Nogomet

Video: Pletikosina obrana penala nedovoljna

Ante Zovko • utorak, 06.03.2012.
Video: Pletikosina obrana penala nedovoljna
Foto: Kristijan Komarica

Rusko prvenstvo nastavilo se nakon zimske stanke. 33. kolo nije donijelo dobre vijesti za momčad Stipe Pletikose, dok je Guus Hiddink debitirao pobjedom.

Hrvatski vratar Stipe Pletikosa branio je vrata svog Rostova u Krasnodaru gdje je njegova momčad poražena 1:0. Nije pomogla ni Pletikosina obrana kaznenog udarca u 11. minuti.

Poraz za goste bio je tim bolniji jer je odlučujući gol Pavel Golišev postigao u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to ujedno i ogled dvaju vodećih momčadi lige za ostanak. Krasnodar nakon 33. kola vodi s 45 bodova, a Rostov na drugoj poziciji ima 36, jedan više od Tereka iz Groznog. Rostov pet bodova dijeli od zone koja vodi u doigravanje za ostanak.

U ligi za prvaka na klupi Anžija iz Mahačkale debitirao je Guus Hiddink. Nizozemac je u Moskvi vodio svoju momčad do pobjede 1:0 protiv Dinama. Potez odluke povukao je Jucilei u 69. minuti.

Bila je to iznimno važna pobjeda za Hiddinkovu momčad jer se njome uključila u ravnopravnu borbu za Europsku ligu, a možda i Ligu prvaka. Na sedmoj poziciji Anži ima 55 bodova, pet manje od drugoplasiranog CSKA iz Moskve, a 11 od vodećeg Zenita. Ruski prvak izborit će izravno mjesto u skupini Lige prvaka, dok viceprvak ide u treće pretkolo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 13:47
    kako ga je skin'o...jbt !
    Obrisan korisnik