Nogomet

Poraz od Švedske utjecao na igru u klubovima

Pišu:Vedran Babić, Josip Piršljin, Josip Tolić • ponedjeljak, 05.03.2012.
Poraz od Švedske utjecao na igru u klubovima
Foto: Dejan Popek

Ovog su tjedna hrvatski reprezentativci i oni koji to žele biti imali dvostruki program. Sredinom tjedna Hrvatska je lošom igrom izgubila prjateljsku utakmicu od Švedske, a igrači su se za vikend vratili obvezama u svojim klubovima, no nitko se nije posebno istaknuo.

Kockasti kutak

U Kockastom kutku pratit ćemo aktualne reprezentativce i one koji se nalaze u širem kadru, kao i najbolje pojedince koji iz nekog razloga (oproštaj, neslaganje s izbornikom...) trenutno ne konkuriraju. Popis od 30 imena osvježavat ćemo periodično ovisno o trenutnim događanjima na travnjacima, pa će možda dolazak na Sportnetov popis nekome olakšati dolazak i na izbornikov...

Igrač vikenda

Mato Jajalo (Köln): U tjednu kada se niti jedan hrvatski reprezentativac nije istaknuo pogotkom ili posebno dobrom igrom, igračem vikenda može se proglasiti Jajala koji je "zacementirao" svoje mjesto u početnoj postavi Kölna i već duže vrijeme prikazuje dobre predstave, a možda se nametne i Biliću za predstojeći Euro.

Forma u usponu

Ivan Kelava (Dinamo): Drugu utakmicu u nizu nije primio gol, a u pobjedi protiv Osijeka na Maksimiru (1:0) obranio je i jedanaesterac Marku Babiću.

Mario Mandžukić (Wolfsburg): Vratio se u početni sastav Vukova odigravši cijeli susret u remiju bez pogodaka u Kaiserslauternu.

Domagoj Vida (Dinamo): Odradio svih 90 minuta u domaćoj pobjedi nad "njegovim" Osijekom (1:0).

Ivo Iličević (HSV): Nakon dugo vremena odigrao je svih 90 minuta za hamburški sastav koji je teško stradao na domaćem terenu od momčadi Stuttgarta (0:4).

Mladen Petrić (HSV): Jednako kao i Iličević, Petrić je odigrao cijelu utakmicu u domaćem porazu od Stuttgarta (0:4). Ipak, veseli što se Mladen vratio igrama nakon problema s ozljedom.

Ivan Perišić (Borussia Dortmund): Gol u prošlom kolu donio mu je veću minutažu u dvoboju Borussije i Mainza. U domaćoj pobjedi BVB-a nad Mainzom odigrao je posljednjih 18 minuta zamijenivši strijelca Błaszczykowskog.

Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev): U prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva dobio je posljednjih 14 minuta zamijenivši Ideyea Browna. Bolji u okršaju kijevskih momčadi, Dynama i Arsenala, bili su Bijelo-plavi (1:0).

Eduardo da Silva (Šahtar): U domaćem remiju s Dniprom (1:1) Eduardo je u igru ušao u 59. minuti zamijenivši Costu.

Na standardnoj razini

Igor Budan (Palermo): U teškom domaćem porazu od Milana (0:4) Budan je krenuo od prve minute i iz igre izašao poslije točno sat vremena.

Ivica Olić (Bayern München): Više igrao u hrvatskom nego u "bavarskom" dresu. U porazu kod Bayera dobio je posljednjih 16 minuta zamijenivši Tonija Kroosa.

Danijel Pranjić (Bayern München): Pogledati pod "Olić". Razlika je u tome što lijevi bočni hrvatske reprezentacije nije dobio ni minutu u porazu Bayerna u Leverkusenu, već je ponovno dvoboj promatrao s klupe.

Luka Modrić (Tottenham): U porazu od Manchester Uniteda odradio je cijeli susret, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da dođe barem do boda.

