Zimski sportovi

Bluesi prestigli Wingse, Miller zaustavio Duckse

Ivan Dominik • četvrtak, 01.03.2012.
Bluesi prestigli Wingse, Miller zaustavio Duckse

Samo su četiri utakmice odigrane u siromašnoj noći na četvrtak u NHL-u, a sve su bile na Zapadu. U tri utakmice su gosti bile ekipe iz istočne konferencije, a samo je St Louis iz zapadne konferencije došao u goste Edmontonu gdje je sigurnom pobjedom uspio preskočiti Detroit na drugom mjestu Zapada. Osim Chicaga koji je slavio na domaćem ledu, ostale su pobjede odnijeli gosti, zanimljiv je bio povratak Jamesa Neala u Dallas, a epitet zvijezde večeri je ponio golman Sabresa, Ryan Miller.

Prvi dvoboj večeri bio je nabijen emocijama jer su Penguinsi gostovali kod Starsa pa se jedan od najboljih igrača Pittsburgha vratio u dvoranu u Dallasu gdje je ostvarivao vrlo dobre rezultate posljednjih sezona. Radi se o Jamesu Nealu koji nije uspio ostvariti niti boda protiv bivših suigrača, ali je uspio poentirati u raspucavanju do kojeg je došlo nakon 60 minuta igre. Dvoboj Pittsburgha i Dallas je bio od iznimne važnosti jer se Starsi bore za playoff te su trenutno osmi na Zapadu, dok se Penguinsi bore za ustaljenje na četvrtom mjestu istočne konferencije.

Sam dvoboj je bio izrazito zanimljivi i pun preokreta. Jamie Benn je pogotkom otvorio utakmicu sredinom prve trećine, a izjednačenje je Pensima donio Steve Sullivan. Za novo vodstvo Dallasa zabio je Sheldon Souray samo 13 sekundi prije kraja druge trećine, a u trećoj su Penguinsi dvama brzim golovima za koje su zaslužni Craig Adams i Chris Kunitz preokrenuli rezultat. Za konačnih 3:3 u regularnom dijelu zabio je Michael Ryder, no to nije pomoglo domaćima da uzmu oba boda jer je isti igrač promašio posljednji penal u raspucavanju te tako omogućio Pascalu Dupuisu da bude junak utakmice što se i dogodilo.

U vrlo dobroj i efikasnoj utakmici između Chicaga i posrnulih Maple Leafsa, gosti su krenuli bolje te su nakon prvih 20 minuta imal prednost od 3:2. Briljirao je za Toronto Joffrey Lupul, koji je zabio i asistirao, dok su Hawkse u utakmici držali novaci Kruger i Shaw. Situacija od 3:2 za Toronto nagnala je stožer Chicaga da umjesto Crawforda na gol postave Rayja Emeryja, što se kasnije pokazalo dobrim potezom. U nastavku su utakmice domaćini uspjeli okrenuti rezultatsku prednost te slaviti s 5:4, ponajviše zahvaljujući Marianu Hossi, koji je zabio dva pogotka.

Da su St Louis Bluesi odlična momčad koja je u posljednjih nekoliko utakmicama za petama Detroit Red Wingsima nije neka novost, međutim velikom pobjedom u Edmontonu su Bluzeri izbili na drugo mjesto Zapada, čime je Detroit pao na četvrto mjesto iste konferencije. St Louis je lako poveo protiv Oilersa s 3:0 dvama pogocima McDonalda, dok je jedan zabio i Scott Nichol. Međutim, domaća se ekipa vraća u drugoj trećini preko Coreyja Pottera i Ryana Nugenta-Hopkinsa. No, to je bilo sve od Oilersa za srijedu navečer jer su u trećoj trećini još dva puta njihovu mrežu tresli hokejaši Bluesa, koji si na kraju slavili s 5:2, a najbolji je u njihovim redovima s golom i dvije asistencije bio bek Kevin Shattenkirk.

Najbolji pojedinac večeri definitivno je bio vratar Buffala, Ryan Miller koji je u pobjedu svoje ekipe u Anaheimu ugradio čak 43 obrane, čime je ostvario i svoj četvrti ovosezonski shutout. Za pobjedu od 2:0 za Sabrese su pogađali Derek Roy i Brad Boyes, sredinom prve i druge trećine. Zanimljivost koja se dogodila u Anaheimu je lom stakla nakon udarca Christiana Ehrhoffa koji je zaprepastio neke gledatelje. Obje momčadi su još uvijek debelo izvan zone doigravanja, a svaka nova utakmica im je jedna od posljednjih prilika za ulazak među osam najboljih svoje konferencije.

NHL liga, 29.2.2012.:
Dallas - Pittsburgh 3:4 (SO)
Chicago - Toronto 5:4
Edmonton - St Louis 2:5
Anaheim - Buffalo 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!