Nogomet

Janžek: "Vjerujemo da će skinuti suspenziju"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • četvrtak, 01.03.2012.
Janžek: "Vjerujemo da će skinuti suspenziju"
Foto: Duje Bonačić

U subotu u osam ujutro Varaždinci bi trebali otputovati u Pulu i s tamošnjom Istrom 1961 odigrati susret 20. kola Prve lige. No, hoće li do toga doći, ovisi u potpunosti od novoizabranog predsjednika.

U četvrtak ujutro novinare su na stadionu u Zagrebačkoj ulici dočekale mnoge izmjene. Jedna od pripadnicima sedme sile najvažnijih funkcija doživjela je promjenu, a Aleksandar Grabarić preuzeo je mjesto glasnogovornika. Bivšem, Siniši Kalajdžiji, je dolazak na stadion zabranjen, kaže Grabarić.

Novi glasnogovornik odmah je imao obavijest koja će otežati novinarima posao: "Nitko od zaposlenika ni igrača ne smije davati više izjave za medije, osim predsjednika i glasnogovornika." Takva je uredba stigla nakon što su se u srijedu neki mediji našalili s novim predsjednikom i planom kojeg je iznio prilikom svog predstavljanja: "Mene to osobno pogađa kao čovjeka, nije u redu takvo ponašanje i senzacionalističko pisanje u trenutku kad se klub nalazi u ovom teškom trenutku", pojasnio je Grabarić.

Nakon takvog uvoda ipak se krenulo s onim najvažnijim, skidanjem suspenzije, a glasnogovornik je na upit o tome odgovorio: "Predsjednik je jučer razgovarao s odvjetnikom Milana Pavličića, da nije bio uspješan ne bi sad bio na putu u Čakovec." Nije poznato je li tim dogovorom s bivšim igračem Varteksa priznato i dugovanje za isplatu novca "na ruke".

No, u srijedu je, među ostalim, na varaždinskom sudu direktor Zlatko Ivanković podigao zahtjev za stečaj, kako bi i u slučaju da predsjednik ne bude izabran Varaždin mogao igrati utakmicu u Puli. To omogućuju zakonski propisi, koji kažu da se nakon otvaranja stečaja dugovi tek utvrđuju, pa stoga ni suspenzije nema. Zahtjev je potom povučen. Što će se međutim dogoditi s Klubom ukoliko novi predsjednik ne uspije skinuti suspenziju, a povučen je zahtjev za stečaj, interesiralo je novinare: "To ćemo prepustiti Solomunu", bio je odgovor glasnogovornika.

Momčad

Dok se nova Uprava ekipira, a predsjednik nastoji skinuti suspenziju, momčad se priprema kao da je sve normalno. Trener Branko Janžek je tako kazao: "Spremamo se, vjerujemo predsjedniku da će riješiti suspenziju." Što će se dogoditi ukoliko on ne uspije? "Onda nemamo što raditi, a o tome nisam ni razmišljao."

U ekipi je uglavnom sve u redu. Virozu su imali Lončar, Mamić i Mrmić, no čini se da je zdravstveno stanje sada bolje. Za utakmicu je Janžek najavio sastav: Mrmić – Rašić, Conjar, Aračić, Katanec – Grgić, Jagačić – Glavina, Sačer, Antolek – Vugrinec.

Novinare je interesiralo stanje starijeg Glavine, Denisa, koji se priključio varaždinskom pogonu: "On radi s nama već dva tjedna, no još nije riješena registracija. Vjerujem da će papiri biti spremni za iduću utakmicu", odgovorio je Janžek.

O subotnjem protivniku, Istri 1961, Janžek zna sve: "To je vrlo dobra, radna ekipa koja će punih 90 minuta biti na maksimalnoj razini i neće popuštati. Od igrača moram izdvojiti Bellea, koji je odličan i prava zvijezda momčadi."

"Sve će u potpunosti ovisiti o nama. Kalkulacija nema, na njih nemamo pravo. Brine me što nismo do sada igrali s jakim protivnicima, no onim što sam do sada vidio na treningu sam zadovoljan", kaže trener.

Kao prednost svoje momčadi Janžek je izdvojio tek ovo: "Igrači su već željni igre, pa ne sumnjam da će dati sve od sebe." Hoće li to biti dovoljno, vidjet će se u subotu na stadionu Aldo Drosina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 14:24
    Pa valjda zna kaj radi? Ipak je to čovjek koji je uspjel igrača u zimskom roku registrirati za treći klub u sezoni i pribaviti mu suspenziju do kraja sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 12:11
    registracija jos nije rijesena?? pa jucer je bil zadnji dan za registraciju....
    Obrisan korisnik