Zimski sportovi

Na Zapadu se smiješi ludnica

Ante Jukić • ponedjeljak, 12.03.2012.
Na Zapadu se smiješi ludnica

U najjačoj hokejskoj ligi svijeta u nedjelju je odigrano osam utakmica. Važne pobjede u borbi za doigravanje upisali su Calgary, Los Angeles i Washington, a posebno zadovoljni obavljenim poslom mogu biti Capitalsi, koji su drugom pobjedom u samo 24 sata malo razbistrili situaciju u poretku Istočne konferencije. Na Zapadu, pak, prava borba tek počinje.

Nedjeljni program u NHL-u otvoren je matinejom u Pittsburghu, gdje su gostovali aktualni prvaci. Furiozan start materijaliziran s tri pogotka u prvoj trećini trasirao je Penguinsima put do konačnih 5:2 i devete uzastopne pobjede u Consol Energy Centru, u kojoj su ključnu ulogu odigrali najbolji igrači domaće momčadi, James Neal (pogodak i dvije asistencije) i Evgenij Malkin (tri asistencije). Oba pogotka za Bruinse postigao je David Krejči.

Iako ima još podosta utakmica do kraja "regularnog" dijela sezone, vikend iza nas mogao bi se pokazati ključnim u borbi za doigravanje u Istočnoj konferenciji. Nakon što su u subotu ubilježili veliku pobjedu u Bostonu, Washington Capitalsi vratili su se kući i u svom Verizon Centru s 2:0 nadjačali Toronto Maple Leafse, za nova dva boda i učvršćenje osme pozicije u poretku. Pogoci Laicha i Perreaulta odveli su Capitalse na 76 bodova, pa sada momčad iz glavnog grada SAD-a ima lijepu prednost u odnosu na deveti Winnipeg i deseti Buffalo, koji imaju 72 boda. Maple Leafsi su, pak, ostali na brojci 68, i samo bi ih neko veliko čudo moglo odvesti u doigravanje, koje je većim dijelom sezone izgledalo itekako dohvatljivim za družinu iz najvećeg grada Kanade.

Capitalsi su u nedjelju vrlo lako mogli "ubiti dvije muhe jednim udarcem", no Florida ipak nije kiksala na svom ledu protiv Caroline, iako su Hurricanesi prijetili praktički do samog kraja. Panthersi su slavili rezultatom 2:0, a pogotke su postigli su Fleischmann (početkom druge trećine) i Goc, koji je u pretposljednjoj minuti pogodio praznu mrežu gostiju. Ovom pobjedom Florida je zadržala vodstvo u Diviziji Southeast, s jednim bodom više od Washingtona (77-76).

U preostale dvije nedjeljne utakmice u Istočnoj konferenciji, pobjede su upisali susjedi s obala Hudsona. New Jersey Devilsi su na krilima sjajnog Ilje Kovalčuka (gol i dvije asistencije) s 4:1 preletjeli Philadelphia Flyerse, dok su NY Rangersi protiv gostiju s obližnjeg Long Islanda prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Vodeća momčad Istočne konferencije u potpunosti je nadigrala Islanderse, no do pobjede je došla tek u finišu produžetka, pogotkom Gaborika za konačnih 4:3. Dva pogotka za Rangerse postigao je Richards, dok je u redovima Islandersa najbolji bio Tavares, koji je ubilježio po jedan gol i asistenciju.

I dok se klupko u Istočnoj konferenciji polako raspetljava, na Zapadu prava borba tek počinje. Noćas su u akciji bile dvije momčadi koje se grčevito bore za doigravanje, i obje su upisale pobjede. Predvođeni svojim kapetanom Jaromeom Iginlom (gol i asistencija), Calgary Flamesi su u St. Paulu s 4:3 slomili Minnesotu, kojoj nisu pomogla ni dva pogotka Christensena. Flamesi sada na osmom mjestu Zapadne konferencije imaju 76 bodova, jednako kao i devetoplasirani Los Angeles, koji je noćas u United Centru nakon raspucavanja (3:2) svladao Chicago Blackhawkse. Odluka o pobjedniku pala je tek u šestoj seriji, kada se u junaka Kingsa prometnuo Richards.

Potpuni kaos u Zapadnoj konferenciji upotpunjuju deseti Colorado (76) i 11. San Jose (75), a miran ne može biti ni sedmoplasirani Phoenix, koji ima 78 bodova. Vrlo važan podatak u ovoj fazi sezone je broj odigranih utakmica, a tu najbolje stoje Sharksi (67), dok je Colorado odigrao već 70 susreta i samim time više na drži sudbinu isključivo u svojim rukama.

U preostaloj utakmici sinoćnjeg/noćašnjeg programa, St. Louis je kao gost s 2:1 bio bolji od Columbusa. Pogotke za vodeću momčad lige postigli su Berglund i Perron, dok je strijelac za Blue Jacketse bio Letestu.

NHL, rezultati, 11.03.2012.:
Pittsburgh - Boston 5:2
Washington - Toronto 2:0
Florida - Carolina 2:0
Columbus - St. Louis 1:2
Minnesota - Calgary 3:4
New Jersey - Philadelphia 4:1
NY Rangers - NY Islanders 4:3 (OT)
Chicago - Los Angeles 2:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 10:43
    Kako je lijepo opet moci pogledati onoi najbolje iz utakmica :)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 14:16
    odlican clanak
    Obrisan korisnik