Nogomet

Kakvi bakrači, tu su Junge Bodači

Sportnet • petak, 09.03.2012.
Kakvi bakrači, tu su Junge Bodači

Pred nama je još jedan vikend pun najluđe zabave u nogometnom svijetu. Stiglo je 21. kolo bet-at-home.com Managera. Treba li vam dodatna pozivnica?

Počela je prava zabava, ali i borba za nagrade u bet-at-home.com Manageru. Suspenzije smo vam skinuli, momčadi su bile spremne i motivirane za igru te je na kraju samo trebalo zbrojiti osvojene bodove i složiti prvu ljestvicu.

Priča proteklog tjedna bila je predstava Anasa Sharbinija, koji je s dva pogotka i dvije asistencije gotovo sam svladao Zagreb. Zlobnici bi rekli "uf, ma kakav Zagreb, neka odigra tako protiv Splita", a nisu bili niti svjesni da im se ovog vikenda pruža prilika da ga na Poljudu vide na djelu, upravo protiv ljutog gradskog rivala. No, kako se moglo pretpostaviti, tko je u 20. kolu za kapetana imao Anasa, taj je jedini imao šanse za vrh tjednog poretka.

Kada već nije u prvenstvu, gužvu je na vrhu bet-at-home.com Managera. Vidjelo se kako ste ozbiljno shvatili zimske pripreme, kako su momčadi bile u niskom startu za pravi početak prvenstva te kako je nakon probnog kola sve bilo lakše, što se vidjelo i na prikupljenim bodovima.

Samo jedan, jedini bod odlučivao je tko će proteklog tjedna zasjesti na čelno mjesto bet-at-home.com Managera. Najbolju poziciju za nastavak natjecanja zauzela je ekipa "Junge Bodači", koja je na svoj konto upisala respektabilan 81 bod. Naravno, 36 ih donio Sharbini i njegova kapetanska traka, ali, svaka čast što je bilo managera koji su mu ukazali povjerenje. Zna on to ponekad i opravdati. Osim Anasa, iz Hajduka je još u sastavu bio i Vukušić, dok je čast Dinama u ovom kolu doslovno obranio Kelava - obranjenim kaznenim udarcem. Kreilach, Smoje, Pavlović, Mesarić pa Kovačić, Šovšić, Kramarić i Maglica i evo vam dobitnika tjedne nagrade našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com.

Momčad "PSV Eindhoven" ostala je kratkih rukava samo zbog Tonela. Portugalac je u proteklom kolu ostao bez nastupa pa tako i bez bodova. Možda da se u redovima ovog nizozemskog velikana umjesto stopera Dinama našao bilo tko s klupe, pjevalo bi se Onze beloning is ! Nisu ni trećeplasirani "19uvikžedni50" bili daleko od trona, kod njih je Ante Erceg ostao bez učinka pa da je na njegovom mjestu bio džoker s klupe, nagrada bi, zbog najmanje utrošenih sredstava, bila njihova.

O Sharbiniju smo sve već rekli, na njemu je da nastavi govoriti na travnjaku i u idućem kolu. No, zanimljivije je kako je najkorisniji igrač jesenskog dijela prvenstva stavljen na led kod njegova novog trenera. Ibanez je sve manje na terenu, minutaža mu je mizerna i ako se ovakav tretman nastavi, pitanje je samo vremena kada će ga netko skinuti s vrha tog poretka. U proteklom kolu ponovno je odličan bio vratar Kelava, Zagrebov dvojac Šovšić - Abdurahimi punio je mrežu Hajduka, skupljao bodove, no ostatak ekipe nije imao iste planove kao i njih dvoje. Bartolović, Milić i Glavica pokazali su se kao odlične investicije, dok su čast Dinama, što je samo neupućenima veliko iznenađenje, obranili, a tko drugi nego, Pivarić i Alispahić.

Novo kolo, u petak 9. ožujka otvaraju Šibenik i Rijeka. Varaždin bi trebao u subotu ugostiti Zagreb, ali pitanje je hoće li se, zbog suspenzije koja se ponovno nastanila u baroknom gradu, nakon Rijeke i još jedna ekipa bez razloga voziti na sjever Hrvatske. Istra nakon nesretnog Kupa mora ponovno proživljavati traume na Maksimiru, ovaj put kod Lokomotive, Lučko je domaćin vodećem Dinamu, dok nas u ovom kolu očekuju i dva derbija, slavonski i splitski. Igraju Hajduk Split - Split, a u nedjelju još i Osijek i Cibalia. Tko još nije, neka se prijavi i registrira, složi momčad i priključi velikoj zajednici igrača. Idućeg tjedna kada će čitati ovakav tekst, bit će mu puno zanimljiviji. Pametnom dovoljno, jer pred nama je još jedno odlično kolo bet-at-home.com Managera.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!