Nogomet

Video: Porto slavio na terenu Benfice

Mišo Gulić • subota, 03.03.2012.
Video: Porto slavio na terenu Benfice
Foto: EPA

U sjajnoj nogometnoj predstavi, ujedno i najvećem portugalskom derbiju, Porto je na gostujućem terenu u Lisabonu pobijedio Benficu te tako samostalno zasjeo na čelo ljestvice s tri boda viška u odnosu na svog velikog rivala.

Golom brazilskog braniča Maicona, četiri minute prije kraja utakmice, Porto je u Lisabonu na stadionu Estadio da Luz s 3:2 slavio nad Benficom u utakmici koja je obilovala sjajnim potezima i velikom dramatikom.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti susreta prekrasnim golom Hulka, da bi s druge strane pritisak Benfice u velike prilike izbacio Oscara Cardoza i Pabla Aimara, no na žalost domaćih navijača promjene rezultata nije bilo. Ipak, tri minute prije odlaska na odmor, bolja igra domaćih došla je na naplatu, a za izjednačenje je pogodio Cardozo udarcem s desetak metara.

Nakon samo tri minute igre u nastavku, Estadio da Luz je eruptirao. Aimar je izveo slobodan udarac, u trepavicu pogodio Cardoza koji svojim drugim golom prednost seli na domaću stranu. S ovim zgoditcima Paragvajac je došao do 16. golova u sezoni i trenutno je prvi strijelac tamošnje lige.

No, kada se očekivao treći zgoditak u mreži Porta, nakon odličnog udarca Rodrigueza u 64. minuti, zatresla se domaća mreža. Kada se već očekivala podjela bodova, tri minute prije kraja, gosti su stigli do novog preokreta kada je Maicon "šokirao" domaće i pogodio za veliko slavlje Porta te prvi prvenstveni poraz Benfice na svom stadionu.

S ovim bodovima Porto je pobjegao Benfici tri boda te sada na kontu ima 52, a s obzirom na raspored i dominaciju, već sada je stavio jednu ruku na pokal namijenjen prvaku.

Portugalska liga:
Benfica - Porto 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 19:04
    kakva utakmica..tko je gledao zna o čem mislim... praznik za oči
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2012. u 18:31
    Kakva gajba Hulka, bem ti sve! Svaka cast!
    Obrisan korisnik