Zimski sportovi

Bluesi dohvatili Rangerse na vrhu

Vedran Babić • srijeda, 07.03.2012.
Bluesi dohvatili Rangerse na vrhu

Kako se doigravanje približava, to je situacija u NHL-u sve dramatičnija. U utakmicama odigranim u utorak lideri New York Rangersi izgubili su u New Jerseyju pa su se St. Louis Bluesi, pobjednici nad Chicagom, s njima poravnali na vrhu ljestvice. I Rangerse i Bluese mogli su preskočiti Vancouver Canucksi, no oni su ostali bez bodova na svom ledu. Detroit je također upisao poraz...

Hokejaši New Jersey Devilsa ostvarili su važnu pobjedu na putu do ispunjenja svog nauma - plasmana u doigravanje. Na svom ledu u Prudential Centeru ugostili su vodeću momčad lige, New York Rangerse, i porazili je s 4:1. Ulaskom u posljednju trećinu rezultat je bio poravnat (1:1), a onda su već u prvih pet minuta Devilsi zabili dvaput za vodstvo 3:1 (Clarkson, Carter). Pobjedu je dvije minute prije kraja pogotkom u praznu gostujuću mrežu potvrdio Elias.

U poretku Istoka Rangersi su vodeći, a Devilsi šesti. Na ligaškoj ljestvici Rangersi su također i dalje vodeći, no sada imaju jednaki broj bodova kao i vodeća momčad Zapada, St. Louis Bluesi.

Momčad Kena Hitchcocka s glatkih je 5:1 porazila Chicago Blackhawkse uz dva pogotka McDonalda te po jedan Oshieja, Sobotke i Arnotta. Bila je ovo prva domaća utakmica Bluesa poslije gostujuće serije od šest utakmica tijekom koje su osvojili deset od 12 mogućih bodova.

Do smjene na vrhu lige moglo je doći da su Vancouver Canucksi pretvorili prednost domaćeg terena u trijumf protiv Dallas Starsa. Umjesto toga, doživjeli su poraz 5:2. Starse su predvodili dvostruki strijelac Ribeiro i vratar Bachman s 29 obrana. Starsi su prva momčad divizije Pacific i treća na Zapadu, dok su Canucksi pali s druge na treću poziciju lige.

Detroit Red Wingsi također su propustili priliku popeti se na ljestvici. Iako su imali 16 udaraca više (39-23) od Philadelphia Flyersa, izgubili su 3:2. Za to je najzaslužniji vratar domaćih, Brizgalov, koji je obranio 37 udaraca četvrte momčadi lige. Red Wingsi su poveli preko Zetterberga poslije točno četiri minute, no do 35. minute Flyersi su preokrenuli na 3:1. Franzen je u 49. minuti smanjio na 3:2, no Red Wingsi nisu uspjeli dodatno materijalizirati svoju nadmoć u udarcima u trećoj trećini (21-6).

U najefikasnijoj utakmici večeri Ottawa Senatorsi savladali su u gostima Tampu 7:3 uz tri pogotka Michaleka, sva tri u posljednjih osam minuta susreta. Boston je bez pomoći Ferencea, Raska, Hortona, Peverleyja i Paillea s 5:4 porazio Toronto Maple Leafse, a identičnim rezultatom pobjede su ostvarili Los Angeles Kingsi i Calgary Flamesi.

Tri od posljednje četiri momčadi lige također su bile uspješne. Columbus je uz 38 obrana vratara Masona s 3:2 pobijedio Phoenix, Edmonton je jednakom razlikom, ali poslije raspucavanja, slavio u San Joseu, a Carolina je pogotkom Faulka u produžetku s 4:3 nadjačala Washington. Na vratima Hurricanesa briljirao je Ward s ukupno 46 obranjenih udaraca.

Za kraj, najuvjerljivija pobjeda večeri pripala je Coloradu, koji je sa 7:1 nadigrao Minnesotu i tako se bodovno izjednačio s osmoplasiranom momčadi Zapada, San Joseom. Minnesota nastavlja svoj pad te je 13. momčad Zapada i 25. lige.

NHL, 6. ožujka:
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3:4 (OT), Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 3:2, New Jersey Devils - New York Rangers 4:1, Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 3:2, Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:5, Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 3:7, St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 5:1, Nashville Predators - Los Angeles Kings 4:5, Calgary Flames - Montreal Canadiens 5:4, Colorado Avalanche - Minnesota Wild 7:1, Vancouver Canucks - Dallas Stars 2:5, San Jose Sharks - Edmonton Oilers 2:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!