Zimski sportovi

Bluesi i Canucksi preskočili Rangerse

Vedran Babić • petak, 09.03.2012.
Bluesi i Canucksi preskočili Rangerse

U 12 NHL utakmica odigranih u noći s četvrtka na petak domaćini su dominirali i upisali ukupno deset pobjeda. Među te dvije gostujuće momčadi koje su pobijedile nisu bili New York Rangersi, koji su tako prepustili vrh lige St. Louis Bluesima...

Svojom 28. domaćom pobjedom, više nego što ijedna druga momčad ima, St. Louis Bluesi preuzeli su vodeću poziciju na ligaškoj ljestvici. S 3:1 bili su bolji od Anaheim Ducksa, kojima doigravanje polako bježi iz vidokruga. Ducksi su, doduše, poveli u petoj minuti druge trećine preko Perryja, no do kraja utakmice Backes je zabio dvaput, a Berglund jednom za konačnu pobjedu domaćina.

"Prije pet godina bili smo praktički na začelju ljestvice. Sada smo prvi. Zabavno je, pogotovo za naše navijače koji nas podržavaju. Još je puno rada pred nama i naš cilj nije samo završiti prvi na ljestvici. Cilj je osvojiti naslov", poručio je dvostruki asistent, Perron.

Osim Bluesa, New York Rangerse pretekli su i hokejaši Vancouver Canucksa, koji su na svom ledu s teških 3:2 nadjačali Winnipeg Jetse. Gosti su početkom posljednje trećine poveli 2:1 pogotkom Wheelera, no Canucksi su uz malo sreće ipak preokrenuli rezultat. Na 2:2 izjednačio je Edler, a šest minuta prije kraja Pahlsson je zabio za 3:2. Obje momčadi imale su raspoložene vratare. Pavelec je skupio 42 obrane, a Schneider 30.

Rangersi su, pak, doživjeli poraz na gostovanju kod Ottawe 4:1. Do ove utakmice vodeća momčad lige imala je više udaraca (26-22), no Senatorsi su bili precizniji te su na vratima imali Bishopa, koji je obranio 25 udaraca gostiju. U petoj minuti susreta Callahan je doveo Rangerse u vodstvo, no već do kraja prve trećine Senatorsi su prešli u vodstvo (Smith, Foligno). U drugoj trećini nije bilo golova, a u trećoj su za domaćine zabili Turris te Spezza minutu i pol prije kraja na praznu mrežu.

"Mislim da ponekad sami sebe pobjeđujemo i pronalazimo načine da izgubimo. Nastavit ćemo raditi na našoj igri i pokušati eliminirati pogreške", rekao je trener Rangersa, John Tortorella, nakon što je njegova momčad u jednoj večeri pala s prve na treću poziciju. Ipak, na Istoku Rangersi su i dalje neprikosnoveni i uvjerljivo vode.

Njihovi prvi pratitelji u toj konferenciji su Boston Bruinsi, inače vodeći u diviziji Sjeveroistok. Oni su poslije gotovo dva mjeseca napokon spojili dvije pobjede nakon što su s 3:1 porazili Buffalo Sabrese. Pominville je doveo goste u vodstvo svojim 25. pogotkom sezone, a Campbell, Boychuk i Krejči zabili su za Bruinse.

Jedine dvije gostujuće pobjede večeri ubilježili su Minnesota Wild i Montreal Canadiensi. Minnesota je uz odlične vratare Hardinga i Hacketta (ukupno 39 obrana, Harding 24/24 prije nego što se ozlijedio) s 3:2 poslije raspucavanja porazila Phoenix, a Montreal je s 5:3 u svojevrsnom derbiju začelja pobijedio pretposljednju momčad lige, Edmonton.

Poslije raspucavanja do pobjede su došli još Dallas Starsi protiv San Josea (4:3) uz 45 obrana Lehtonena, a poslije produžetka razriješena je utakmica između Washington Capitalsa i Tampe. Odlučujući pogodak za 3:2 i slavlje Capitalsa postigao je, a tko drugi nego Ovečkin.

Philadelphia je s 5:0 pregazila Floridu, New Jersey gotovo identičnim rezultatom pobijedio New York Islanderse (5:1), "fenjeraš" Columbus Los Angeles Kingse 3:1, a Nashville Colorado 4:2.

NHL, 8. ožujka:
Boston Bruins - Buffalo Sabres 3:1, Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 3:1, New Jersey Devils - New York Islanders 5:1, Philadelphia Flyers - Florida Panthers 5:0, Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 3:2 (OT), Ottawa Senators - New York Rangers 4:1, Nashville Predators - Colorado Avalanche 4:2, St. Louis Blues - Anaheim Ducks 3:1, Dallas Stars - San Jose Sharks 4:3 (SO), Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 2:3 (SO), Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 3:5, Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2012. u 13:17
    larin izbor <3
    Obrisan korisnik