Nogomet

Gruzija preokrenula, Srbija na nuli

Marko Domljanović • srijeda, 29.02.2012.
Gruzija preokrenula, Srbija na nuli
Foto: EPA

U prvim današnjim prijateljskim utakmicama strijelci nisu bili previše raspoloženi budući da su golovi postignuti samo na dvije utakmice. Srbija je nakon dominacije većim dijelom utakmice morala u završnici spašavati pobjedu protiv Cipra, a jednako efikasno bilo je i u turskoj Antalyji.

Prijateljska utakmica između Cipra i Srbije koja se igrala u gradu Limassolu završila je bez pogodaka usprkos nešto većoj inicijativi Srbije. Naime, već u četvrtoj minuti Sulejmani se nakon dodavanja Jovanovića našao oči u oči s ciparskim vratarom, ali Mastrou izlazi kao pobjednik. Nova velika prilika Srbije stigla je u 31. minuti kada Sulejmani još jednom izlazi pred domaćeg čuvara mreže, ali ovaj put lopta odlazi preko gola.

Izabranici Radovana Ćurčića nastavili su napadati i u drugom dijelu, ali Mastrou opet izlazi kao pobjednik u dvobojima sa Šćepanovićem i Ignjovskim. Samo minutu prije kraja Cipar je mogao kazniti jalovu premoć svojih protivnika nakon što je Christofi zaobišao Stojkovića, ali u posljednjem trenutku opasnost otklanja Nastasić.

Albanija je protiv Gruzije povela već u trećoj minuti pogotkom Canija, ali drugo poluvrijeme donijelo je preokret. Najprije je Kobahidze već u 47. minuti poravnao rezultat, a Amisulashvili dvije minute prije kraja donosi Gruziji i pobjedu.

Golova je bilo i u Dubaiju gdje su Palestinci dočekali Azerbajdžan i stigli do vodstva pet minuta prije kraja poluvremena kada je pogodio Alfawaghra. Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Abuhabib u 79. minuti

Preostale dvije utakmice potvrdile su nedostatak inspiracije kod golgetera budući da ni u Antalyji nije bilo golova - dvoboji Latvije i Kazahstana te Moldavije i Bjelorusije završili su s identičnih 0:0.

Prijateljske nogometne utakmice:
Cipar - Srbija 0:0
Albanija - Gruzija 2:1
Latvija - Kazahstan 0:0
Moldavija - Bjelorusija 0:0
Palestina - Azerbajdžan 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.02.2012. u 22:53
    Albanija-Gruzija 1/2 u prijateljskoj. Čudno kretanje rezultata za ove reprezentacije. ;)) I to još bez Kužea. ;) Vodila je Gruzija i Grčku do pred kraj, pa znamo kako je završilo. 1/2 - I kome je što trebalo...
    Obrisan korisnik