Nogomet

"Siromašni" Šibenik na "bogatu" Rijeku

Ivana Jurica, Vedran Filipović • petak, 09.03.2012.
"Siromašni" Šibenik na "bogatu" Rijeku
Foto: Martina Japundžić

Prvi susret 21. kola MAXtv Prve lige odigrat će u Krešimirovom gradu Šibenik i Rijeka, dva takmaca koji u ovaj susret ulaze s različitih pozicija. Rijeka traži igru i bod(ove) na gostovanju dok će domaći pokušati doći do treće uzastopne pobjede, usprkos financijskim problemima.

Drugi proljetni gost Šubićevca je Rijeka. Ištukova momčad stiže poslije domaćeg remija s Lokomotivom, dok Šibenčani u susret ulaze s dvije pobjede i odličnom atmosferom u momčadi. Narančasti i ovog puta garantiraju maksimalan angažman i borbu do zadnjeg atoma snage, te vjeruju da će oni biti ti koji će se radovati nakon utakmice.

Alen Šubić: "Navijačima još jedan put želim čestitati i zahvaliti na podršci u Zadru. Osjećali smo se kao da igramo kući. Pozivam da i protiv Rijeke dođu u 18 sati na Šubićevac. Da nas podrže i ja se nadam povedu do nove pobjede."

Iako su ostvarili dvije važne pobjede, koje mnogi nisu očekivali, Šibenčani nisu u euforiji. I dalje čvrsto stoje na zemlji, svjesni da je još puno posla pred njima kako bi ostvarili ostanak u ligi. A upravo te dvije proljetne pobjede dodatno su ih napunile samopouzdanjem, pa u susret protiv Rijeke ulaze odlučni da nastave stazama dosadašnjih proljetnih utakmica.

"Utakmicu će dobiti onaj tko uđe jače, čvršće, motiviranije, tko bude mirniji u završnici. Ja se nadam da ćemo to biti mi, jer samopouzdanje je na vrhuncu. U ekipi je stvarno jako dobra atmosfera. Jedva čekamo da utakmica počne", istaknuo je dan prije utakmice mladi stručnjak sa šibenske klupe Goran Tomić.

Početni sastav koji je prošlog vikenda slavio u Zadru, vrlo vjerojatno, neće doživjeti promjene. Dvojac koji je imao problema s ozljedama tijekom tjedna, Georgievski i Vuk, bit će na raspolaganju treneru. Izostat će Husmani koji će u konkurenciji za nastup biti od susreta protiv Istre, dok je nova ozljeda Dujakovića ponovno odvojila od nastupa na neko vrijeme.

Damir Kreilach: "Čeka nas teška utakmica, Rijeci nikad nije lako u Šibeniku. Mi prvenstveno moramo gledati sebe, dati sto posto svojih mogućnosti, a ako to učinimo, mislim da možemo otići kući pjevajući".

Nakon administrativna tri boda protiv Varaždina te remija protiv Lokomotive, Riječani u Šibenik praktički odlaze na svoje prvo proljetno ovosezonsko gostovanje. Jesen je pokazala kako se Bijeli i ne snalaze pretjerano dobro na tuđim terenima, a valja uzeti u obzir i činjenicu da su se na Šubićevcu loše provodile i puno jače riječke momčadi od ove sadašnje.

Sivonjić i Stepčić oporavili su se od svojih ozljeda te će konkurirati za sastav dok se Antonini Čulina u punoj spremi očekuje sljedećeg tjedna. Trener Ištuk napravio je par promjena, pa tako put Šubićevca nisu krenuli Mance, Čehić i Dedić čija su mjesta zauzela dva spomenuta oporavljenika i veznjak Živulić.

Riječka postava biti će ista ona koja je istrčala na Kantridi prošlog kola, tek će mjesto centralne špice ovog puta zauzeti Valentino Stepčić, novi čovjek koji će pokušati razbiti sada već kroničnu riječku boljku - neefikasnost. Tijekom tjedna Bijeli su dobili novog sportskog direktora Srećka Juričića, a njegov prvi posao zasigurno će biti dovođenje napadačkih pojačanja.

"idemo u Šibenik da nadoknadimo ova dva izgubljena boda protiv Lokomotive. Imamo dovoljno snage i kvalitete, iako se mora priznati kako je naš protivnik odlično startao u prvenstvo. Utakmice ova dva protivnika često se svode na borbenost i nekakve duge lopte, no ja mislim da mi imamo više motiva za borbu od domaćina", rekao je Ištuk jasno ciljavši na (napokon) uređenu financijsku strukturu kluba.

Uz vratara Slavicu, najiskusniji igrač u šibenskim redovima. U posljednjem kolu na Stanovima upravo su njih dvojica bili ključni u pobjedi. Malčić je bio stalna opasnost za gol protivnika, a na lijevoj strani šibenskog napada teško su s njim na kraj izlazili protivnički igrači. Ali uz raspoloženog Malčića za pobjedu nad Rijekom Šibenčanima će trebati još jedna srčana partija cijele momčadi.

Susret na Šubićevcu bit će borba na sredini terena te bi se vrlo lako moglo dogoditi da odluče "ničije lopte" te veća želja, htijenje ili borbenost. Riječki veznjak ključna je figura u središnjici Bijelih, čovjek koji započinje napade, ali u isto vrijeme i onaj zbog kojeg prestaju protivnički. Može iskoristiti svoj visok skok u prekidima gdje bi prvenstveno Riječani trebali tražiti priliku.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA09.03.2012. u 15:21
    Vidit cemo oce danas pobjedit pare ili srce... Svi na Subicevac!
    AAAAAAA
  • labrador240109.03.2012. u 15:08
    Da igraju 9.3.2013 pobjednik bi se več znao. Ovako je sve otvoreno.
    labrador2401
  • Obrisan korisnik09.03.2012. u 12:47
    ajmo svi sada bodriti bijele neka nas cuju tribine cijele idemo idemo svi sa rijekom zajedno
    Obrisan korisnik