Zimski sportovi

Maple Leafsi gube priključak

Ante Jukić • srijeda, 29.02.2012.
Maple Leafsi gube priključak

Neugodne poraze na domaćem ledu u najjačoj hokejskoj ligi svijeta noćas u upisali Toronto i Minnesota, koji sve više posustaju u nemilosrdnoj borbi za doigravanje. Za razliku od navedenog dvojca, Washington Capitalsi su u uzlaznoj putanji, tako da su se Ovečkin i društvo ponovno ugurali među najboljih osam momčadi Istočne konferencije.

Toronto Maple Leafsi veliki dio dosadašnjeg dijela sezone proveli su iznad "crte", no momčad iz najvećeg grada Kanade u posljednje vrijeme igra jako loše, tako da bi se moglo dogoditi da doigravanje za njihove navijače i ove sezone ostane sanak pusti. Leafsi su noćas upisali deveti poraz u zadnjih deset utakmica - bolji od njih u Air Canada Centru s 5:3 bili su Florida Panthersi, koji su ovom pobjedom učvrstili svoju poziciju među najboljih osam momčadi Istočne konferencije, ali i zadržali čelo Divizije Southeast. Dva gola za goste s Floride postigao je Santorelli, po jedan su dodali Goc, Garrison i Weiss, dok su strijelci za Maple Leafsi bili njihovi najubojitiji igrači, Kessel i Lupul.

Da večer za Toronto bude još gora, pobrinuli su se njihovi izravni konkurenti u borbi za doigravanje, Washington Capitalsi. Zahvaljujući pogotku Ovečkina u drugoj minuti produžetka, Capitalsi su došli do 3:2 pobjede protiv NY Islandersa, čime su skočili na osmo mjesto u poretku Istočne konferencije. Samo tri i pol minute prije kraja "regularnog" dijela utakmice u Verizon Centru gosti s Long Islanda vodili su 2:0 (Bailey i Moulson), no onda je na scenu stupio Troy Brouwer, koji s dva pogotka domaćinima osigurava produžetak. Washington sada ima 69 bodova, jedan više od devetoplasiranog Winnipega (Jetsi su odigrali dvije utakmice više) i četiri od desetog Toronta, te tri manje od Floride, svog divizijskog rivala. Podsjetimo, prvo mjesto u diviziji automatski donosi mjesto u doigravanju, i to poziciju nositelja u prvom krugu.

Ono što je u Istočnoj konferenciji Toronto, na Zapadu je Minnesota. Jedno vrijeme vodeća momčad lige u drugoj polovici sezone potpuno je potonula, i vrlo je izgledno kako neće vidjeti doigravanje. Novi udarac Wildsi su doživjeli noćas u svojoj dvorani, gdje su ih s 4:0 "isprašili" Los Angeles Kingsi. Kalifornijskoj momčadi za četiri pogotka (Williams, King, Kopitar i Nolan) bilo je potrebno samo 15 udaraca, što dovoljno govori u kakvoj se situaciji trenutno nalazi Minnesota. Usprkos pobjedi, Kingsi su ostali na desetom mjestu Zapadne konferencije, no sada imaju jednak broj bodova (70) kao osmoplasirani Dallas i devetoplasirani Colorado. Minnesota na 13. mjestu ima 65 bodova.

Od ostalih rezultata noćašnjeg programa, vrijedi izdvojiti 1:0 pobjedu Ottawe na gostovanju kod aktualnih prvaka, Boston Bruinsa. Veliki trijumf Senatorsa potpisao je dvojac iz Švedske - pobjednički pogodak zabio je Erik Karlsson, a za ostatak posla svojim prvim shutoutom u NHL-u pobrinuo se 20-godišnji Robin Lehner, zaustavivši 32 pokušaja Bruinsa. Savršenu golmansku predstavu vidjeli su i gledatelji na drugom kraju kontinenta, u San Joseu, gdje je Antti Niemi razoružao Philadelphia Flyerse. Sharksi su slavili rezultatom 1:0, a pogodak odluke postigao je Clowe.

Vancouver Canucksi nakon raspucavanja poraženi su u Phoenixu, no i taj bod bio im je dovoljan da zadrže prvo mjesto u poretku kompletne lige. Samo jedan bod manje (88-87) od Canucksa imaju Detroit Red Wingsi, koji su furioznom završnicom slomili Columbus Blue Jacketse. Pogotkom Mackenzieja na startu posljednje trećine domaćini su poveli 2:1, no Red Wingsi su do kraja nanizali čak četiri gola i slavili s uvjerljivih 5:2.

Carolina Hurricanesi na svom su ledu s 4:3 nadvisili Nashville, dok je u preostaloj utakmici večeri Tampa Bay 2:1 slavljem protiv Montreal zadržala šansu za plasman u doigravanje. Svoj već 44. pogodak sezone u ovom je dvoboju postigao nezaustavljivi Steven Stamkos.

NHL, rezultati, 28.2.2012.:

Boston - Ottawa 0:1
Toronto - Florida 3:5
Washington - NY Islanders 3:2 (OT)
Carolina - Nashville 4:3
Columbus - Detroit 2:5
Tampa Bay - Montreal 2:1
Minnesota - Los Angeles 0:4
Phoenix - Vancouver 2:1 (SO)
San Jose - Philadelphia 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!