Niko Kranjčar (Tottenham): Harry Redknapp mu je dao samo posljednjih deset minuta u derbiju protiv Uniteda, no njegov Tottenham je već tad gubio s 3:0.

Nikica Jelavić (Everton): Nakon ozljede ponovno je zaigrao za svoj novi klub. U remiju kod QPR-a Jelavić je ušao u igru u 64. minuti, no još uvijek čeka na prvijenac.

Danijel Subašić (Monaco): Primio dva gola od Sedana u prvom poluvremenu, ali njegovi su suigrači ipak uspjeli izjednačiti i odnijeti bod u borbi za ostanak u Ligue 2.

Forma u padu

Vjekoslav Tomić (Karabükspor): Kao što je to i inače slučaj, Tomić je cijelu utakmicu bio na vratima Karabükspora. Međutim, u porazu njegove momčadi od Bursaspora primio je tri pogotka (3:0).

Ivan Rakitić (Sevilla): Još je jednom Rakitić bio u početnom sastavu Seville, ali je zamijenjen već poslije 57 minuta. Njegova je momčad uzela bod Atlético Madridu (1:1).

Tomislav Dujmović (Zaragoza): Pobjedu svog kluba nad Villarrealom (2:1) odgledao je s klupe za pričuve.

Mate Bilić (Sporting Gijón): Bilić se nije našao niti među 18 putnika za gostovanje na Camp Nouu (poraz 3:1).

Ivan Klasnić (Bolton): I dalje je u nemilosti trenera Owena Coylea, na Etihadu protiv Manchester Cityja nije ulazio u igru.

Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt): Nakon što je trener Armin Veh izrazio nezadovoljstvo njegovim posljednjim igrama, Schildenfelda nije bilo niti na klupi u pobjedi Eintrachta nad Cottbusom.

Tribina, doktori, ostalo...

Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen): Zadobio rupturu mišića na utakmici sa Švedskom te će neko vrijeme boraviti izvan terena. Ipak, i bez njega Apotekari su nadvisili Bayern (2:0).

Dejan Lovren (Lyon): Zbog ozljede, koja ga već dugo drži van travnjaka, Lovren nije bio ni među 18 u utakmici s Nancyjem (poraz 2:0).

Milan Badelj (Dinamo): Zbog problema sa zatezanjem mišića propustio je prvi maksimirski ogled Dinama u ovoj godini, minimalno slavlje nad Osijekom.

Nikola Kalinić, Ivan Strinić (oba Dnipro): Nisu bili u kadru za susret sa Šahtarom koji je završio 1:1.

Stipe Pletikosa (Rostov): Susret Krasnodara i Rostova na rasporedu je u ponedjeljak.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Nije igrao na Maksimiru protiv Osijeka, dobio je poštedu nakon reprezentativnih obveza.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Assassin5506.03.2012. u 23:45
    Slažem se da Jajalo nije isti tip igrača ko Dujmović, ali je jako polivalentan i može igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu i na svakoj je profesor doktor za ovog grijača klupe u zadnjem klubu Španjolske lige!
    Assassin55
  • Obrisan korisnik05.03.2012. u 20:14
    Jajalo i Dujmović nisu isti tip igrača. Jajalo ima ispred sebe Modrića i Rakitića koji su bolji od njega. Schifo nije nastupio u zadnjoj utakmici, prije toga je bio standardan. Mijatović zadnjih par utakmica također na klupi. Malo se informirajte prije nego počnete soliti pamet. I prije Francuske... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2012. u 18:29
    Mislim da je krajnje vrijeme da se trgnu naši... Treba gristi na treninzima i ne padati u depresije! Ovo trenutno stanje nije dobro nikako.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2012. u 17:28
    ajd bar je neko zabio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2012. u 15:42
    Nema opaske za Srnu, zabio je nesretan autogol protiv Dnipra.
    Obrisan korisnik