Nogomet

Pearce: "Netko će drugi biti izbornik"

Josip Tolić • četvrtak, 01.03.2012.
Pearce: "Netko će drugi biti izbornik"
Foto: EPA

Nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske (2:3), privremeni izbornik Gordog Albiona Stuart Pearce izjavio je kako je momčad platila danak manjka hrabrosti u ključnim trenucima, no da će ovo biti veliko iskustvo mladim igračima. Također, dodao je kako se ne vidi na klupi Tri lava na duže vrijeme odnosno Europskom prvenstvu.

Engleska je na Wembleyju poražena u prijateljstkoj utakmici od reprezentacije Nizozemske 3:2 kasnim pogotkom Arjena Robbena: "Bilo je ovo razočaravajuće za nas, no probe su tu da učimo iz njih. Igrali smo protiv izvanredne momčadi koja je imala vjerojatno imala puni i najbolji sastav u prvoj momčadi. Robbeni i van Persieji ovog svijeta fantastični su nogometaši, a igranje protiv njih našim će mladim igračima puno koristiti", izjavio je nakon utakmice vršitelj dužnosti engleskog izbornika Stuart Pearce.

Robben i Huntelaar početkom nastavka doveli su goste u vodstvo, a poravnanje su donijeli Cahill i Young prije sudačke nadoknade. Tada je utakmicu riješio Bayernov napadač svojim drugim pogotkom.

"Sve što smo trebali vjerovanje je da možemo nanijeti još više problema protivniku ovakvih mogućnosti. Mislim da je to bio sastojak koji nam je nedostajao", istaknuo je Pearce, koji obnaša dužnost izbornika nakon odlaska Fabija Capella.

Na pitanje hoće li se njegova privremena rola na klupi pretvoriti u stalnu, Pearce odgovara: "Ne bi to bilo zastrašujuće za mene, no ne mislim da nakon ovog razdoblja imam iskustvo za ovaj posao. Stvarno sam uživao ovaj tjedan, a uživao bih i na ljeto da dođe takva prilika, no sve što činim jest da kupujem vrijeme FA-u ako nisu izabrali novog izbornika. To će biti netko drugi, svakako ne ja", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 09:36
    Nizozemska je tako jaka da je jedan Michel Vorm treći golman, da Huntelaar čeka na klupi, Strootman možda nije ni pozvan. Jedino im lijevi bok malo šteka, Pieters nije ta klasa, slično kao u Španjolskoj ali sad se njima javljaju Jose Enrique i Jordi Alba pa će Španjolska bit još jača.
    Obrisan korisnik