Zimski sportovi

Calgary se približio "osmici"

Ante Jukić • subota, 10.03.2012.
Calgary se približio "osmici"

Najviše razloga za zadovoljstvo nakon noćas odigranih utakmica u NHL-u imaju u Calgaryju. Flamesi su na svom ledu dobili Winnipeg Jetse, a Los Angeles je poražen u Detroitu, što znači da su Iginla i suigrači sada prvi pratitelji neuvjerljivog San Jose, koji drži osmu poziciju u Zapadnoj konferenciji.

Međukonferencijski dvoboji u NHL-u rijetko sa sobom nose veliku draž i rezultatsku važnost, no ovaj noćašnji u Calgaryju imao je sve to. Prvo gostovanje Winnipeg Jetsa u ovom gradu nakon gotovo 16 godina stiglo je u trenutku kada se obje momčadi grčevito bore za doigravanje, tako da je svaki bod bio ogroman. Iako su gosti uputili čak 18 udaraca više (45-27), katastrofalan ulazak u utakmicu bio je nešto od čega se nisu uspjeli oporaviti.

Pogocima Giordana, Iginle i Stajana, Flamesi su nakon 13 minuta igre došli do visokih 3:0 i, pokazat će se kasnije, riješili utakmicu. Kane i Wheeler su, istina, već do odlaska na prvi odmor smanjili na 3:2, ali do izjednačenja Jetsi nisu stigli. Tanguay i Glencross su Flamese ponovno odveli u mirnije vode, prije nego je Enstrom postavio konačnih 5:3.

Na "ruku" Calgaryju noćas je išao i rezultat iz Detroita, gdje su gostovali Los Angeles Kingsi. Domaći Red Wingsi praktički su cijelu utakmicu bili u podređenom položaju, no furioznom završnicom ipak su nekako uspjeli "iščupati" pobjedu. Četiri minute prije kraja gosti su vodili 3:2, a onda su Filppula i Helm pogodili za veliki preokret koji bi mogao skupo koštati Kingse u tijesnoj utrci za doigravanje. Prva dva pogotka za Red Wingse, koji su u cijeloj utakmici uputili samo 15 udaraca na gol, postigao je Zetterberg, dok su strijelci za goste bili Carter, Williams i King.

U zgusnutom poretku Zapadne konferencije Calgary i Los Angeles na devetom i desetom mjestu sada imaju 74 boda, baš kao i 11. Colorado, a osmu poziciju, posljednju koja vodi u doigravanje, drži San Jose sa samo jednim bodom više od spomenutog trojca. Na Istoku, Winnipeg je zahvaljujući porazu od Flamesa ostao deveti, s istim brojem bodova (72) kao i osmi Washington. Treba napomenuti kako Jetsi imaju jednu ili dvije odigrane utakmice više u odnosu na ostatak društva (Washington, Buffalo, Tampa, Toronto)koji se bori za doigravanje, tako da njihova situacija trenutno ne izgleda obećavajuće.

Puno bolja situacija po tom pitanju je kod Florida Panthersa, bez obzira na noćašnji poraz u Pittsburghu. Penguinsi su do osme uzastopne pobjede stigli tek nakon raspucavanja, što znači da su Panthersi uzeli bod s kojim su se još malo odmaknuli od Capitalsa na čelu Divizije Southeast. Nakon 65 minuta igre u Pittsburghu rezultat je bio 1:1 - goste je u vodstvo doveo Fleischmann, dok je izjednačujući pogodak za Penguinse početkom posljednje trećine zabio Sullivan.

U preostaloj utakmice večeri, Chicago je s 4:3 svladao NY Rangerse, kojima je to bio treći uzastopni poraz. Šest minuta prije kraja "regularnog" dijela dvoboja u United Centru rezultat je bio 2:2, a onda je počeo pravi "show". Oduya je najprije zabio za 3:2 vodstvo Blackhawksa, potom je Kane na ulasku u posljednju minutu pogotkom u praznu mrežu naizgled riješio utakmicu, no već u sljedećem napadu Richards je smanjio na 4:3 i ponovno vratio neizvjesnost. Rangersi su do kraja sve karte bacili u napad, ali obrana domaćina je izdržala i oba boda ostala su u Chicagu.

NHL, rezultati, 9.3.2012.:
Pittsburgh - Florida 2:1 (SO)
Detroit - Los Angeles 4:3
Chicago - NY Rangers 4:3
Calgary - Winnipeg 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 12:59
    neznam sta oces rec ali imas na google upises nhl network online iliti nhl video center..imas za cijeli dan sve utakmice(sazetak)..a ivan dominik je pravi on treba pisat o hokeju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 09:25
    Eh,nekad je bilo i videa nekih utakmica koje sad gledam guglajuci momcadi pojedinacno. Ta divna stara vremena...
    Obrisan korisnik