Nogomet

Video: Povratak Nacionala u završnici

Ivan Dominik • srijeda, 29.02.2012.
Video: Povratak Nacionala u završnici
Foto: Davor Sajko

Otvoreno je četvrtfinale Hrvatskog futsalskog kupa u kojem su se u prvom dvoboju u Dubrovniku sučelili domaći drugoligaš Square i zagrebački Nacional. Vrlo zanimljiva i dinamična utakmica donijela je u Gospinom polju neriješen rezultat s kojim zadovoljniji mogu biti gosti, dok su Dubrovčani pred više od 600 svojih navijača prokockali veliku prednost u posljednjoj minuti ogleda.

Square - Nacional 4:4

Hrvatski malonogometni kup, četvrtfinale
Dubrovnik, SD Gospino polje, 700 gledatelja
Suci: Andrej Topić (Solin), Vedran Babić (Split)

Square Dubrovnik: Turuk, Saulan, Hasanović (1), Salacan, Daničić (1), Cvjetković, S. Rezo (1), Šimunović, Čagalj, Đuraš, Šulić (1), Biočić
Trener: Ivica Gvozden

Vezane vijesti

Nacional: Funčić, Ko. Morina (1), Šestić (2), Suvajac, Kubović (1), Ugarković, Halilović, Horvath
Trener: Robert Grdović

Strijelci: 0:1 Šestić 4', 1:1 S. Rezo 1:2', Kubović 20', 2:2 Hasanović 24', 3:2 Rezo 30', 4:2 Šulić 36', 4:3 Šestić 40', 4:4 Ko. Morina 40'.

Crveni karton: Ugarković 22'.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske završila je remijem 4:4, a na samom jugu Hrvatske je gostovao podosta oslabljeni Nacional, koji je na noge Squareu došao sa svega osam igrača. Zagrepčani su poveli s 1:0 pogotkom povremenog hrvatskog reprezentativca Darija Šestića, koji je manirom pravog strijelca efektno zabio petom u desni donji kut vratara dubrovačkog kluba, Alena Turuka.

Novosti iz futsala

Iz zagrebačke "institucije" futsala Uspinjače, za koju nastupaju hrvatski reprezentativci Matija Đulvat i Jakov Grcić, a u koju je posljednjih dana stigao i Matija Capar, stižu loše vijesti. Naime, momčad koju vodi jedan od najboljih hrvatskih stručnjaka u futsalu, koji je priznat i poštovan u Europi i svijetu, Mićo Martić, odbila je igrati utakmicu 1. HMNL na Murteru minulog vikenda. Igrači kluba su odlučili da neće nastupati za Uspinjaču dok se ne promijeni način rada u klubu te praksa vođenja istog.

Igrače su podržali i Martić i Đulvat, traže bolju organizaciju, termine za treninge, bolji odnos prema igračima, profesionalnije obavljanje poslova u i oko kluba te isplatu premija na vrijeme. Uspinjača je klub Borisa Durlena, koji je predsjednik HNS-ove komisije za futsal pa se svi nadaju kako će se problem brzo i efikasno riješiti na zadovoljstvo svih, tim više što novac nije razlog problema. Utakmicu na Murteru je odigrala juniorska ekipa kluba te izgubila s 4:3.

Desetak minuta kasnije je rezultat poravnao Stjepan Rezo, koji je prizemnim udarcem matirao Roberta Funčića na golu Nacionala. Međutim, samo šest sekundi prije kraja prvog dijela se Nacional vratio u vodstvo golom Bojana Kubovića te je tako zagrebačka momčad na poluvrijeme otišla s dobrim kapitalom.

U drugoj minuti nastavka su počeli problemi za ionako deficitarne Zagrepčane što se tiče igračkog kadra. Tada je, naime, isključen mladi Goran Ugarković, koji je dobio drugi žuti karton pa je Nacional do kraja susreta imao samo dvije zamjene. Squareov Denis Hasanović je uspio zabiti za 2:2 odmah nakon isteka Nacionalove kazne zbog "pocrvenjelog" Ćeza.

Dubrovčani prvu prednost na utakmici stječu u 27. minuti kada Ante Daničić pogađa mrežu gostiju, a deset minuta potom Sandro Saulan dovodi gledatelje Sportske dvorane u Gospinom polju u delirij jer je fenomenalnom solo akcijom asistirao Damjanu Šuliću za pogodak i prednost domaćina od 4:2. Zbog toga se ušlo u infarktnu završnicu u kojoj je Nacional napravio sve kako bi posljednjim snagama izvukao što bolji rezultat.

Završena saga oko Patrika Drndića

Velikan hrvatskog futsala, Patrik Drndić, konačno je našao klub. Nakon što ga se povezivalo s Nacionalom i češkim prvoligašima, popularni se Pako skrasio u Makarskoj gdje će igrati za vodeću ekipu 2. HMNL Jug, ekipu Novo Vrijeme Era Commerce. Drndić je prije dva tjedna osvojio libanonsko prvenstvo s All Sportsom, a sada će svoje znanje pokazivati makarskoj publici pod vodstvom trenera Pjera Malvasije.

Zagrepčanima je na nesreću Squarea pošlo za nogom doći do izjednačenja. Samo 35 sekundi prije kraja sjajni Šestić smanjuje na 4:3, a četiri sekunde do posljednjeg zvuka sirene i isteka 40. minute je kapetan Korab Morina izjednačio i izdigao svoju momčad iz ponora.

Na kraju su razočarani ostali domaćini koji su propustili kapitalizirati veliku prednost pred put u Zagreb u kojem se igra uzvratni susret za sedam dana. To je komentirao i Ivica Gvozden, trener Dubrovčana: "Do 37., 38. minute smo igrali odlično, a potom, strah i neiskustvo. Platili smo danak neigranja u prvoj ligi. Šteta, imali smo dva pogotka prednosti i priliku za veću razliku", kazao je trener domaćih za Dubrovački vjesnik.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!