Nogomet

Eduardo ozlijeđen u pobjedi Šahtara

Tomislav Viduka • subota, 10.03.2012.
Eduardo ozlijeđen u pobjedi Šahtara
Foto: Sandro Donda

U 21. kolu ukrajinskog prvenstava Šahtar iz Donjecka naših Darija Srne i Eduarda da Silve zadržao je zaostatak od tri boda iz Dinama iz Kijeva pobjedom od 2:1 protiv Illichivetsa iz Mariupola.

Kapetan hrvatske reprezentacije i sastava iz Donjecka morao je propustiti današnji dvoboj protiv momčadi koja se nalazi u sredini ligaške ljestvice, ali je zato Eduardo da Silva započeo susret u vrhu napada. Pritisak druge momčadi prvenstva urodio je prvim pogotkom povremenog češkog reprezentativca Thomasa Hübschmana nakon ubacivanja s lijeve strane napada i nakon što je golman domaćina obranio izvrstan pokušaj Eduarda glavom.

Međutim, samo dvadesetak minuta kasnije hrvatski napadač osjetio je bol u zadnjoj loži te je morao napustiti teren. Do kraja utakmice gledatelji su vidjeli po još jedan pogodak s obje strane. Vodstvo gostiju povećao je Willian u 55. minuti dok su domaćini uspjeli postići samo utješni pogodak u 68. minuti.

U izjavi za službene klupske stranice stoper Rudara Sergiy Kryvtsov požalio se na teren stadiona u Mariupolu: "Bila je to teška utakmica. Teren je bio u doista lošem stanju. Lopta se lijepila za travu i bilo je mnogo izbočina.". Upitan o ozljedi suigrača dodao je: "Vjerojatno je ozlijedio zadnju ložu".

Klub još uvijek nije objavio obavijest o težini ozljede, a detalji se očekuju nakon što Eduardo obavi magnetnu rezonancu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2012. u 23:10
    Drži se Dudu,nije to ništa ozbiljno !
    Obrisan korisnik