Zimski sportovi

Veliki preokret Penguinsa

Ivan Dominik • četvrtak, 08.03.2012.
Veliki preokret Penguinsa

Srijeda je donijela mali odmor za većinu momčadi u NHL-u pa su odigrana samo dva susret u večeri na četvrtak, i to oba u istočnoj konferenciji. Obje pobjede i to s identičnim rezultatima zabilježili su domaćini, Buffalo je u borbi za doigravanje najviše profitirao pobjedom nad Carolinom, a Pittsburgh je napravio podvig okrenuvši dva gola zaostatka protiv Toronta u svoju korist...

Prva utakmica minule večeri bila je između dvije ekipe koje se grčevito bore za playoff s tim da su Carolini preostale samo jadne matematičke šanse za to postignuće. Međutim, Buffalo je počeo igrati odličan hokej u posljednje vrijeme pa je Hurricanese dočekao pun samopouzdanja. No, nije sve krenulo po očekivanjima domaće ekipe jer su utakmicu bolje otvorili Canesi.

Već u trećoj minuti same utakmice Carolina je povela i utišala First Niagara centar. Strijelac za vodstvo gostiju bio je branič Jaroslav Spaček na dodavanja McBaina i Jussija Jokinena. Sabresi se nisu uspjeli pribrati do kraja prve trećine, ali su zato u nastavak utakmice nakon pauze krenuli žustro i odlučno. U 22. sekundi druge trećine je rezultat poravnao također branič Tyler Myers, a potpuni preokret je 40 sekundi kasnije u situaciji s igračem više donio najbolji Austrijanac u NHL-u, Thomas Vanek pogodivši za 2:1.

No, do kraja istog perioda je Chad La Rose pospremio Skinnerovu asistenciju u mrežu Buffala, a premda do kraja zgoditaka nije bilo, moralo se odigrati dodatnih pet minuta. Međutim, produžetak se igrao samo 56 sekundi jer je kapetan domaće momčadi Jason Pominville zabio za konačnih 3:2 i pobjedu svog kluba. Tako se Buffalo 15 utakmica prije kraja sezone probio na deseto mjesto Istoka s istim brojem bodova kao i deveti Washington. Sabrese sada samo dva boda dijele od osmog Winnipega i zone doigravanja što ih čini opasnim konkurentom.

Pittsburgh Penguinsi su ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu u ligi veličanstvenim preokretom protiv odlične momčadi Toronta. Kanađani su u Pittsburgh došli po pobjedu jer im je prijeko potrebna u borbi za playoff u kojoj sve više zaostaju i padaju na ljestvici. Prava utakmica je zapravo počela u drugih 20 minuta jer prva trećina nije donijela zanimljive događaje na samom ledu jer je završila s 0:0.

Drugu trećinu je uspješno otvorila gostujuća ekipa koja je točno minutu nakon njenog početka povela s 1:0 golom svog najboljeg pojedinca, Phila Kessela. Sredinom iste trećine je na 2:0 na radost svih pristaša Maple Leafsa povisio mladi švedski bek Carl Gunnarsson. Međutim, tada na scenu stupaju Penguinsi i junak ove utakmice Pascal Dupuis. Kanađanin je do kraja drugih 20 minuta uspio smanjiti zaostatak svoje momčadi za jedan pogodak golom u 30. minuti utakmice.

U trećoj je trećini preokret domaćina započeo Jordan Staal izjednačivši na 2:2 nakon asistencija Dupuisa i Brooksa Orpika. Peta minuta posljednje trećina donijela je vodstvo Pensa od 3:2 kada je Dupuis postigao svoj drugi gol na ovom ogledu. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je utakmica završena identičnim rezultatom kao i Buffalo – Carolina. Penguinsi su i dalje četvrti u konferenciji, dok je Leafsima sve teže držati korak u borbi za doigravanje jer su sada 12. s pet bodova zaostatka za osmim mjestom Istoka.

NHL liga, srijeda 7.3.2012.:
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3:2 (OT)
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nidjo151008.03.2012. u 11:15
    let's go pens!!!
    nidjo1510