Nogomet

Slavica: "Uvijek lijepo pobijediti u Zadru"

Ivana Jurica • nedjelja, 04.03.2012.
Slavica: "Uvijek lijepo pobijediti u Zadru"

Osmijeh nije silazio s lica Šibenčana nakon pobjede u dalmatinskom derbiju na Stanovima. Kako i ne bi, kad je šibenska mladost, s tek nekolicinom iskusnih igrača, još jednom pokazala veliko srce, te napravila rezultat koji vjerojatno ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti uoči proljetnog dijela sezone.

Još se jednom pokazalo kako je opravdan i utemeljen bio optimizam stratega Šibenika Gorana Tomića uoči gostovanja u Zadru: "Mogu reći da sam presretan, strašno važna i bitna pobjeda. Mislim da je ključ rezultata bilo prvo poluvrijeme gdje smo uspjeli odbiti pritisak Zadrana, očekivao sam njihov visoki presing i to smo uspjeli odbiti. Postigli smo zgoditak. Drugo poluvrijeme Zadar je bio bolji, napadao je i stvarao šanse, međutim, uz potrebnu dozu sreće smo izdržali i na kraju uzeli tri jako, jako bitna boda. Na pravom smo putu da se izvučemo iz ove situacije", kazao je poslije utakmice Tomić.

Šime Maruna: "Vratio sam se tu nakon 20-ak dana i bio mi je čudan osjećaj, ipak je ovo moj grad, odrastao sam ovdje. Žao mi je što je moj bivši klub izgubio, ali s druge strane sretan sam jer je dobio Šibenik, moj novi klub. Nadam se da će oba dva kluba uspjeti izboriti ostanak."

Jedini šibenski strijelac na Stanovima bio je Željko Malčić. Odlično je utrčao na asistenciju Georgievskog, domaći vratar ga je srušio, a Vinkovčanin u šibenskom strijelcu bio je siguran realizator najstrože kazne: "Dogovorili smo se da ćemo čvrsto ući u utakmicu. Bilo je dobro prvo poluvrijeme, bili smo jako čvrsti. Drugo poluvrijeme smo malo popustili, ali hvala Bogu pa je završilo 1:0 za nas. Mislim da nam je ovo bila i ključna utakmica, sad još i protiv Rijeke, imamo i Lokomotivu kući, te dvije utakmice nas čupaju iz ove gadne situacije", kazao je Malčić kojemu je gol u Zadru bio drugi ovosezonski.

Ključan je u drugom dijelu za šibensku pobjedu bio i vratar Hrvoje Slavica. Siguran na golu, posebno se iskazao u dvije situacije kad je, rekli bismo, rukometnim refleksom, zaustavio udarce domaćih igrača: "Uvijek je lijepo pobijediti, posebno u Zadru, kad su tu i domaći i gostujući navijači. Bili su tu i naši Funcuti koji su nas došli podržati i hvala im na tome. Zaista ovoj mladoj ekipi treba podrška, ne samo od Funcuta, nego i od svih ljudi u gradu, jer momci daju sve od sebe na terenu, treninzima i utakmicama. Što se i pokazalo u ove dvije utakmice koje smo pobijedili kad nitko nije očekivao. Momci su dali sve od sebe i na našu sreću ispalo je najbolje."

"Moram pohvaliti i svoje suigrače, posebno ove u obrani, koji igraju zaista fantastično. Vidjeli ste i sami protiv Intera da nije bilo nekih šansi i danas prvo poluvrijeme. Ovo malo što je kasnije bilo uspio sam obraniti. Hvala Bogu, sve je prošlo u najboljem redu", dodao je Slavica.

Praktički do samog početka utakmice nije se znalo hoće li Georgievski, kojeg muči zadnja loža, moći nastupiti. Na zagrijavanje su izašli i on i Pešić kao zamjena ukoliko makedonski reprezentativac ne bude mogao. Ali on je ipak odlučio stisnuti zube: "Šef je rekao da odlučim hoću li igrati. Rekao sam da ću igrati za ekipu do kraja, ako ne pukne do kraja bit ću sretan, na kraju nije puklo".

Marko Anić: "Kakav je osjećaj? Čudo! Ovo sam sanjao, da dobijemo Zadar u Zadru. Idemo ovako i dalje. Tek nam predstoji borba za ostanak što nam je i cilj."

Odmah nakon pobjede nad Interom Georgievski je kazao kako u Zadar idu po pobjedu. U naumu su i uspjeli: "Mi živimo za derbi. I tjedan dana prije derbija vidi se da ekipa gine, kao da smo svi pravi Šibenčanci. Ja sam jedino stranac, ali opet kao da smo svi Šibenčanci", uz osmijeh ističe Georgievski.

Drugi najmlađi igrač u startnoj postavi Šibenika Zvonimir Blaić poslije uvijek slatke pobjede u Zadru je istaknuo: "Ne mogu opisati ovaj osjećaj, nešto predivno. Koliko znam, ovo nam je još najbolji početak, ovako mlada momčad dobila je dvije dobre momčadi. Nadam se da ćemo ovako nastaviti dobivati i da ćemo nastaviti dobro trenirati, te dobiti Rijeku".

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!