Nogomet

Video: Vrgorac uzeo vodstvo Brodosplitu

Ivan Dominik • subota, 03.03.2012.
Video: Vrgorac uzeo vodstvo Brodosplitu
Foto: Duje Bonačić

U drugom kolu nastavka sezone, odnosno ukupno 13., u petak navečer je najviše pažnje plijenio ogled Vrgorca i Brodosplita, dvije vodeće momčadi koje su se u Vrgorcu obračunale za prvo mjesto na ljestvici. Kamenjari i Inženjeri, dvije trenutno najbolje momčadi lige, odigrali su napetu i ludu utakmicu sa sjajnom završnicom, a osim mnogo prilika i šest golova, gledatelji su prije svega mogli uživati u odličnom futsalu.

Najzanimljiviji i najvažniji dvoboj kola bio je između Vrgorca i Brodosplita, a odlučivao je o lideru prvenstva. Splićani su ušli u susret s prve pozicije i tamo su htjeli ostati nakon gostovanja, međutim, Vrgorac je sve svoje snage usmjerio u pobjedu kako bi preuzeo "palicu" vodećeg, budući da je za Brodosplitom zaostajao samo dva boda uoči samog dvoboja.

Utakmica je počela žustro s obje strane, no gosti pod vodstvom Mata Stankovića bolje i konkretnije otvorili utakmicu. Dvije velike prilike su za Splićane zapucali Ivica Osibov i Tihomir Novak, kojima je vrlo dobre pokušaje zaustavio fantastični domaći vratar Žarko Luketin, koji je već tada nagovijestio svoju veliku večer.

Vezane vijesti

Nakon početne inicijative gostiju, u desetoj minuti dvoboja je Vrgorac poveo. Za 1:0 domaćina je nakon odlične akcije i izigravanja obrane Brodosplita pogodio Mijo Marinović. Nakon tog pogotka je Brodosplit preuzeo posjed lopte te je imao mnogo prilika do kraja poluvremena. Vrgorac nije mogao izaći sa svoje polovice, a najopasnije su napade i šanse pokušavali realizirati Josip Suton, Dario Marinović i Novak. Međutim, sve udarce koji su išli u okvir gola je zaustavljao sjajni Luketin fenomenalnim paradama.

Kada je gol već opasno "visio" Vrgorcu, dogodio se šok za Splićane jer je jedno proigravanje raspoloženog Denisa Mijatovića za Alena Lalića u svoj gol skrenuo Dario Marinović i domaći su udvostručili vodstvo sedam sekundi prije kraja poluvremena. To je razljutilo goste i bacilo ih u očaj, a sam Marinović je protestiravši kod sudaca zaradio žuti karton.

Drugi dio je Split ponovno počeo bolje, koncentrirali su se Stankovićevi igrači u nadi da će dostići rezultat, strasti su se nakratko smirile, no u četvrtoj minuti nastavka je sam pred "vratara" Novaka izašao Denis Mijatović koji s lakoćom postavlja rezultat na visokih 3:0. Već od 23. minute su gosti izvadili svog golmana Josipa Bilandžića, kojeg je na poziciji golmana-igrača zamijenila Brodosplitova "desetka".

Gosti se, međutim, nisu dali smesti pa već minutu kasnije uspijevaju smanjiti zaostatak na 3:1, a strijelac pogotka je na Sutonovo dodavanje bio Franco Jelovčić. Dvadesetak sekundi kasnije se Brodosplit u potpunosti vraća u susret jer je na centru jedno dodavanje presjekao Dario Marinović koji u situaciji "jedan na jedan" s golmanom poentira za 3:2. Tada je igra Splićana bila nevjerojatna, vratar Luketin je radio čuda obranivši udarce Sutona i Jelovčića te je opet bio najzaslužniji što se gosti u potpunosti nisu uspjeli vratiti u dvoboj.

Nakon nekoliko minuta igre pet na pet, gostujuća se ekipa vratila iskušanoj i uigranoj kombinaciji s Novakom kao golmanom-igračem. Sve je snage tada Stanković stavio na izjednačenje koje je bilo krucijalno za goste. Vrgorac je u posljednjim minutama jedva imao jednu priliku, dok su s druge strane prijetili svi igrači gostiju. U 39. minuti je po tko zna koji put Žarko Luketin spasio svoju ekipu obranivši odličan udarac Marinovića, a 13 sekundi prije kraja susreta je Vojko Pervan na asistenciju Maida Ramića u jednoj kontri zabio za konačnih 4:2.

Više od 1.000 gledatelja u Vrgorcu koji su svoju momčad vodili fanatičnim navijanjem od početka do kraja utakmice je po četvrti put palo u trans. Bio je to kraj za momčad s čak šest reprezentativaca, a Vrgorac je s nova tri boda preuzeo prvo mjesto lige te sada ima jedan bod više od svojih suparnika u ovoj utakmici. Infarktni dvoboj je zadovoljio i klupu domaćih na kojoj je najviše sreće bilo kod trenera Mirka Vrcana, a igračem utakmice je proglašen neprikosnoveni Žarko Luketin.

1. HMNL, 13. kolo, 2.3.2012.:
Vrgorac GTP – Split Brodosplit Inženjering 4:2 (2:0)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!