Zimski sportovi

Anaheim i Tampa ne odustaju

Ante Jukić • subota, 03.03.2012.
Anaheim i Tampa ne odustaju

Iako je pred njima još dugačak put do eventualnog plasmana u doigravanje, Anaheim i Tampa noćašnjim su pobjedama na domaćem ledu usrećili svoje navijače. Domaća pobjeda ostala je, pak, neostvarena želja za Washington Capitalse, tako da je momčad iz glavnog grada SAD-a i dalje ostala na devetom mjestu Istočne konferencije.

Rasprodani Verizon Centar očekivao je pobjedu koja bi Capitalse ponovno vratila na playoff poziciju, no umjesto nje vidio je pravu katastrofu domaće momčadi. New Jersey Devilsi "projurili" su glavnim gradom s dojmljivih 5:0, a junak utakmice kojom je momčad iz Newarka prekinula niz od četiri poraza bio je trostruki strijelac Zach Parise. Po jedan gol dodali su Zubrus i Elias, dok se za ostatak posla pobrinuo Johan Hedberg, obranivši 23 udarca domaćinima. Capitalsi su, tako, ostali na devetoj poziciji Istočne konferencije, s jednim bodom manje (70-69) od osmoplasiranog Winnipega.

Pobjeda Devilsa u Washingtonu ipak nije bila najuvjerljivija noćas. Detroit Red Wingsi su, naime, u svojoj Joe Louis Areni pobijedili Minnesotu s "teniskih" 6:0, uz dva pogotka Valtterija Filppule. Posrnulim gostima, čije su šanse za doigravanje iz dana u dan sve manje, nije pomogao ni izostanak dva ponajbolja domaća igrača. Nicklas Lidstrom utakmicu je propustio zbog ozljede zgloba, dok Pavela Dacjuka muči koljeno.

Dva vrlo važna dvoboja u borbi za doigravanje u Zapadnoj konferenciji odigrana su noćas u Edmontonu i Anaheimu. Pogocima Dvoraka, Vincoura i Rydera, Dallas Starsi došli su do vrijedne 3:1 pobjede protiv Oilersa (Gagner), kojom su malo učvrstili svoju osmu poziciju u poretku. Starsi sada imaju 73 boda, tri više od devetoplasiranog Los Angelesa i desetoplasiranog Colorada, te četiri od jedanaestog Calgaryja, koji je u Anaheimu propustio priliku skočiti na deveto mjesto. Ryan Getzlaf pogodio je u posljednjoj minuti za konačnih 3:2 svoje momčadi, pa su Ducksi zadržali svoje šanse za plasman u doigravanje. Anaheim na 12. mjestu Zapada trenutno ima 66 bodova, i još uvijek ima vremena okrenuti stvari u svoju korist. Za početak, Ducksi bi morali pobijediti već u subotu, koja im donosi gostovanje u susjednom Los Angelesu.

U sličnoj situaciji kao Anaheim na Zapadu, nalazi se Tampa. Momčad s Floride više gotovo da i nema prava na krivi korak, pogotovo na domaćem ledu, no zasad se dobro nosi s tim pritiskom. Boltsi su noćas u svojoj dvorani nadoknadili rani 0:2 zaostatak protiv NY Rangersa, zatim ispustili pobjedu u "regularnom" dijelu utakmice, ali na kraju ipak slavili rezultatom 4:3, zahvaljujući pogotku Ryana Malonea u drugoj minuti produžetka. Ni ova pobjeda Tampe, naravno, nije mogla proći bez "pečata" Stevena Stamkosa. Prvi topnik lige sredinom posljednje trećine zabio je za 3:2, čime je došao do svog već 45 pogotka u sezoni.

U preostaloj utakmici večeri, Chicago Blackhawksi su rezultatom 2:1 slavili protiv Ottawa Senatorsa. Pogotke za goste postigli su Bickell i Hossa, dok je jedini strijelac Senatorsa bio Michalek.

NHL, rezultati, 24.02.2012.:

Washington - New Jersey 0:5
Ottawa - Chicago 1:2
Tampa Bay - NY Rangers 4:3 (OT)
Detroit - Minnesota 6:0
Edmonton - Dallas 1:3
Anaheim - Calgary 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!