Rukomet

Tijesna domaća pobjeda Zeline

Ivan Dominik • nedjelja, 04.03.2012.
Tijesna domaća pobjeda Zeline
Foto: Davor Sajko

U prvoj utakmici četvrtfinala Challenge kupa, rukometašice Zeline su ugostile favoriziranu ekipu Lokomotive pred 400 navijača domaćeg kluba, koji su napunili Gradsku dvoranu u Svetom Ivanu Zelini. Premda su 22. veljače u prvenstvenom ogledu slavile Zagrepčanke, važnost ove utakmice motivirala je domaće igračice za dobru igru i ostvarenje važne i iznenađujuće, no ipak minimalne pobjede.

Za razliku od prvenstvenog susreta od prije desetak dana, u četvrtfinalnom ogledu se Zelina dobro suprotstavila rukometašicama zagrebačke Lokomotive. Izabranice Gorana Mrđena su čvrsto i bez straha ušle u vrlo izjednačenu utakmicu te su velikom borbom na kraju došle do pozitivnog rezultata. Uvodne su minute prošle u izjednačenoj igri obje momčadi, a tek u 17. minuti se domaća ekipa odvojila na osjetniju prednost od dva razlike.

Međutim, ta prednost nije osigurala mirni završetak prvog dijela za rukometašice Zeline jer su Lokosice uspjele preokrenuti rezultatsku prednost i to ponajviše zahvaljujući raspoloženoj Sonji Bašić. Na odmor se ipak otišlo s izjednačenim rezultatom 12:12, nakon posljednjeg gola domaćih djevojaka. Drugi dio su bolje otvorile gošće zahvaljujuće već spomenutoj Bašić, koja je svoj klub dovela u prednost od dva pogotka razlike.

No, domaće se igračice nisu predavale pa su se malo po malo vraćale u egal, a potom i prelazile u rezultatsku prednost. Prevaga na strani domaćih u tim je trenucima bila odlična i inspirirana vratarka Antonia Jukić, koja je susret završila s 13 obrana. Do 55. minute su domaće igračice izgradile lijepu prednost od četiri gola, no to u posljednjih pet minuta nije donijelo mirnu i sigurnu završnicu dvoboja.

Lokomotiva je u preostalom vremenu primila samo jedan gol, a zabila četiri pa je domaća pobjeda visila o koncu. Međutim, dva promašaja Kristine Pasarić s desnog krila u posljednjim trenucima utakmice donijela su zasluženu pobjedu igračicama Zeline. Krajnji rezultat je bio 24:23 za domaće nakon uzbudljive i teške utakmice, Lokomotivi je vidljivo nedostajala ozlijeđena Janković, ali će konačnog pobjednika ipak odlučiti uzvratni susret.

Pobjedničku ekipu su s po četiri gola predvodile Madžarac, Pavičić i Stipić, a s druge strane je osim najefikasnije igračice susreta, Sonje Bašić, koja je zabila osam puta, odlična bila i Katarina Ježić, koja je sedam puta tresla mrežu domaćih. Apsolutna junakinja utakmice bila je čuvarica mreže Zeline, Jukić, koja je u prijelomnim minutama utakmice obranila dosta važnih lopti te tako podigla igru svojih suigračica.

Uzvrat se igra u subotu 11. ožujka u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova.

Challenge kup, četvrtfinale, prva utakmica:
Zelina - Lokomotiva 24:23 (12:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!