Zimski sportovi

Sjajan posao Dallasa u Calgaryju

Ante Jukić • ponedjeljak, 05.03.2012.
Sjajan posao Dallasa u Calgaryju

Ako možemo proglasiti pobjednika posljednje večeri minulog tjedna u NHL-u, onda su to svakako Dallas Starsi. Momčad iz Teksasa je na "vrućem" ledu u Calgaryju svladala izravnog konkurenta u borbi za doigravanje i tako sebi kupila barem malo mira u situaciji kada je gotovo svaka utakmica ključna.

Velika dva boda osvojili su Dallas Starsi noćas u Calgaryju. Gosti iz Teksasa slavili su protiv domaćina u raspucavanju, što im je donijelo skok na sedmo mjesto poretka Zapadne konferencije i prednost od tri boda (75-72) u odnosu na devetoplasirani Los Angeles. Osmi je sada u posljednje vrijeme očajni San Jose (73), dok je Calgary s ovim jednim bodom došao do brojke od 70 i trenutno drži 11. poziciju na Zapadu. Inače, "regularni" dio dvoboja u Alberti završio je rezultatom 2:2 - domaćini su poveli pogotkom Glencrossa, Starsi su potom preokrenuli preko Erikssona i Rydera, da bi na 2:2 sredinom posljednje trećine izjednačio Iginla.

Flamesima noćas na ruku nije išao ni rezultat dvoboja u St. Paulu, gdje je Colorado svladao Minnesotu. Dva gola McGinna bila su Av'sima dovoljna za čistih 2:0 i vrijedna dva boda, s kojima je momčad iz Denvera zadržala priključak u borbi za doigravanje. Colorado na desetom mjestu ima jednak broj bodova kao deveti Los Angeles (72-72) i samo jedan manje od osmog San Josea. Ipak, treba reći kako su Av'si odigrali tri utakmica više od Sharksa.

U trećem noćašnjem dvoboju Zapadne konferencije, Chicago je kao gost svladao Detroit i tako pobjegao na "siguran" razmak od društva koje se grčevito bori za doigravanje. Blackhawksi (79 bodova) su u Joe Louis Areni slavili rezultatom 2:1, a pobjednički pogodak krajem druge trećine postigao je Kane. Prije njega, u listu strijelaca u prvoj trećini upisali su se Sharp i Kronwall.

U Istočnoj konferencije, dva najvažnija susreta odigrana su u Washingtonu i Sunriseu. Capitalsi su doživjeli još jedan neugodan poraz - s minimalnih 1:0 bolja je bila Philadelphia, tako da su Ovečkin i suigrači u novi tjedan ušli kao devetoplasirana momčad Istočne konferencije, s jednim bodom manje (70-69) od osmog Winnipega. Pogodak odluke u Verizon Centru zabio je Wellwood.

Posrtanje Capitalsa maksimalno je iskoristila Florida, koja je 4:2 slavljem protiv Ottawe učvrstila svoje vodstvo (74 boda) u Diviziji Southeast. Nakon prve trećine gosti iz Kanade vodili su 2:0 (Cowen i Neil), no do kraja susreta sve je bilo u znaku Panthersa. Goc, Barch, Samuelsson i Skille pobrinuli su se za veliki preokret i vrijednu pobjedu momčadi koju prije početka sezone gotovo nitko nije vidio u doigravanju.

Preostale dvije nedjeljne utakmice odigrane su u New Yorku i bližoj okolici, i u obje su slavili domaćini. Rangersi su s 4:3 bili bolji od Bostona, dok su Islandersi pogotkom Okposa stigli do minimalnih 1:0 protiv New Jersey Devilsa.

NHL, rezultati, 04.03.2012.:

NY Rangers - Boston 4:3
NY Islanders - New Jersey 1:0
Detroit - Chicago 1:2
Florida - Ottawa 4:2
Calgary - Dallas 2:3 (SO)
Washington - Philadelphia 0:1
Minnesota - Colorado 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!