Zimski sportovi

Anaheim se ponovno približio playoffu

Ivan Dominik • utorak, 06.03.2012.
Anaheim se ponovno približio playoffu

Samo su tri utakmice odigrane u noći na utorak u NHL-u, a sva tri dvoboja otišla su na stranu domaćina. U dvije utakmice odigrane na Istoku su domaće ekipe slavljima učvrstile svoje pozicije u konferenciji, dok je u jedinom susretu Zapada Anaheim kod kuće nadigrao Edmonton Oilerse te se približio zoni doigravanja na pet bodova zaostatka...

Čast da otvore večer utakmica u najboljoj hokejskoj ligi svijeta, pripala je Pittsburgh Penguinsima koji su u svom Consol Energy centru dočekali u posljednje vrijeme odličnu momčad Phoenix Coyotesa. Momčad Dana Bylsme nije imala milosti prema gostima iz Arizone pa je vrlo brzo u prvoj trećini povela s 2:0 golovima beka Zbyneka Michaleka, koji je odigrao odličnu utakmicu te Chrisa Kunitza. Asistenciju za potonjeg igrača potpisao je Evgenij Malkin, koji se tim bodom vratio na mjesto najboljeg igrača lige s minimalnom bodovnom prednošću nad Stevenom Stamkosom.

Gostujuće je ekipa dala sve od sebe da dostigne rezultatski zaostatak kako bi ostvarila bilo kakav pozitivan rezultat na ovom teškom gostovanju, međutim, samo je Ray Whitney uspio smanjiti na 2:1 početkom trećih 20 minuta ogleda, što je bila samo utjeha za Coyotese. Domaća je momčad, dakle, upisala novu pobjedu, ovog puta od 2:1, a Pensima je to bilo šesto slavlje u nizu, osmo u posljednjih deset utakmica te su se učvrstili na četvrtom mjestu Istoka. Phoenix je nakon odlične serije od šest uzastopnih trijumfa sada doživio već treći poraz zaredom pa je s treće pozicije Zapada pao na sedmu, dok je njegovo mjesto s istim brojem bodova zauzeo Dallas.

Winnipeg Jetsi čvrsto drže osmu poziciju istočne konferencije te se grčevito bore za doigravanje u posljednjih nekoliko tjedana. Novu domaću pobjedu su Kanađani izvojevali protiv izravnog suparnika za playoff, Buffalo Sabresa. Jetsi su poveli sredinom prve trećine kada je zabio Andrew Ladd, no 35 sekundi prije kraja drugog perioda je na početak stvari vratio Corey Tropp svojim drugim ovosezonskim golom za Sabrese. U posljednjih se 20 minuta tako ušlo s izjednačenim rezultatom, ali je ubrzo trenutak odluke bio pogodak Blakea Wheelera za 2:1, dok je pobjedu domaćih potvrdio Chris Thorburn dvije minute kasnije. Osim spomenutih strijelaca istaknuo se i Bryan Little s tri asistencije na susretu.

Winnipeg je s nova dva boda ostao osmi na Istoku, ali se još više uspio odvojiti od, u posljednje vrijeme indisponiranih, Washington Capitalsa te se drugom pobjedom zaredom na samo dva boda približio vodećoj ekipi divizije, Florida Panthersima. Washington sada ima tri boda manje od Jetsa na devetoj poziciji Istoka. Buffalo je 11. momčad iste konferencije s četiri boda manje od zone doigravanja, a ovaj im je poraz bio tek četvrti u posljednjih deset utakmica to je oličenje vrlo dobre forme Sabresa pred završnicu regularnog dijela i borbe za playoff

Jedina utakmica večeri odigrana na drugoj strani sjevernoameričkog kontinenta bila je između Anaheim Ducksa i posrnulih Edmonton Oilersa. U tom dvoboju samo su domaćini još imali šanse za doigravanje pa su željeli pobjedu jer prostora za kiks više nema, dok je ekipa iz Kanade davno ispala iz utrke za prvih osam mjesta konferencije. Momčad Brucea Boudreaua je dobro ušla u utakmicu i povela u situaciji s igračem više na ledu kada je poentirao veteran Jason Blake. To je bilo sve za prvu trećinu, no u drugoj su se gosti vratili u egal kasnim golom kapetana Shawna Horcoffa za 1:1 31 sekundu prije kraja trećine.

Odluka je pala u zadnjem periodu utakmice, dva gola u razmaku od osam minuta su zabili Bobby Ryan i Corey Perry za veliku prednost Pataka, no i to je uspio umanjiti Jordan Eberle golom za 3:2 nepune dvije minute prije kraja. Konačnu je odluku donio Perry svojim drugim golom na utakmici, a 33. u sezoni, kojim je postavio konačnih 4:2 za svoju ekipu. S 34 obrane se kod pobjednika, osim već spomenutih igrača istaknuo i odlični švicarski vratar, Jonas Hiller.

Ducksi su trenutačno na niskoj 12. poziciji Zapada, međutim imaju samo pet bodova zaostatka za osmo plasiranim San Joseom, nakon ove pobjede protiv Edmontona. Mladoj ekipi Oilersa je ovaj poraz bio treći u nizu, a trenutno su pretposljednja momčad iste konferencije ispod koje se nalaze samo Columbus Blue Jacketsi. Izjednačena će se borba voditi kroz sljedeće utakmice kojih nije ostalo mnogo do kraja regularnog dijela sezone.

NHL liga, 5.3.2012.:
Pittsburgh Penguins – Phoenix Coyotes 2:1
Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 3:1
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!