Nogomet

Bilić: "Treba imenovati Redknappa"

Borna Rupnik • subota, 10.03.2012.
Bilić: "Treba imenovati Redknappa"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski izbornik Slaven Bilić pridružio se svima onima koji smatraju kako je Harry Redknapp najbolje rješenje za klupu engleske reprezentacije, a nada se i skorom susretu s Gordim Albionom...

Nakon odlaska Fabija Capella, Englezi su u potrazi na novim izbornikom koji će im reprezentaciju voditi na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Uvjerljivo prvi favorit je Tottenhamov trener Harry Redknapp.

"Svi misle jednako i mislim da Engleski nogometni savez nema težak posao. Treba imenovati Redknappa. Ne kockam se i ne odlučujem o tome, ali iskreno, ne vidim tko bi drugi mogao uzeti taj posao. Ako Harry to želi, mjesto je sigurno njegovo", poručio je iz Poljske i hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Smatra da Redknapp ne bi imao problema s prilagodbom na izborničku funkciju: "Definitivno bi se znao nositi s time. Posljednjih je godina u glavi slagao momčad i spreman je".

"Volio bih se susresti s Redknappovom Engleskom na europskoj smotri jer bi to značilo da je Hrvatska prošla najmanje u četvrtfinale, a možda i dalje od toga", dodao je Bilić.

Hrvatski izbornik je svojedobno i trenirao pod vodstvom Harryja Redknappa. Surađivali su na Upton Parku, u West Hamu, a Redknapp je pokazivao veliki entuzijazam.

"On nije trener koji će sjediti u svom uredu. S pomoćnikom je svakodnevno bio s nama igračima na terenu i radio s nama umjesto da nas gleda. Mogu samo reći da je sjajan, a kao izborniku jedan će mu od najtežih zadataka biti usrećiti sve zvijezde. To radi iznimno dobro u Tottenhamu, gdje na raspolaganju ima dvadesetak vrhunskih igrača", zaključio je Bilić.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 18:05
    a recite vi kog bi onda trebali imenovat? nemaju baš neki izbor,najbolji treneri ne žele preuzet englesku jer im je veći gušt vodit klubove,a od engleskih trenera nema ko drugi
    Obrisan korisnik
  • cameosis10.03.2012. u 14:54
    najbolje da maloumnici na zboristu odlucuju i daju komentare ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 14:30
    to bilici planira da se priajvi za tottenham ako rednap ode haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 13:58
    za sve on ima odgovor, osim za kriminalnu igru nacionalne vrste
    Obrisan korisnik