedili su Calgary i bodovno dostigli Detroit Red Wingse na vrhu divizije Central. Detroit je nakon sjajnog niza pobjeda upao u manju krizu, a tri poraza Red Wingsa su bila dovoljna da ih Bluzeri dostignu. To dovoljno govori koliko je izjednačena liga, a pogotovo njihova divizija Central.

Calgaryju je ovo bila izrazito bitna utakmica, pobjedom su mogli doći na bod do osmoplasiranog na Zapadu, a susret su odlično otvorili. Igrala se šesta minuta kada je Curtis Glencross doveo Flamese do prednosti. Međutim, već do kraja perioda gosti vode golovima Davida Backesa i Jasona Arnotta, a veteran Arnott je postavio i konačan rezultat u drugoj trećini. Obrana gostiju opet je bila sjajna, a Jaroslav Halak je obranio dvadeset šuteva.

Posljednjih mjesec dana momčad u najboljoj formi su Anaheim Ducksi. No, izgubili su dah u trećem periodu utakmice kod Colorada, ekipe koju žele uloviti u poretku. U prva dva dijela golove su izmijenili Cody McLeod i Bobby Ryan, a onda su Avs'i riješili sve u trećem. Pogotke su postigli O'Reilly, Duchene i McClement, a dvije asistencije imao je novak Gabriel Landeskog, koji u zadnje vrijeme igra u sjajnoj formi. Colorado sada bježi Ducksima šest bodova.

Vječni derbi Rangersa i Devilsa donio je vrlo defenzivan i ne previše zanimljiv hokej. To najbolje pokazuje statistika udaraca. Domaćini su uputili petnaest,a gosti trinaest šuteva na vrata kroz cijelu utakmicu. Na mnogim utakmica takva je statistika nakon prve trećine. U takvoj igri bolje su se snašli Rangersi, koji su slavili golovima Carla Hagelina i Ryana Callahana, dok je Henrik Lundqvist sačuvao mrežu netaknutom po osmi put ove sezone.

U borbi za osmo mjesto Zapada je i Los Angeles, koji je potpisao poraz u Nashvilleu. Bila je to 35. pobjeda u sezoni za Pekku Rinnea čime predvodi ligu, a u njoj je upisao točno trideset obrana. Pobjednički pogodak za Predatorse postigao je Patric Hornqvist, a Nashville mirno drži petu poziciju Zapadne konferencije, dok Kingsima osmi Dallas bježi dva boda.

Sjajnu priliku za povratak na vodeće mjesto divizije Jugoistok propustili su Winnipeg Jetsi, zabavu su pokvarili otpisani Edmonton Oilersi. Imali su domaći Jetsi 2:1 poslije dva perioda, ali Oilersi postižu četiri uzastopna pogotka i odnose bodove. Za goste su pogodak i asistenciju upisali Taylor Hall i Lennart Petrell, a isti učinak kod domaćina imali su Aleksandar Burmistrov i Nik Antropov.

NHL, rezultati, 27.2.2012.: NY Rangers – New Jersey 2:0, Nashville – Los Angeles 2:0, Winnipeg – Edmonton 3:5, Colorado – Anaheim 4:1, Calgary – St.Louis 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!